• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2019

23:29

HARADINAJ SE IZVINJAVA, MOLI AMERIKANCE ZA OPROŠTAJ: Ramuš traži razumevanje, ALI TAKSE NE UKIDA!

Politika

HARADINAJ SE IZVINJAVA, MOLI AMERIKANCE ZA OPROŠTAJ: Ramuš traži razumevanje, ALI TAKSE NE UKIDA!

Podeli vest

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da voli Ameriku, ali da taksa na proizvode iz centralne Srbije neće biti ukinuta, iako je to od njega ponovo tražila administracija u Vašingtonu. On je takođe rekao da Federiku MOgerini svrstava na listu "neprijatelja" Kosova"

 

On je to rekao posle sastanka u jednom restoranu sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem i nekoliko zamenika ministara, nakon što je prištinskim vlastima uručeno oštro pismo u kome SAD traže da se takse ukinu, prenose kosovski mediji.

Kako prenosi "Koha", Haradinaj se izvinio predstavnicima američkih institucija i zamolio ih da "imaju razumevanja" za odluku o taksama. 


On je, takođe, rekao da bi voeo da čitav prištinski "politički spektar" ostane jedinstven i stavu da se taksa ne ukida dok Beograd ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Haradinaj je dodao da mu je pismo američke administracije uručio ambasador SAD Filip Kosnet, kome je rekao da Priština traži "sveobuhvatni dogovor sa Beogradom" jer je, kako kaže, "umorna od zamrznutog konflikta u kome živi poslednjih 20 godina", prenosi Gazeta ekspres.

SAD su ranije uputile oštro pismo prištinskim liderima sa zahtevom da ukinu takse Srbiji i BIH i upozorile ih da, dok to ne učine, odnosi sa njima neće biti vraćeni na raniji nivo, a ne isključuju ni mogućnost preispitivanja drugih, a ne samo bezbednosnih oblika saradnje sa Prištinom.

Pismo u koje je Tanjug imao uvid, a koje su SAD uputile Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Kadriju Veseljiju, potpisali su Metju Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara, Lora Kuper, zamenik pomoćnika sekretara za odbranu i Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove u Savetu za nacionalnu bezbednost.

Nazvao Federiku Mogerini "neprijateljem" Kosova

Ramuš Haradijan je izjavio da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbednost, svrstava na listu "neprijatelja" Kosova", zbog njene pozicije u dijalogu sa Beogradom.

- Uspeh Kosova nije povezan sa Mogerinijevom dinamikom, niti sa agendom dijaloga... Niko ne može biti više beskoristan za Kosovo od Mogerini. To je skrenulo diskusiju, jer umesto da govori o sporazumu sa Srbijom o priznavanju, ona je govorila o teritorijama i granicama. Ona je neprijatelj moje zemlje - rekao je Haradinaj za albanski sajt "Koha jone".

Prema njegovim rečima, otvaranje pitanja teritorija i granice predstavlja "agresiju".

Haradinaj je dodao i da je zadovoljan stavom nemačke kancelarke Angelom Merkel i predstavnika drugih zemalja koje se protive razgovoru o granicama, a da je stav Mogerinijeve, kako kaže, uništio mogućnost da Evropska unija omogući postizanje sporazuma.

(FOTO) KAO ŠTO VAM JE TRAMP REKAO... Pogledajte PISMO koje donosi preokret američke politike! SAD pušta Šiptare niz vodu - KRAJ SAVEZNIŠTVA!

(FOTO) AMERIČKI VOJNICI ŽRTVOVANI ZA KOSOVO! Sada vam sledi ODMAZDA ZBOG SRBIJE! U Prištinu stiglo pismo iz Bele kuće - ŠIPTARI UŽASNUTI!

 

HARADINAJ ULAZI U SUKOB SA NATO! Zbrisaće sever Kosova?! Šiptarski saveznici razočarani, NATO poslao POSLEDNJE UPOZORENJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ana

pre 5 godina

Vreme ce pokazati ko ce popustiti u ovoj njihovoj političkoj igri.Bilo bi dobro da se takse ukinu.

melisa

pre 5 godina

Ukinuce te ih samo je pitanje dana.Sramota za kompletnu politicku albansku garnituru,podsecaju me na ove nase sto setaju po ulicama.

Nikola

pre 5 godina

Dosta su mu popustali i napokon uvideli da sa budalom ne vredi pricati razumno. Dok ne opale preko ušiju ludak ne razume.Jedini jezik njemu poznat je nasilje, kada se tako ide na njega to konta

deki

pre 5 godina

Haradinaj zeli da ima podrsku Amerike ali nebi da ukine sramne takse koje su uveli na Srpsku robu,polako ali sigurno gube podrsku Amerike.

Dragi

pre 5 godina

Momak, nemaš ti za šta da se izvinjavaš Americi...izvini se ti Đilasu i Jeremiću, jer nisi ispunio zadatak, za koji si izuzetno dobro plaćen. A tvoj zadatak je bio vrlo jednostavan...srušiti Aleksandra Vučića. Pozdrav braći u Srbiji iz Srpskog Sarajeva,

Jovana

pre 5 godina

Docekasmo da vidimo Haradinaja na kolenima, kakav prizor.

Daca

pre 5 godina

Nema potrebe da se Pristina izvinjava bilo kome. Pristina je na delu pokazala svoje misljenje i ponasanje.

Goran

pre 5 godina

Ne smeju Ameri dozvoliti jednom Haradinaju da ih vuče za nos.

samasam

pre 5 godina

Kod šiptara ne postoje razumni ljudi, to je obično pleme.

Dijana

pre 5 godina

Nema USA razumevanja za ljude koji ih ne slušaju, džabe molite.

Miljana

pre 5 godina

Sad je Amerika na potezu,neka preduzme nešto,ako to uopšte hoće!

Bane

pre 5 godina

Morate da platite za sve sta ste uradili,molba vam nece pomoci!

Ana

pre 5 godina

Nadamo se ipak da ce takse biti ukinute i da ce se razgovori nastaviti.

Sneza

pre 5 godina

Krajnje je vreme da Pristina ukine takse na srpsku robu!

Miloš

pre 5 godina

Neće se ovaj Haradinaj dobro provesti ako nastavi da prkosi Amerikancima!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Ja volim Ameriku, ali takse neće biti ukinute može da izgovori samo onaj i za koga stoji Amerika. Ona ih i podržava u neukidanju, taksi a nama prodaju molbe i saučešća povodom naših velikih novčanih gubitaka. Amerika može bilo koju državu da natera na bilo šta, a da ne može da utiče na jednu malu hibridnu tvorevinu kao što je Kosovo.

nevena

pre 5 godina

Ovo je samo farsa, Amerikanci stoje iza vojske Kosova i taksi, vreme je da se otkrije istina. Haradinaj uveo takse, pa ko ce da poveruje u to, nije on bas toliko inteligentan.

Mija

pre 5 godina

Nemam rci koliko sam zgrozena,ponasanjem Albanskih Zlocinaca.Mislim da na svetu ne postoje veci ljigavci od njih.Nadam se da ce ih Amerkaci strpati u zatvor,jer ovo sto rade Srbima na KIM,je prevazislo svaku meru normale.

sindarela

pre 5 godina

Zlocincu nije jasno da su Amerima njihovi interesi ispred svih!

Verica

pre 5 godina

Lukavi Haradinaj kao moli Amerikance za oprostaj .Haradinaj je poslusan samo u zatvoru.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17