• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2019

19:30 >> 19:33

RUSIJA ISPROZIVALA EU ZBOG SRBIJE! Brisel nesposoban da dovede u red Prištinu, O TOME MORA DA PRIČA SB UN!

Politika

RUSIJA ISPROZIVALA EU ZBOG SRBIJE! Brisel nesposoban da dovede u red Prištinu, O TOME MORA DA PRIČA SB UN!

Podeli vest

Situacija na Kosovu treba da bude u centru pažnje Saveta bezbednosti UN, saopštila je danas na redovnom brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o prekidu komunikacije s misijom UN u toj srpskoj pokrajini

Ona je naglasila da Priština nastavlja s politikom provokacija, čiji je cilj podrivanje stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, preneo je Sputnjik.

- Uvođenje taksi od 100 odsto u novembru prošle godine na robu iz centralnog dela Srbije i Bosne i Hercegovine ozbiljno je otežalo snabdevanje kosovskih Srba. Ove mere su očigledno usmerene na nastavak politike etničkog čišćenja Srba i naravno proterivanja srpskog stanovništva. Osim toga, Haradinaj je 6. februara izjavio da unapred odbija da komunicira sa misijom UN na Kosovu, koja navodno neobjektivno ocenjuje situaciju u pokrajini - konstatovala je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju na činjenicu da je EU, koja ima mandat UN da posreduje u dijalogu između Beograda i Prištine, izgubila sposobnost da utiče na situaciju.

ZAEV I SEVERNA MAKEDONIJA UPROPASTILI RUSIJU, REČE ŠEF REŽIMA U KIJEVU... Porošenko, u kom svetu ti živiš?!

- U tom kontekstu, na sebe skreće pažnju odgovorna i uravnotežena pozicija Beograda, koji naglašava spremnost da se vrati dijalogu, kada takozvani kosovski premijer povuče svoje neprihvatljive odluke. Takođe bih želela da naglasim da Srbija još nije preduzela recipročne mere - istakla je ruska zvaničnica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 5 godina

Ta i može samo da laprda, doći će i ona na popis kojima se blokira imovina van Rusije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija