• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

04.02.2019

19:33

ZASTRAŠUJUĆA ZAVERA MI-6: Umesto Slobe UBIJENA Lejdi Dajana! Naše službe sve saznale, Milošević izdriblao Britance!

Politika

ZASTRAŠUJUĆA ZAVERA MI-6: Umesto Slobe UBIJENA Lejdi Dajana! Naše službe sve saznale, Milošević izdriblao Britance!

Podeli vest

Britanska služba nije uspela da likvidira predsednika Srbije u Švajcarskoj 1993. Taj scenario primenili su u atentatu na princezu

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević uspeo je da nadmudri britansku tajnu obaveštajnu službu MI-6 i izbegne atentat koji su mu spremali u tunelu u Švajcarskoj 1993. godine.

Isti scenario za neuspelu likvidaciju srpskog lidera primenili su četiri godine kasnije kad su ubili englesku princezu Dajanu. Tvrdnje da su britanske obaveštajne službe nameravale da ubiju Miloševića prvi je izneo bivši obaveštajac zloglasne MI-6 Ričard Tomislon, a ponovio ih je i u dokumentarcu „Prljava igra“. Kaže da je trebalo da se inscenira saobraćajna nesreća, baš kao što se kasnije desilo u slučaju princeze Dajane.

- Za atentat je izabran tunel u Švajcarskoj, u blizini Ženeve, gde je tadašnji predsednik Srbije 1993. učestvovao na Međunarodnoj konferenciji o Jugoslaviji. Planirano je da Miloševićeva limuzina doživi udes dok prolazi kroz planinu, tako što bi se u tunelu upalila snažna svetla ili čak laseri koji bi oslepili ili dezorijentisali vozača.Procenjeno je da bi pri takvom scenariju Slobodan

Milošević najverovatnije poginuo, ali je atentat otkazan. Dajana je kasnije nastradala u identičnim okolnostima, a očevici njene smrti 1997. u tunelu u Parizu svedočili su da se pre udesa pojavio snop zaslepljujuće svetlosti - svedoči Tomislon.

Foto: printscreen

Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija i bivši načelnik beogradske policije, otkriva da je Miloševićev izbegao atentat promenivši rutu.

- Britanske obaveštajne službe planirale su da izvedu atentat, ali da to izgleda kao udes. Međutim, nisu Britanci otkazali taj atentat. Tadašnji šef DB Jovica Stanišić i naše službe su sigurno znali za njihove planove. Tada su Miloševiću promenili rutu kretanja. Zeznuli su i izdriblali Britance! - ističe Nicović:

- Planirano je pet atentata na Miloševića. Albanci su hteli da ga ubiju po nalogu Britanaca, da njegova kola ili kuću gađaju raketnim projektilom. Planirani su i atentati u Novom Sadu, Požarevcu i Nišu, ali su uglavnom menjane rute njegovog kretanja i tako su im remetili planove.

 

HAŠKI ISTRAŽITELJ OTKRIO: Miloševiću nismo dali da zapali cigaru, snimali smo ga u WC, a OVO su mu bile POSLEDNJE REČI dok je napuštao Srbiju

KAKVA FOTKA! Pogledajte kako su Slobodan Milošević i Mira Marković izgledali NA SVOM VENČANJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

,,,znaci li to ,da sada niko ne dira Vucica zato sto je " zapad" iza njega punih pluca ....ne sumnjam da je planirano za Milosevica .Zao mi je sto njemu za neke stvari nije sudjeno samo u Srbiji ,srbskim sudovima (jes da jos ne postoje ) ,ali isto tako ne sumnjam da je Vucic zestoki zapadni igrac .Da nije on bi davno odleprsao.

Nesa

pre 5 godina

A zašto je sanduk u požarevačkom dvorištu prazan?

miroslav moric

pre 5 godina

Ovo mora uci u gusle da zivi prica i pijesma na vijek vijekova.Predsednice Milosevic laka Vam zemlja.

beli

pre 5 godina

Ja mislim da je dosta Karleuše što je mnogo mnogo.Nadjite neku novu temu

Radaše

pre 5 godina

Verujem. Kad su u pitanju britanci ništa nemo da se čudiš jer oni su likvidirali kralja aleksandra. Karađorđa....i...

Miki

pre 5 godina

Kamo sreće da su uspeli. Možda bi sačuvali Krajinu i Kosovo i izbegli bombardovanje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17