• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2019

16:25

(FOTO/VIDEO) KAMPANJA "BUDUĆNOST SRBIJE"! Više desetina hiljada građana Vranja sa oduševljenjem pozdravilo predsednika Vučića i premijerku Brnabić!

Politika

(FOTO/VIDEO) KAMPANJA "BUDUĆNOST SRBIJE"! Više desetina hiljada građana Vranja sa oduševljenjem pozdravilo predsednika Vučića i premijerku Brnabić!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas kampanju "Budućnost Srbije" posetom Pčinjskom okrugu, obilaskom radova na izgradnji Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri. Današnju posetu završio je u Vranju gde ga je, zajedno sa Anom Brnabić, pozdravilo više desetina građana

18.34 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se prisutnima u Vranju

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ovde ste zbog budućnosti Srbije. Vranje nikada nije pokleklo, bilo je junački uz svoj narod i uvek se borilo hrabro. Hoću da vam se zahvalim za strpljenje. 

18.11 - Prisutnima u Vranju prva se obratila Ana Brnabić:

Foto: Informer

- Drago mi je da sam ovde sa predsednikom Srbije koji je insistirao na ovoj kampanji da bi razgovarali sa vama i čuli vaša mišljenja. Znam kako je bilo pre, a kako je danas ovde.

(UŽIVO/FOTO/VIDEO) KAMPANJA "BUDUĆNOST SRBIJE" U VRANJU: Predsednik Vučić i premijerka Brnabić se obraćaju građanima na Centralnom trgu

 

18.00 - Predsednik Vučić uskoro će stići u Vranje gde će se obratiti građanima, sa njim je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

17.05 - Predsednik je rekao da je Manajle najduži tunel u Srbiji, te da izgleda prelepo. Podseća da je sutra 10. godišnjica postojanja Koridora, na čemu je čestitao radnicima, ali i građanima

Čestitam na izvanrednom poslu. Objekte kao što je most Vrla teško možete da vidite ni u razvijenijim zemljama, a mnogi će ostati bez daha kada vide tunel Manajle - kaže predsednik.

PREDSEDNIK VUČIĆ U GRDELICI: Ponosan sam, ono što je ovde izgrađeno OSTAVLJA BEZ DAHA!



Predsednik je na Koridoru 10 prvo obišao takozvanu kosinu broj 2 u blizini Grdelice gde se u avgustu prošle godine obrušio deo potpornog zida.

Foto: Informer



Na kosini broj 2 se trenutno izvode radovi na izgradnji galerije koja će biti neka vrsta otvorenog tunela s obzirom da će imati 150 šipova od kojih je svaki dugačak između 20 i 25 metara.

Na te šipove biće postavljeno oko 300 nosača kako bi bio dobro obezbeđen taj deo autoputa od eventualne destabilizacije tla.

Foto: Informer



Na južnom kraku Koridora 10 ostalo je da se završi deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru duga 26,3 km, od čega je 25 km pod asfaltom. 

Na pojedinim kosinama nad autoputem završeni su radovi na stabilizaciji tla, dok su na ostalim radovi u toku - kosinama 2, 3, 4, 5 i 6. 

Foto: Informer



Kada je reč o tunelu Manajle, u levoj tunelskoj cevi završeni su svi građevinski radovi, a u desnoj tunelskoj cevi u toku su asfalterski radovi. 

Takođe, u tunelima Predejane i Manajle, u toku su radovi na elektro-mašinskom opremanju tunela. 

Foto: Informer



Izgrađen je najduži most na južnom kraku Koridora 10 u Srbiji - Vrla dužine 644,4 metara, kao i mosta Dzemen Do dug 521 metara. 

Most Vrla se nalazi na deonici tunel Manajle - Vladičin Han. Glavni izvođač radova je španski konzorcijum "Azvi-Rubau", a projekat je finansiran kreditom Svetske banke.

Foto: Informer



Most se proteže preko reke Vrle i državnog puta Vladičin Han - Surdulica.

Most je na 14 raspona dužine po 45 metara, koje savladava ukupno 140 nosača visine 2,20 metara, dužine 44 metra i težine od 87 tona svakog, što daje ukupnu dužinu svih nosača - greda od 6.160 metara i težinu od 12.180 tona.

Foto: Informer


Gornja konstrukcija mosta je oslonjena na 30 stubova, sa najvećom visinom od preko 62 metra, koji su fundirani sistemom šipova - dubokog fundiranja.

Upravo se most Vrla nalazi na profilnoj fotografiji na Instagram nalogu "Budućnost Srbije", što pokazuje koliko je taj most i sam Koridor važan kao deo međunarodne putne infrastrukture, u arhitektonskom smislu, ali i u agendi predsednika Srbije.

Foto: Informer



Smatra se da je taj most simbol modernizacije i brzog razvoja Srbije.

Inače, deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru se sastoji se od dve manje deonice: Grdelica - Caričina Dolina oko 12 km i Caričina Dolina - Vladičin Han od 14,3 km.

U Grdeličkoj klisuri su, pored dva velika tunela, izgrađene i četiri velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.

Sva najnovija dešavanja tokom kampanje "Budućnost Srbije" možete pratiti OVDE.

 

(VIDEO) POGLEDAJTE SPOT KOJIM JE POČELA KAMPANJA "BUDUĆNOST SRBIJE": Veliki broj građana Aleksinca pozdravio predsednika Vučića

 

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U ALEKSINCU: Hvala Norvežanima što nas uče da radimo i štedimo




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban

pre 5 godina

Zahvaljujući Vučiću Srbija se kreće ispravnim putem, a narodu je omogućen bolji život i bolja budućnost.

Sale

pre 5 godina

Predsednikova politika je odgovorna, on želi da vidi kako radovi teku.

Jeca

pre 5 godina

Odlicna kampanja!Idemo svi zajedno u bolju i lepsu buducnost Srbije!

dada

pre 5 godina

Gde god preedsednik da ode pokaze se koliko ga narod voli.

Hipi

pre 5 godina

Predsednik nije distanciran od svog naroda, njihovih problema, ni od njihovog mukotrpnog rada, već ga bodri, podstiče da istraje.

Nk

pre 5 godina

Predsednik se bori za svoj narod i bolju buducnost

Iva

pre 5 godina

Moze slobodno da se kaze da smo dosta toga postigli

Maja

pre 5 godina

Otelotvorenje iskonske vizije je put u buducnost.

jaznamkako

pre 5 godina

Odakle je moglo doći više desetina hiljada podržavalaca Vučića u Vranje toga dana. Kakva laž!!!!

Deki

pre 5 godina

Hvala predsedniku Vučiću i premijerki Ani na poseti u Vranju.

Jova

pre 5 godina

Uz ljude koji nesebičnim radom i zalaganjem daju sve od sebe za Srbiju i njena budućnost će biti bolja!

Maja

pre 5 godina

Predsednik koji se bori za mir i stabilnost i za bolju Srbiju

zarkokoric78

pre 5 godina

Na osnovu rezultata postignutih u prethodnim godinama, jednostavno se vidi nam je`` BUDUCNOST SVETLA``.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija