• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2019

15:39

BRUKA! Lideri Saveza za Srbiju UDARILI na Republiku Srpsku! Pljuju svoj narod, da bi našli saveznike u Briselu - NAJVEĆE SRBOMRSCE mole da ih dovedu na vlast!

Politika

BRUKA! Lideri Saveza za Srbiju UDARILI na Republiku Srpsku! Pljuju svoj narod, da bi našli saveznike u Briselu - NAJVEĆE SRBOMRSCE mole da ih dovedu na vlast!

Podeli vest

Poslanici Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, Balša Božović i Maja Videnović sastali su se u Banjaluci sa poslanikom Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draškom Stanivukovićem

Oni su razgovarali o poslednjim hapšenjima narodnih poslanika i građana u Banjaluci povodom protesta pokreta "Pravda za Davida" i tom prilikom najavili da će se žaliti u međunarodnim institucijama,  i na taj način, tužiti, i pokušati da ruše Republiku Srpsku, a sve kako bi se dodvorili evropskim parlamentarcima Ivu Vajglu i Jasenku Selimoviću, poznatim srbomrscima i novim saveznicima lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

- Mi smo svesni gde živimo i da kao građani i narodni poslanici nismo zaštićeni. Drago nam je da nas Srbija gleda, drago nam je što nas prate narodni poslanici iz Skupštine Srbije i što imamo njihovu podršku. Raduje nas što će jedna nepravda koja se ovde desila da bude upućena i razmatrana u komitetu u Ženevi - kazao je Stanivuković novinarima posle sastanka.

Poslanik Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, koja je i predsednica Komiteta za ljudska prava poslanika u Interparlamentarnoj uniji, navela je da je prošlo više od godinu dana otkako je EU u svom izveštaju o napretku regiona na putu ka EU sve države regiona nazvala "zarobljenim državama".

 

Foto: printscreen Twitter

 

Ona je najavila da će probleme u vezi sa dešavanjima u Banjaluci izneti u komitetu u Ženevi, kako se ovakvi i slični dogadjaji ne bi ponavljali.

Podsetimo, Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) organizovala je juče u Briselu okrugli sto na temu evrointegracija Srbije.

Evropski liberali i prisutni predstavnici dela opozicije Srbije utvrdili su tokom debate potrebu “obnavljanja demokratskih standarda u zemlji“.

Govornici za okruglim stolom u Briselu bili su predstavnici evropskih liberala iz redova slovenačkih i hrvatskih parlamentaraca Ivo Vajgl, Ivan Jakopčić, Jozo Radoš i Jasenko Selimović kao predstavnik Švedske u Evropskom parlamentu, predstavnici opozicije u Srbiji Dragan Ðilas i Vuk Jeremić kao i Maja Vasić Nikolić iz NUNS-a.

Podsetimo, Ivo Vajgl, poslanik Saveza liberala i demokrata za Evropu u Evropskom parlamentu, učestvovao je na tribini „Proces evropske integracije Srbije“, zajedno sa Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom, osnivačima Saveza za Srbiju, a poznat je kao antisprki nastrojen, te ne propušta priliku da kao najžešći kritičar Srbije u procesu evrointegracija uloži prigovor na svaki izveštaj o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Jasenko Selimović, švedski zastupnik liberala u Evropskom parlamentu, jedan je od najvatrenijih zagovornika da Srbi treba da priznaju genocid u Srebrnici, iza čega se krije opasna namera da se pitanje opstanka Republike Srpske dovede u pitanje. Selimović je, svojevremeno, u parlamentu Švedske organizovao skup bivšem generalu Armije BiH Jovanu Divjaku, osumnjičenom za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

 

(FOTO/VIDEO) ŠOKANTNO! OVO JE NEOBORIVI DOKAZ DA AMERIKA STOJI IZA PROTESTA U BEOGRADU! Sergej Trifunović prima instrukcije od "specijalaca" političkog odeljenja Ambasade SAD!

 

SA SLOVENCIMA I HRVATIMA PLJUVALI PO SVOJOJ ZEMLJI: Đilas i Jeremić iz Brisela traže resetovanje sistema u Srbiji




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maganik

pre 5 godina

Sve bitange i dokazani lopovi koji su do sada silom pljačkali nas za račun zapada (USA i Britanije) prvenstveno, su dobili nalog da po svaku cijenu oslabe Srbiju rušeći sve što mogu a posebno da unište Srpsku. Ne shvataju da je i Amerikancima jasno da to više nije moguće. Svakoga dana izlaze na vidjelo djela koja su uradili. Sad smo jači i uspijevamo da razobličavamo njihove i posebno američko-britanske radnje i djela. Alo ini moraju to da rade. Dolazi polako vrijeme kad će da polože račune za sve što su radili a posebno za štete koje su nam nanijeli. Za ono što su ukrali, ništa više ne može da spriječi njihovu odgovornost. Odgovaraće i moraće da vrate sve što su pokrali.

Lidija

pre 5 godina

SZS nema ni politiku ni pravac ni smer jer je raspad u kom se nalaze veliki.

Nena

pre 5 godina

Ovi iz opozicije bi rodjenu majku prodali za vlast!

Tresimesi1

pre 5 godina

NADAMO SE DA NAROD VIDI KOJA JE TO GUJA SZS U NEDRIMA SRBIJE.Oni su toliki izdajnici i srbomrsci da izbori u Srbiji nisu ni potrebni,jer je dovoljan pokazatelj njihov odnos prema zemlji sad trenutno u Briselu.Njima treba svima kolektivno da se sudi za veleizdaju zemlje i Srpskog naroda.

Nina

pre 5 godina

Pljuju i vredjaju narod koji treba da glasa za njih!

Jelena

pre 5 godina

Sve mislim ovi iz Savez ne mogu nize pasti,ali me stalno razuvere da oni ne znaju gde je dno.

Stanislava

pre 5 godina

Sramota! Nista im vise nije sveto. Nadam se da na predstojecim izborima, kad god oni bili, nece proci ni cenzus.

Mašnica

pre 5 godina

Nema opozicija nikakve šanse da se vrati na vlast.

Nikola Republika Srpska

pre 5 godina

Žao mi je što nisam znao da su tu da ih onako "lijepo" dočekamo, našu braću "petokolonaše"....živjela Srpska i Srbija

nikola

pre 5 godina

Bas steta sto ih nismo docekali bratski. Nego dvadest baba i deda ih docekali jadni Balsa, Jerkov i Stanivukovic..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija