• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

14.02.2019

11:14

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Tači i Haradinaj su se zaigrali - PRVI PUT JE CEO SVET NA STRANI SRBIJE!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Tači i Haradinaj su se zaigrali - PRVI PUT JE CEO SVET NA STRANI SRBIJE!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući na TV Pink, kaže da je činjenica da je zvanična administracija američkog predsednika Donalda Trampa oštro protiv taksi Prištine, a koje su Albanci doneli samoinicijativno ili u dogovoru sa nekom drugom velikom silom


 

- Očigledno je da Amerikanci nisu za takse, a u prilog tome govori i otkazivanje posete američkog generala. Vidi se i nervoza kod Haradinaja koji preti Mogerinijevoj, a vrlo je važno da je ovo velika pobeda srpske politike i politike Aleksandra Vučića - kaže Vučićević za Pink, podsećajući da je pre samo godinu dana pitanje Kosova iz zapadne vizure bilo rešeno.

Ističe i da su se stvari danas preokrenule mudrom politikom. Danas Amerikanci otvoreno govore da je rešenje za Kosovo ono oko kojeg se Srbi i Albanci dogovore.

- Onaj ko stoji na putu ovom dogovoru, za Amerikance je neprijatelj, a u ovom slučaju to je Ramuš Haradinaj - kaže glavni urednik Informera.

Ističe da svi Albanci "duvaju u istu tikvu", iako jedni pokušavaju da se predstave kao loši, drugi kao dobri policajci. Podseća da se Kadri Veselji hvalio da su takse njegova ideja, a da je sada odjednom protiv njih.

Kaže i da su kroz pitanje taksi Albanci videli da će izgubiti najvećeg saveznika - Ameriku, koja je iz dana u dan sve oštrije protiv njihove politike.

- Ako neko pomisli da bi ovakve takse mogle da opstanu dugoročno u 2019. godini, onda taj neko nije normalan. Tači i Haradinaj su se zaigrali i prvi put u modernoj istoriji desilo se da su u SB UN sve zemlje stale na stranu Srbije, a protiv albanske strane - kaže Vučićević za "Novo jutro", dodajući da je ovo rezultat mudre politike koju danas pojedinci osporavaju.

Ističe da, kada su tajkuni bili na vlasti, nije bilo ni razgovora o Kosovu, ali da danas o Kosovu želi da pregovara ceo svet. Ističe da Kosovo više nije nametnutno rešenje, te da se ukazala istorijska prilika da se ovo pitanje reši.

Foto: pink.rs

Kaže da Vučićeva politika smeta mnogima u regionu, pre svega ekstremistima, što znači da je reč o politici koja je dobra za Srbiju. Dodaje da se protestima najviše raduju Hrvati i hrvatski mediji, što znači da im odgovara slabija Srbija.

- U Gračanici je bilo 12 Srba na protestima u subotu i ti protesti bili su glavna vest u prištinskim medijima. Odjednom se oni brinu za Srbe na KiM, a jasno je da im smeta politika Srbije - kaže Vučićević i dodaje da je nervoza kod Albanaca velika jer zemlje počinju da povlače priznanja nezavisnosti Kosova.

Ističe i da Kosovo neće sačuvati u Srbiji oni koji su ga dali.

- Kosovo je vekovni problem, ali su, prvi put u istoriji, granicu između centralne Srbije i Kosova postavili Dragan Đilas, Boro Stefanović, Boris Tadić, Vuk Jeremić i svi koji su bili na vlasti do 2012. godine - kaže Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zeljko

pre 5 godina

samo polako tija voda breg roni,treba vremena da prodje da bi stvari dosle na svoje mesto,kad stigne suncokret ukinuce takse jer sami nemaju repro materijal morace da nas zamole da im izvezemo inace staje im privreda,a i koze ce traziti da im izvezemo posto im repromaterijal ponestaje

Goran

pre 5 godina

Haradinajevo odugovlačenje sa ukidanjem taksi ide u prilog Srbiji.

Dario

pre 5 godina

Oni su se zaigrrali jos '99. a ako je svet toliko glup da im je trebalo 20 godina da to vide....to govori o njima, ne o nama.

Filip

pre 5 godina

Prištini je dogorelo do nokata i nema više nikakvu alternativu, osim ukudanja taksi. Ukoliko to ne uradi, trpeće velike posledice od strane Amerike.

Ana

pre 5 godina

Sadasnja vlast je omogucila nasem narodu da budem postovan svuda u svetu.

Tanja

pre 5 godina

Doslo je vreme da se stane na put prljavim igrama Albanaca. Dosta su radili sta su hteli.

nevena

pre 5 godina

Okrecu se polako stvari u svetu, Rusija i Kina preuzimaju globalnu dominaciju

Mila

pre 5 godina

Svi su na vreme uvideli ko je Srbija i stali su na njenu stranu!

Janko

pre 5 godina

Pa bilo je krajnje vreme da i Amerikanci i Zapadne sile shvate sa kakvim zločincima na Kosovu su imali posla!

sansam

pre 5 godina

Moraće da popuste jer im je podrška Amerike sve manja!

Milan

pre 5 godina

I treba svi da budu na strani Srbije..Neka svet vidi šta Priština radi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17