• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2019

15:45

TAKSE OSTAJU! Šiptari doneli KOBNU ODLUKU - Suprotstaviće se Amerikancima! Veselji povukao predlog za ukidanje koji je sam podneo

Politika

TAKSE OSTAJU! Šiptari doneli KOBNU ODLUKU - Suprotstaviće se Amerikancima! Veselji povukao predlog za ukidanje koji je sam podneo

Podeli vest

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi

On je tokom posete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji.


Govoreći o eventualnoj suspenziji taksi, Veselji kaže da je to zahtev SAD i da bi to bila privremena mera.

Prema njegovim rečima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu. 
 

Foto: Beta



Veselji je inače predao ranije ove nedelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani predlog za supenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Prištinski sajt "Zeri" naveo je da je Veselji uputio predlog "zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD".

Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

 

(FOTO) HITAN SASTANAK U PRIŠTINI! Uoči odlaska kod Trampa na ribanje Tači zvao Haradinaja da mu drži strah

 

ŠIPTARSKA KAMPANJA ZASTRAŠIVANJA NE PRESTAJE: Srbina uhapšenog na Jarinju optužuju ZA PLANIRANJE GENOCIDA?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DEDA RAKA

pre 5 godina

Alo, alo, ljudi moji Amerika iza svega stoji, šiptar se samo kočoperi , na Zapadu su glavni akteri.

SSSS

pre 5 godina

Ако ћемо реално,ово је у ствари добро,зато што је америчка трпељивост за Албанце већ ниско. Наравно да није добро за буџет Србије,али у случају избијања могућег рата између Срба и косовских Албанаца,неће бити на страни Албанаца.

SS

pre 5 godina

Po ovoj informaciji,šipci su jaki kao zemlja,izgleda da im niko ništa ne može,prema tome Srbijo.....!

Ivan

pre 5 godina

To nisu politicari vec teroristi mislim na siptare, ovaj nas se samo nesto koprca kao crv drvojedac dok sipci uzese sve pa i trepcu.

mica

pre 5 godina

Ako drzava Srbija, na ovo nema adekvatne kontra mere, onda i nije drzava. Dosta vise kukanja. Predjite na delo, u protivnom nitko vas nece zarezivati za ic.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija