• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2019

13:13

MARTINOVIĆ OPOZICIJI: Primili ste Đilasov pelcer, hoćete plate i paušal, ali nećete da radite!

Politika

MARTINOVIĆ OPOZICIJI: Primili ste Đilasov pelcer, hoćete plate i paušal, ali nećete da radite!

Podeli vest

Bojkot Skupštine Srbije od poslanika koji pripadaju takozvanom Savezu za Srbiju pokazuje da oni nastavljaju sa starom praksom da bojkotuju svoje obaveze, ali ne platu i sve druge privilegije, rekao je danas šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i dodao da će naprednjaci sa koalicionim partnerima normalno nastaviti sa radom

 

Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da je pre nekoliko dana poslanicima isplaćena plata i paušal, a da su “gospoda koja bojkotuju” taj novac primila, a danas se, kaže, niko od njih nije pojavio na sednici.

Među njima su, ističe, Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Marko Ðurišić (SDS), Gordana Čomić (DS)…

- Plata se ne odriču, paušala se ne odriču, oni samo neće da rade i vidi se da se taj Ðilasov pelcer dobro primio. To ih je on naučio da uzimaju pare, a da ne rade - rekao je Martinović i zaključio da je politika Saveza za Srbiju - dajte nam što više para i privilegija, ali bez obaveza.

Kako kaže, oni su postali toliko gramzivi da su izgubili kompas, a u prilog tome ide i to što su se danas ponovo upisali da su ušli u salu, a nisu, a naplatili su i putne troškove.

On je rekao i da lideri takozvanog Saveza za Srbiju svakog dana govore o građanima, kako se smrzavaju, kako se solidarišu sa njima, a da im se niko od njih na protestima nije obratio, što je, kaže, nezabeleženo u političkoj praksi.

- Političari koji organizuju proteste se ne obraćaju, zato što se plaše da će narod nešto da im dobaci, kao što se desilo Ðilasu. Kada su ga pitali odakle mu pare, on ih je opsovao. Pošto ne smeju sami da se obrate narodu onda podmeću uvek iste glumce iz subote u subotu. I to je u redu ako će glumci biti predsednici vlade, ministri, međutim, oni se bore da budu ministri, a glumci su samo fasada, i to loša - rekao je Martinović.

Šef poslanika SNS ističe da političari koji su do 2012. godine bili na vlasti žele da se vrate i podsetio da je reč o Draganu Ðilasu koji je, kaže, uzeo 500 miliona evra, ili Vuku Jeremiću koji je uzimao stotine hiljade evra dnevnice za putovanja, a da ništa za državu nije uradio.

- Koja država je povukla priznanje za vreme Tadića i Jeremića. Nijedna. A za vreme Vučića 14 njih je povuklo priznanje, i to bez naplaćivanja dnevnica - rekao je on.

Martinović se osvrnuo i na potez poslanice DS Aleksandre Jerkov koja je pozvala ministra Mladena Šarčevića da još jednom pogleda spisak profesora i saradnika fakuteta koji podržavaju protest.

On je rekao da je reč o "falsifikatu" budući da je za kratko vreme pronašao 35 imena na spisku koja se ponavljaju.

- Poštujemo svako ime i svačije misljenje, i Koste Čavoškog i Stevana Lilića koji su se do juče međusobno optuživali da su nacionalisti, odnosno izdajnici, ali to je nešto drugo. Poštujemo svačije mišljenje. Ipak, spisak koji je okačila Jerkov je falsifikovan, jer se na njemu imena ponavljaju - rekao je Martinović.

Istakao je i da je "takozvani pisac" Marko Vidojković uvredio celokupnu univerzitetsku i akademsku zajednicu rečima da je Pravni fakultet "leglo pacova, kriminala, korupcije i da tamo sede nitkovi i banditi".

- Pitam ih je l' to politika Saveza za Srbiju, da vređate ljude, da ih ponižavate, da pretite vešalima, da naplaćujete nerad, da bojkotujete sednice, ali ne i platu? Ni restoran ne bojkotujete, bojktotujete samo rad. Zbog toga vas građani neće jer su videli kakvi ste. Bili ste takvi do 2012.godine, a sada ste gori nego što ste bili - rekao je Martinović.

On je istakao da SzS nema problem sa institucijama već sa narodom, jer ih narod neće, pa im je, kako kaže, "Vučić za sve kriv".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 5 godina

treba doneti po hitnom postupku zakon kao i svim granama privrede nisi na poslu nema plate i treba povečati cene u restoranu ili dozvoliti i obićnim građanima da se hrane tu i u restoranu narodne banke i drugde

Lea

pre 5 godina

Upravo tako...nije vas narod birao...niti vas iko placa da bojkotujete vec da radite svoj posao....

Ana

pre 5 godina

Neka onda bojkotuju platu i putne troškove. Neka ih doniraju u Tiršovu!!!

Vodolija

pre 5 godina

Они би као Ђилас, да дође само на једну седницу,. али да прима редовна сва примања.

Jovica

pre 5 godina

Ako bojkotuju rad skupštine neka bojkotuju i dnevnice.

Mila

pre 5 godina

Gnusaju se od rada,a pare...pare su uvek dobrodosle!

MINJA

pre 5 godina

Naša opozicija bi da dođe do vlasti i da se bogati na račun naroda kao što su to već i radili.

dušan

pre 5 godina

O medijskim slobodama nam pričaju oni koji su uveli rijaliti programe u Srbiju kojeg se sad tako gnušaju. O medijima nam pričaju oni koji su svoje bogatsvo uvećali preprodajući sekunde na tom istom rts kojeg danas pljuju. Neće da rade, a hoće da primaju plate, skupštinske dodatke i da putuju po svetu a sve po džepu građana. Hoće lustraciju isti oni koji su ovu državu upropastili kroz privatizacije. I što je najgore, hoće da vešaju.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Političari opozicije su navikli na lagodan život i dobra zarade, ali kada treba nešto pametno da urade tu su na poslednjem mestu.

Zika

pre 5 godina

Kako se lako zaradi plata. Bojkotom opozicija pokazuje da njoj nije stalo do naroda vec samo do svojih dzepova.

Jovan

pre 5 godina

Uopste ne moraju da dolaze i onako niakav znacajan doprininos ne daju. I ranije su plate primali za badva

kolic

pre 5 godina

Neka se odreknu plata ako su toliko ujedinjni s narodom, a ne da varaju i mazu da bi dosli do fotelje,.

Marija

pre 5 godina

Oni nikad nisu ni radili jer njih jedino zanima novac niti ce raditi.

marica

pre 5 godina

Djilasova skola,da se uzimaju pare,a da se ne radi

Gordana

pre 5 godina

gradjani jako dobro vide šta radi opozicija

Mito

pre 5 godina

Krajnje je vreme da u Skupštini važe radni zakoni Srbije a to je: 1. Ko ne dođe na posao izostanak mora da opravda lekarskim uverenjem (uz obaveznu proveru lekara i opravdanja koje je dao) ili drugim adekvatnim dokazom koji potvrđuje neophodnost njegovog izostanka. Svima koji izostanu više dana koje obuhvata Zakon Srbijepr o radu, po automatizmu treba da sledi izbacivanje iz Skupštine sa pravom zamene. 2. Svi koji lažiraju ispunjenje ove obaveze, treba da budu podvrgnuti krivičnoj odgovornosti. PS: Ovo je moj predlog statutu Skupštine Srbije i molim da ga Skupština prihvati S poštovanjem

Nale

pre 5 godina

Da,oni bi da bojkotuju rad i da dobijaju naknade.Lenstine.

Vanja

pre 5 godina

Neće da rade, a posle će da se žale na neregularnost izbora. Žali Bože glasova što dobiše.

KoleM

pre 5 godina

Pa normalno je da bojkotuju. Neko je glasao i očekuje da svoje izabranike vide kako pričaju i daju predloge i kritike a to je sve zabranjeno u Skupštini. Što onda da sede i slušaju gluposti. Skupština u kojoj odbornik ne može da se obrati de fakto nije skupština.

David

pre 5 godina

Opozicija koju imamo prilike da vidimo je skup neradnika I lopova, koji imaju samo jedan cilj da totalno opustose nasu zemlju.

Rajko

pre 5 godina

Leba bez motike je to naucilo. Da se otima iz drzavnog budzeta I ne radi nista.

Zara

pre 5 godina

Opoziciji je samo licni interes bitan,jer da nije tako bar bi nesto radili i za drzavu

Natasa

pre 5 godina

U Opoziciji vlada veliki nesklad i nepoverenje.

samo malo

pre 5 godina

Naravno da ne mogu da se slože kada tu svako gleda samo svoju sopstvenu korist...

Verica

pre 5 godina

Opozicija hoce sada leba bez motike,a sta ce posle.

Maree

pre 5 godina

I to je dokaz da njih samo pare zanimaju a ne da rade u korist naroda!

beli

pre 5 godina

Zašto im dajete novac kada nisu prisutni na sednicu vi ste krivi izglasajte da ko ne dodje na sednicu nema para .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija