• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2019

20:51

PALMA: Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici!

Politika

PALMA: Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma saopštenjem je reagovao na proteste koje organizuje Đilasov Savez za Srbiju. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

- Na protestima koji se ovih dana održavaju u Srbiji nigde nismo čuli šta je program, šta se nudi. U takozvanom Ugovoru sa narodom koji je potpisao deo opozicionih partija pre neki dan takođe nema programa. Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Večeras je i u Jagodini održan protest. Gospodin iz Kuršumlije, koji je govorio na protestu pod nazivom “Jedan od pet miliona” u Jagodini, a koji je predsednik Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, obratio se građanima sa porukom da bi menjao vlast u Jagodini i Srbiji. Ja moram da odgovorim tom gospodinu da aktuelna vlast u Jagodini ima podršku preko 60 posto svojih građana, a da aktuelna vlast u Srbiji ima takođe podršku preko 60 posto građana naše zemlje. Ne znam kako je u Kuršumliji, ali o tome će odlučivati građani Kuršumlije - rekao je Marković.

- Gospodin iz Kuršumlije je izgovorio više bezočnih laži, a jedna od njih je da fabrike koje se svakodnevno u Srbiji otvaraju ne postoje. Ja mu predlažem da obiđe industrijske zone u Jagodini, Vranju, Leskovcu, Subotici, Kraljevu, Kruševcu, u celoj Srbiji i da vidi da Srbija za vreme ove vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ima najviše investitora u regionu. Jagodina ima najveći suficit, koji je duplo veći prošle nego prethodne godine i baš, između ostalog, zahvaljujući i tim fabrikama, koje gospodin iz Kuršumlije ne vidi. A jedna od njih, mislim na italijanski “Vibak” ima 70 000 kvadrata i jedna je od najvećih u ovom delu Evrope i izdaleka se vidi, iako je gospodin iz Kuršumlije ne vidi.

Sve te fabrike, za koje gospodin iz Kuršumlije tvrdi da su lažne, povećale su kapacitete i zaposlile više radnika nego je ugovorima predviđeno. Zahvaljujući tome Srbija danas ima najmanju stopu nezaposlenosti u svojoj istoriji. Taj gospodin iz Kuršumlije, koji je predsednik Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, treba da zna da je upravo zahvaljujući borcima naša zemlja opstala i on treba da se bavi pravima boraca, a ne da iznosi laži po Srbiji.

Još se branimo od albanskih terorista, koje gospodin iz Kuršumlije uopšte ne pominje. Drugi pešadijski puk “Knjaz Mihajlo”, poznatiji kao “Gvozdeni puk”, tokom ratova od 1912. do 1918. godine, bio je i ostao ponos Srbije, ali taj puk nikada nije išao protiv svoje države i svog naroda, kao ovaj gospodin iz Kuršumlije. Demokratsko je pravo građana da izraze svoj protest i da to čine mirno, ali niko nema pravo da laže i blati svoju zemlju kao taj gospodin iz Kuršumlije - poručio je Dragan Marković Palma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikoletka

pre 5 godina

Tamo znaju da nece proci verifikaciju i da nemaju ni za cenzus,zato su sami sa sobom odlucili da predju tu crtu cenzusa.Sta im vredi neprihvatljiv u realnom svetu samo u njihovom mikro,virtuelnom svetu to ima.

Vivijen

pre 5 godina

Izbori su mesta gde narod stavlja svoj pečat na sporazum.

Vivijen

pre 5 godina

Srbija danas ima najmanju stopu nezaposlenosti u svojoj istoriji.

Nevena

pre 5 godina

Opozicija se plaši novih izbora jer nema podršku naroda.

jovana

pre 5 godina

Apsolutno.U potpunosti se slazem sa gospodinom Palmom

Marta

pre 5 godina

Izasla bi opozicija na izbore da sme! Svesni su da ih narod ne voli i zato pokusavaju da sacicom svojih pripadniak izazovu nerede.

milos

pre 5 godina

Ooo oglasio se i gospodin Žirafica, taman sam pomislio da je prestao da se bavi politikom.

Anja

pre 5 godina

Tako se to radi u normalnim zemljama.Opozicija se pre bavila manipulisanjem e sad nece moci!

niki

pre 5 godina

Na ulici su svi hrabri i nešto traze a kada se spomene rec izbori njima ne bude dobro pitam se zašto?

Danko

pre 5 godina

Protestuju samo šaka bednika koje Djilas plaća.

Tanja

pre 5 godina

Volja naroda se izrazava na izborima I to je najveci pokazatelj. Tu ce narod postaviti opoziciju na svoje mesto.

aleksandar

pre 5 godina

palma zna on je je skolovan covek,blago nama vode nas erudite

Anastasija

pre 5 godina

Opozicija nema programa i to su pokazali više puta.Ne spominje se ni ekonomija, ni poboljšanje standarda,ništa.Nisu dorasli današnjoj vlasti!!!

Mari Mari

pre 5 godina

Znaju oni da su im šanse na izborima ravne na nuli i zbog toga pokušavaju da se vlasti dočepaju na ulici. Međutim od toga nema ništa.

aca

pre 5 godina

Dogovor sa narodom da se vesa svako ko nije njihov istomisljenik?

Mašnica

pre 5 godina

Vučić ima nedvosmislenu podršku građana i to se nikada ne dovodi u pitanje.

Jelena

pre 5 godina

Gradjanima Srbije otvorene su fabrike i radna mesta u Jagodini i Srbiji, da mogu pristojno da zive. Vlast se ne dobija silom na ulicama, vec podrskom naroda na izborima. Bravo Palma.

Igor

pre 5 godina

Šta je bilo za Ćuprij? Propala bolnica, hoćete da uništite Visoku Medicinsku školu strukovniku studiju... postavio si Hristos da bude direktor? Perete pare....

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija