• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vstok

08.02.2019

19:11 >> 19:14

I ONDA SE U LONDONU ŽALE DA SRBI NE VOLE BRITANCE! Kosovo guraju u UN, PRAVE IM VOJSKU, bombardovali su nas, a i PRIZNALI SU LAŽNU DRŽAVU!

Politika

I ONDA SE U LONDONU ŽALE DA SRBI NE VOLE BRITANCE! Kosovo guraju u UN, PRAVE IM VOJSKU, bombardovali su nas, a i PRIZNALI SU LAŽNU DRŽAVU!

Podeli vest

Velika Britanija smatra da kosovske vlasti imaju pravo da formiraju svoje oružane snage, saopštila je na sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu, stalni predstavnik ove zemlje Karen Pirs

Britanija smatra da Kosovo ima pravo da formira svoje oružane snage kao nezavisna država, rekla je ona.

- Naša interpretacija Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN je da ne postoje odredbe u rezoluciji koje bi zabranile transformaciju mandata Kosovskih snaga bezbednosti - dodala je ona.

Dana 14. decembra, takozvani parlament separatističkih vlasti u Prištini je odobrio formiranje „vojske". Očekuje se da će separatističke snage imati pet hiljada vojnika, a da će još tri hiljade biti u rezervi.

Pretpostavlja se da će struktura separatističkih snaga uključivati artiljeriju, snage PVO, kao i snage biološke i hemijske zaštite.

SRBIJA IMA PUNU PODRŠKU SAD DA PRIZNA KOSOVO: Ambasadori Skot i Kosnet se najeli bunike, ILI SU MNOGO KVARNI!

S druge strane, stalni predstavnik Rusije SB UN je saopštio da „ne postoje garancije da se takozvana vojska Kosova, koja se uglavnom sastoji od terorista Oslobodilačke vojske Kosova, neće koristiti protiv srpskog stanovništva".

On je takođe napomenuo da „pokrajina ostaje zona komfora za regrutovanje ekstremista" i da tamo idu teroristi-povratnici iz Sirije i Iraka.

- Svakodnevna pojava na Kosovu su zločini protiv Srba i njihove imovine, a počinioci često izbegavaju kažnjavanje - zaključio je stalni predstavnik Rusije.

PUTIN SMENIO DEVET GENERALA: ČISTKA U RUSKOJ VOJSCI, oni nisu ispunili očekivanja predsednika Rusije!

On je dodao da se Rusija protivi pokušajima zapadnih zemalja da se diskusija u Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu svede na minimum.

I portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je saopštila da su mere Prištine usmerene na proterivanje srpskog stanovništva.

Podsetimo, tražila je da se pitanje Kosova u SB UN zauvek skine sa dnevnog reda kako bi Srbiju saterala u ćošak.

SAD su s druge strane tražili da se o Kosovu raspravlja jednom godišnje, a Rusija da se umesto na svaka tri meseca kao što je to bio slučaj do sada o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini razgovara na SB UN na svaka četiri meseca.

Podsetimo na glasanje o dnevnom redu nema mogućnosti ulaganja veta.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
314pezos

pre 5 godina

Evo i mi priznajemo, Škotsku, Severnu Irsku, Vels i još tamo neke grofovije, neka im ostane londonski pašaluk za ujedinjeno kraljevstvo

Čarapan

pre 5 godina

Engleska još od prvog pa i drugog svetskog rata košta Srbiju dosta hiljada života ali mi kao narod nikako da se opametimo.

Mile

pre 5 godina

Podrska Irskoj i Skotskoj.Dosta vise tog degenerisanog UK

hag

pre 5 godina

Srbi ne vole Bitance???!!!Pa jeste li vi normalni???Koga boli qita koga srbi vole ili ne!!! Cijelo civilizirano čovječanstvo NEVOLI srbe!!!!

Rade

pre 5 godina

Podrška Škotskoj i ostalima koji hoće da se odcepe, od britanaca. Britanci gamad od ljudi, bili i ostaće zauvek ! ! ! ! !

Pedro

pre 5 godina

Zaboravili ste reći da su nas gurnuli u rat sa Hitlerom, uz pomoć Srbskih izroda komunista, i još dosta drugih gadosti. Posle nas učili kako su nam Englezi saveznici...Koja perverzija.. To su nam ustvari najveći dušmani, ko vam kaže drugačije ne misli vam dobro.

Boban

pre 5 godina

Zato mi ovakvim prijateljima dajemo posao izgradnje auto puta oni zarade mi vracamo kredit bravo ?

Mane

pre 5 godina

Nemojmo zaboraviti podršku Otomanskom carstvu a protiv Srbije.Gde god mogu podmeću nam nogu jer nas smatraju malim Rusima.U njihovoj izvrnutom i izopačenom kolonijalističkom umu misle da su Bogom dani i da je jedino njihov stav pravilan i pravedan "normalno sve u cilju teranja vode na svoju vodenicu"a da smo svi mi ostali niža rasa izjednačavajući nas sa štetočinama.S'toga koga god oni podržavaju direktno ili indirektno jJa sam protiv njih,bagra!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija