• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2019

20:28

SINIŠA MALI: Đilasu bolje idu lične nego državne finansije

Politika

SINIŠA MALI: Đilasu bolje idu lične nego državne finansije

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali kaže da Draganu Ðilasu mnogo bolje idu sopstvene finansije nego državne, čime je odgovorio na tvit u kojem je Ðilas kritikovao Malog da na osnovu falš podataka daje lažnu nadu za veće plate i penzije.

- Kada je reč o njegovom džepu tada nema greške, ali kada se radi o suficitu u državnoj kasi, tad već Ðilas ne zna da računa - naveo je Mali odgovarajući na računicu koju je prethodno izneo Ðilas. 

Navodeći da se ministar hvali da je suficit u januaru tri puta veći od planiranih sedam milijardi i da iznosi "čak" 23 milijarde, Ðilas je napisao: 

- Mali ne kaže da je 2018. bio 22, 2017. - 19, a 2016. čak 33 milijarde dinara! Pa kako si ministre planirao da ove bude samo 7? Zašto na osnovu falš podataka daješ lažnu nadu za plate i penzije? - napisao je Ðilas na Tviteru.

Mali je primetio da Ðilas nije znao da se bavi ni finansijama Grada Beograda, koji je ostavio pred bankrotom i sa deficitom od preko 20 odsto, a kamoli finansijama države.

Naveo je i da mu je drago što je i Ðilas primetio da je u Srbiji već nekoliko godina za redom zabeležen suficit u budžetu, za razliku od perioda kada su "on i njegovi politički saborci bili na vlasti i kada su državu i grad Beograd ostavili pred bankrotom".

U odgovoru Mali kaže i da bi Ðilas trebalo da obrati pažnju na to da su prihodi u budžetu u januaru ove godine veći za čak 23 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a ukupni prihodi, kako je naveo, ovog januara iznose čak 106,6 milijardi dinara, dok su u januaru 2018. bili 86,6 milijardi dinara, u januaru 2017. 86 milijardi, a u januaru 2016. 93,7 milijardi dinara.

- I pored toliko većih prihoda koje smo ostvarili, mi imamo tri puta veći suficit od planiranog - napomenuo je ministar i dodao da te brojke jasno pokazuju koliko su javne finansije naše zemlje sve bolje i stabilnije.

Dodao je da je to upravo osnova za dalji ekonomski rast, veće plate i penzije i bolji životni standard građana.

Primetio je još da se u onome što je Ðilas napisao nejasno da li se radi o neznanju ili o "prostom bezobrazluku", te mu je preporučio da bude objektivniji kada govori o ekonomskim rezultatima, koje je, zaključuje, teško osporiti.

DAČIĆ: Đilas i Jeremić ogovaraju Srbiju po svetu, to nikome ne služi na čast

 

STEFANOVIĆ: Đilasov tzv. "Sporazum sa narodom" je politički pamflet tragikomičnog sadržaja




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 5 godina

Svi jako dobro znamo kakve su Djilasove licne finansije.

Simona

pre 5 godina

Naravno, dopala mu se sada napunjena kasa....brzo bi on zaboraviti na svoje podanike....

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Đilas najgori gradonačelnik u istoriji Beograda.

Nevena

pre 5 godina

Djilas nema pametnijeg posla, pa svasta izmislja...

Vera

pre 5 godina

Djilas se opet sluzi lazima ,kojima bi da obmanjuje gradjane. Ali istina je na strani hrabrih. Srbija je ekonomski stabilna i bice povecanja plata i penzija.

Nadica

pre 5 godina

Niko nije ni pomislio da se Djilas bori da popravi drzavne finansije. Njemu je bitan samo sopstveni dzep.

Mima

pre 5 godina

Mali se u mnogo čemu pokazao kao sposobnije gradonačelnik nego Đilas.

mikica

pre 5 godina

Kada treba da puni svoje dzepove Đilas zna da racuna u suprotnom nema pojma.

joka

pre 5 godina

Djilas brine samo o sebi sto je I pokazao u predhodnom periodu.

joka

pre 5 godina

Djilas je doktorirao transfer drzavnog novca u svoj dzep.

sanjica

pre 5 godina

Pa u tome je i štos što Djilas hoće i naše novce

mila

pre 5 godina

Djilas voli sebe i nije ga briga za narod,samo je on bitan

Ana

pre 5 godina

Istina, dok su dobro išle njegove finansije Srbija je propadala, sad je malo obrnuto pa grebe i služi se svim i svačim ne bi li se vratio na staro!

Mašnica

pre 5 godina

Briga Đilasa za državu, njemu je najbitnije da mu je sopstveni džep pun.

Nada

pre 5 godina

Da se gospodin Dilas bavio drzavnim finansijama na pravi nacin ,ne bi imao vremena da misli na licno bogacenje.

Maree

pre 5 godina

Djilasu je prvo zanima da napuni svoje džepove pa onda sve ostalo!

milos

pre 5 godina

Djilasa su od kada ja znam za njega,iskljucivo interesovale licne finansije.

ana

pre 5 godina

Oduvek se i bavio sopstvenim finansijama , samo kako na najlaksi način napuniti sospstvene dzepove a za drzavne finansiji to mu je ne bitno.

Marko Lučić

pre 5 godina

Ma Đilasa samo interesuje njegov privatni biznis, sve ostalo mu nije važno.

Nikoletka

pre 5 godina

Lako je biti savrseni uredjivac svog dzepa,treba imati petlju i pamet racionalno smiiti i proracunati slozen aparat drzavne kase,takvim zadacima Điki nikad nece dorasti i zato ne treba da bude na mestima gde se takve stvari odlucuju.

Tifani Rok

pre 5 godina

Đilas je uvek brinuo isključivo o svojim finansijama, državne ga nikada nisu zanimale!

Natasa1996

pre 5 godina

U njegovo vreme je bila katastrofa tako da je bolje da cuti

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija