• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2019

15:44

SUBNOR PORUČIO TRIFUNOVIĆU: Glumče, ne prizivajte bune i zlo! Ne udarajte na Srbiju, jer ona je uvek znala da se odbrani od rušitelja i mrzitelja!

Politika

SUBNOR PORUČIO TRIFUNOVIĆU: Glumče, ne prizivajte bune i zlo! Ne udarajte na Srbiju, jer ona je uvek znala da se odbrani od rušitelja i mrzitelja!

Podeli vest

Rušitelji, kojima je glavni zadatak zaustavljanje napretka srpskog naroda i države, ujedinjuju se u nastojanju da ostvare pogubne ciljeve i sa avetima zla iz prošlosti – što je u širokim masama već razgolićeno i odbačeno sa indignacijom.

Ovo je i zaključak oštrog protesta Okružnog odbora SUBNOR-a Srbije za Šumadiju i Gradskog odbora u Kragujevcu, koji su se obratili javnosti povodom ”gostovanja” glumca i, valjda, novopečenog navodnog političara Sergeja Trifunovića u njihovom gradu i rečima i postupcima veoma uzbudio javnost.

- Ako neko priziva aveti zla prošlosti Dimitrija Ljotića, predsednika fašističkog „Zbora“ čiji su pripadnici zdušno sa nemačkim fašistima učestvovali u streljanjima antifašista, rodoljuba i patriota i solunskih ratnika u Bagremaru 20. oktobra 1941. godine, đaka u Šumaricama, prkosnog profesora i Narodnog heroja Miloja Pavlovića, zatim Draže Mihailovića i njegovih ”crnih trojki” koje su počinile nečuvena zverstva širom Šumadije i u smrt odvele decu, žene i starice, pa pokušavaju da uz njihov skup stave proslavljene heroje i komandante poput Koče Popovića, španskog borca, velikog internacionaliste i patriote, kao što to čini Sergej Trifunović, predsednik nekakvog PSG, glumac koji je u kragujevačkim Šumaricama učestvovao u izvođenju poeme „Veliki školski čas“.

Srbiju su napadali mnogi, agresori, zavojevači, tuđinci. Od 1804. godine, kada je besmrtni Vožd Georgije Petrović „Crni Đorđe“ podigao ustanak protiv Otomanske imperije, preko Miloša Obrenovića, vođe Drugog srpskog ustanka, vojvoda Stepe Stepanovića, Živojina Mišića, Radomira Putnika, Kragujevac i Šumadija su znali da brane slobodu i slobodarstvo.

Sergej Trifunović, glumac, zaboravlja da Šumadija čuva i brani svetle likove Josifa Šnersona, Milića Radovanovića, Milana Blagojevića Španca, junake Aprilskog rata Veselina Divca, majora Dragoljuba J. Krgušića, potporučnika Draga Govedarice, heroje poput Darinke Radović sa ćerkama Radmilom i Stankom, Sofiju Ristić, Živadina Nestorovića, Živadina Aksentijevića iz Šume – sve patriote i slobodare kojima su ”naglašene dike” prekratile život.

Glumče, ne ulazeći u vaše akademsko zvanje koje poštujemo, potvrđujemo da je iz Šumadije krenula buna protiv Turaka, ali ne i protiv vlastitog naroda i Srbije. Veliki srpski pesnik, vladika Rade, ili ako više znači Petar II Petrović Njegoš, tajnovidac lovćenski je zapisao „Za mačka je goveđa glava velika”.

Ne prizivajte bune i zlo „jer Srbija je velika tajna“ a ujedno i večna. Nisu uspeli Turci (Osmanlije), Austrougari, nemački fašisti, ni NATO agresori.

Metino brdo, Medna, Šumarice, Bagremar, Ilićevo, Maršić, Grošnica i njihove žrtve svedoče o slobodi i slobodarstvu.

Ne prizivajte Ljotića, Nedića, Dražu i ostale osuđene izdajnike srpskog naroda. Ne udarajte na Srbiju, jer ona je uvek znala da se odbrani od rušitelja i mrzitelja!” – kaže se u saopštenju Okružnog odbora SUBNOR-a Srbije za Šumadiju i Gradskog odbora Kragujevca.

 

BRNABIĆ RASKRINKALA PRLJAVU IGRU TRIFUNOVIĆA! Ljotićevci streljali decu po Kragujevcu, a Sergej poručio da to nije važno, ako glasaju za njega!

 

VESIĆ PODRŽAO BRNABIĆEVU: Đilas je u savezu sa fašistima, a Sergej rehabilituje Ljotića usred Kragujevca?! - I SA ĐAVOLOM BI SARAĐIVALI DA SE DOČEPAJU VLASTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Trifunović ne bi smeo sebi da dozvoli ovakvo ponašanje, ovo je prevršilo svaku meru.

Biljana

pre 5 godina

Srbija ne naseda ni na kakve provokacije i uvek ce biti zemlja mira i zdrave buducnosti!

Nikola

pre 5 godina

Očigledno da Sergej Trifunović nema blage veze ko je Ljotić.

Miki

pre 5 godina

Vreme seljackih buna je proslo, opet su nanete uvrede Jevrejima, Sergej, brani fasizam, mislim da je vreme da preispita svoja razmisljanja, ne mora da se slaze sa vlastima, ali treba da vodi racuna sta govori.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Memorijalni park Sumarice je vecita opomena da se zločini iz istorije ne smeju ponoviti. E , Sergej je pljunuo na sve to, uključujući čak i cetu djaka u jednom danu.

Stanko

pre 5 godina

Lepo mu je poruceno. Mislim da bi trebalo da se stabilizuje I primiri u svojim glupostima, bahatostima I reklamiranjem nasilja.

Darija

pre 5 godina

Takvo ponasanje, izazivanje bune, nasilja I loseg uvek je zavrsilo neslavno. Pamtno mu je poruceno, samo da se jos on dozove pameti.

Jana

pre 5 godina

Odlicno receno! E sad da li ce Sergej to da razume to je vec pitanje.

ANA

pre 5 godina

Lepo mu objasnio covek.Sad neka bude pametan i neka ga posusa da se ne bruka vise!

Boki

pre 5 godina

Šta zna Trifunović ? Da je pametan ne bi lupetao i vređao ni ljude ni inteligenciju.

Sunce

pre 5 godina

Gde ovi nasi glumci glume, u teatru, filmu ili u zivotu? Zasto ne radi svako to u sta se razume?

Nikola

pre 5 godina

Pomešao fiml i realnost. Pošto je u skoro svim ulogama bio anti srpski karakter, ovo mu dođe kao dobar dan, strašno...

Lazar

pre 5 godina

Duze vreme vec pricam da ne svako da se bavi politikom,njemu je bolje da se vrati u pozoriste i zasmejava decu,to mu bolje ide.

dzoni

pre 5 godina

Poceli ste i javno pretnje da objavljujete od izmisljenih grupa,

Sara

pre 5 godina

Sergej nije ni Srbin samo se tako predstavljao dok mu je to odgovaralo, sada se vidi prava slika takozvanog glumca.

dado

pre 5 godina

Kako je ovo tuzno,jedna javna licnost ovako da se exponira

djavosam

pre 5 godina

Ne stizu da se dogovore od brojanja para i hvalisanja , medjusobnog nabijanja sujete.

Jovana

pre 5 godina

Kad propali glumac zeli biti politicar onda je jasno da ce biti propali politicar.

Marko

pre 5 godina

Sergej je načisto odlepio ali oprostite mu jer je opet preskočio uobičajenu dozu pa nije sav svoj!

suzana

pre 5 godina

Tako je.Ona ce takve kao sto je Trifunovic pojesti za dorucak

milica milicic

pre 5 godina

Normalni gradjani nece dozvoliti jednom Trifunovicu sa iskrivljenim pogledom na svet da pokvari drzavu.

mrav

pre 5 godina

Gledao sam kad je bio gost kod Cosica na N1, covek nema pojma sta prica.

Dehan

pre 5 godina

Trifunovic je presao svaku meru sa svojim ponasanjem

Nina

pre 5 godina

Trifunovic dozvoljava sebi da javno govori o stvarima o kojima nema tacne informacije. Zaista nedopustivo da vise slusamo njegove lazi i izmisljotine.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija