• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2019

14:39 >> 14:42

TAČI I HARADINAJ U ŽESTOKOM RATU ZBOG SRBIJE I SAD: Pale teške optužbe u igri i SMENA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE?!

Politika

TAČI I HARADINAJ U ŽESTOKOM RATU ZBOG SRBIJE I SAD: Pale teške optužbe u igri i SMENA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE?!

Podeli vest

Lideri privremenih prištinskih institucija okupili su se na sastanku na kojem su se saglasili sa predlogom platforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, a prištinska GazetaExpres piše da je on održan u atmosferi zategnutih odnosa predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja

Pozivajući se na svoje izvore, portal piše da je sastanak, koji je održan u kabinetu predsednika parlamenta Kadri Veseljija, protekao u veoma napetoj atmosferi između Tačija i Haradinaja zbog izjava koje je kosovski predsednik izneo u sinoćnjem intervjuu za RTK.

Podseća se da je Tači u tom intervjuu pitao Haradinaja da li je svestan da je vladina odluka o nametanju povećanih tarifa na robu iz Srbije i BiH zapravo "politički incident".

Tači je, navodi se, takođe pominjao i smenu Haradinaja zbog toga što je ta vladina odluka nanela veliku štetu odnosima Prištine i SAD.

A tu je, dođe se, i neslaganje Haradinaja sa Tačijevom idejom korekcije granice.

Zamerajući Tačiju na tim izjavama, Haradinaj je nakon današnjeg sastanka novinarima rekao da "niko nije glasnogovornik Amerike".

- Ni predsednik ni bilo ko nije američki glasnogovornik. Oni znaju šta mi hoćemo i tražimo - rekao je Haradinaj, koji je uprkos insistiranju SAD pod pretnjom uvođenja sankcija Prištini, ako takse ne budu hitno suspendovane, i dalje čvrsto stoji na stanovištu da ta mera ostaje sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost i omogući njegovo članstvo u UN.

Prištinski Zeri objavio je ranije danas da su uskraćivanje američke vize Haradinaju i otkazivanje posete komandanta Nacionalne garde Ajova Timoti Ora prvi signali SAD na sankcionisanju odluka Prištine, kao i da bi te sankcije mogle biti proširene.

PROCURELI DOKUMENTI O PLANOVIMA LONDONA ZA SRBIJU I ZAPADNI BALKAN: Naša zemlja kost u grlu Britanije!

Tači, međutim, tvrdi da nema sukoba između njega i Haradinaja zbog taksi nametnutih na proizvode iz Srbije.

On smatra da koalicioni partneri treba samo da sagledaju aktuelnu situaciju imajući u vidu da je, kako je rekao, budućnost Kosova usko povezna sa SAD.

"Šta možete biti kada ne poštujete savet partnera", zapitao je Tači i dodao da to poštovanje mora biti obostrano.

NATO UJEDINIO SRBE U SRPSKOJ: BOŠNJACI IZAZIVAJU najveću krizu u BIH IZ KOJE SE NE VIDI IZLAZ!

Ponovio je stav da takse na zahtev SAD treba da budu privremeno suspendovane.

Upozorio je na moguće sankcije SAD i EU protiv Prištine, ne isključujući mogućnost ni uskraćivanje vizne liberalizacije za građane Kosova, ako take na robu iz Srbije ostanu.

Tači je rekao da eventualne sankcije SAD i u EU mogu da se pretpostave, odnosno da vizne liberalizacije neće biti, ali da građani Kosova to ne zaslužuju.

JOŠ SAMO ŠEST ZEMALJA I LAŽNA DRŽAVA JE PORAŽENA! Srbija sve moćnija u međunarodnoj zajednici, poručuje Dačić!

Mada, kako je rekao, on ne želi da dramatizuje situaciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Gde si vidio stolara i ubicu da je dobar predsednik tkz.vlade.

Kristina

pre 5 godina

Najzad malo pravde koju smo izgubili i koju cekamo predugo.

Nikola

pre 5 godina

Tvrdoglavost Haradinaja će skupo koštati Prištinu.

Dejo

pre 5 godina

Sta vise sprecava SAD da sankcionise Pristinu? A oni izmedju sebe treba da se dogovore kakav stav imaju, ukinuti takse ili ne, I da dozvole srpskom narodu na Kosovu da zivi normalno!

vojkan

pre 5 godina

Videćemo šta će bit..da samo nije provokacija

Janko

pre 5 godina

Logično je da ih hvata panika,jer su svesni da bez podrške Amerike jedan po jedan idu u Hag!

Jasna

pre 5 godina

Samo neka se svadjaju, pravo u sopstvenu propast!

SS

pre 5 godina

Šta sebi dozvoljava jedan predsednik amerike,da ga jedan nepismeni lopov,ubica,prevarant vuče za nos zajedno sa celom administracijom.To je još jedan dokaz da su oni jedni obični kauboji koji su pristigli sa svih strana sveta željni para i bogatstva,jer gledaju samo kroz dolar.A naši zajedno sa dijasporom,to ne shvataju kao šiptari.

Vasilije

pre 5 godina

Ostade oni bez premijera, znači premijer ide u Hag.

hzghgcfd

pre 5 godina

Eeee, jednog se morate odreci ili Amerike ili taksi na robu iz Srbije. Pa vi birajte, dok jos nije kasno pa da ostanete i bez jednog i bez drugog.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija