• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.DOBROMIROVIĆ

06.02.2019

22:21

VUKU JEREMIĆU NIKAD DOSTA PARA: Bivši šef diplomatije i političar u pokušaju MNOGO VOLI KEŠ!

Politika

VUKU JEREMIĆU NIKAD DOSTA PARA: Bivši šef diplomatije i političar u pokušaju MNOGO VOLI KEŠ!

Podeli vest

Dok je 2012. i 2013. bio u UN, Vuk Jeremić je od Srbije primao platu 8.060 dolara, a istovremeno je u Skupštini uzimao i paušal od 30.000 dinara. Na sve to, umesto da u UN radi u interesu Srbije, Jeremić je pravio dilove sa Patrikom Hoom, Šeikom Gadioom i Emiliom Lozojom, od kojih je dobio milione evra!

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke i najbliži saradnik tajkuna Dragana Đilasa, mnogo voli novac i ne propušta nijednu priliku da u svoje džepove strpa što više keša!

Dok je 2012. i 2013. godine bio predsednik Generalne skupštine UN, Jeremić je od Srbije primao platu 8.060 dolara, a istovremeno je u Skupštini Srbije uzimao i poslanički paušal od 30.000 dinara!?! Na sve to, umesto da u UN radi u interesu svoje države, Jeremić je pravio dilove sa belosvetskim lopovom Patrikom Hoom (sudi mu se u SAD zbog kriminala i korupcije), Šeikom Gadioom (nagodio se sa tužilaštvom u SAD) i Emiliom Lozojom (pod istragom američkog tužilaštva), od kojih je, odmah po napuštanju funkcije u UN, dobio silne milione evra!

Lični interesi

Podaci iz Jeremićeve imovinske karte pokazuju da je platu od 8.060 dolara dobijao od 4. septembra 2012. do 30. septembra 2013. godine. U međuvremenu, od 31. maja 2012. do 16. aprila 2014. godine (dakle, tokom celog mandata u UN!) iz skupštinske kase je mesečno uzimao i 30.354 dinara na ime poslaničkog paušala.

Foto: informer.rs

 


Odmah pošto mu je istekao mandat u UN, Jeremić je nastavio da uzima paušal, ali su tada počele da stižu i uplate od Hoa i drugih sumnjivih organizacija.
Vuk Jeremić juče nije odgovarao na naša pitanja i poruke, a Marko Matić, urednik antikorupcijske mreže "Antidot", kaže da i ovi podaci govore da Jeremića interesuju samo lični interesi.

Zloupotreba i nemoral

Jasno je da je ovde reč o zloupotrebi državne funkcije i nemoralnom ponašanju čoveka koji sebe danas ponovo kandiduje za najviše državne funkcije
Marko Matić, urednik "Antidota"

- On je svoje predsedavanje Generalnom skupštinom UN predstavljao kao veoma značajno za interese Srbije, ali Jeremić je sve vreme službovanja u Njujorku koristio za obavljanje svojih sumnjivih poslova. Sve što je radio u Njujorku Jeremić je ranije dobro uvežbao u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova Srbije, kada je na svoja putovanja, dnevnice i luksuzne hotele iz državne kase potrošio skoro tri miliona evra. Jasno je da je ovde reč o zloupotrebi državne funkcije i u najmanju ruku nemoralnom ponašanju čoveka koji sebe danas ponovo kandiduje za najviše državne funkcije - ističe Matić.

Čist grebator

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da uzimanje poslaničkog paušala, pored svih prihoda koji su za običnog građanina Srbije basnoslovni, predstavlja grebatorski odnos prema državnoj kasi.
- Još nismo dobili odgovor na pitanje koja je svrha prihoda koje je Jeremić dobijao u stranoj valuti od nepoznatih darodavaca, a to je pitanje svih pitanja. Odgovor na njega bi bio ključan kako bi Jeremić mogao da nastavi da se bavi politikom. Do tada, svaka njegova kritika i reč su neosnovane - zaključuje Spasić.
 

LJUDI, OVO JE NAJGLUPLJI PAPIR KOJI JE SRPSKA JAVNOST IKADA VIDELA: Pročitajte Đilasov "sporazum", samo da shvatite KOLIKO JE BESMISLEN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija