• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2019

14:48

(FOTO) STEFANOVIĆ: KPU da bude više i dublje vezan za Ministarstvo!

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ: KPU da bude više i dublje vezan za Ministarstvo!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas na obeležavanju Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta da u toj visokoškolskoj ustanovi treba razviti sistem koji će obezbediti da diplomirani oficiri policije, kada izađu sa fakulteta, budu u potpunosti spremni za posao

 

- Hoću da sistem bude drugačiji, da možda školujemo manje ljudi, ali da ovaj univerzitet bude više i dublje vezan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Da bude sistem koji će garantovati da će svaki student dobiti radno mesto u Ministarstvu u činu u kome je završio KPU - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je odlučno da reši problem koji datira već 30 godina i hoće da uspostavi sistem u kome se na KPU gradi izuzetan oficir policije.

- Hoćemo da uspostavimo sistem koji gradi izuzetnog oficira policije, koji ima veliko znanje, koji je imao priliku da jedan deo školovanja uči i od drugih kolega iz inostranstva, koji je prošao specijalističke obuke i koji poznaje najsavremeniju tehniku i tehnologiju - rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da od oficira policije očekuje da steknu znanja za rešavanje najsloženijih zadataka, ali i da umeju da razgovaraju sa decom i uče ih bezbednom ponašanju, da adekvatno reaguju u različitim situacijama, talačkim krizama, situacijama u kojim ljudi žele sebi da naude, da umeju da razgovaraju sa njima i ubede ih da postupe drugačije.

Kao novinu u radu KPU, ministar Stefanović je predložio uključenje profesionalnih policajaca u nastavu, koji bi studentima preneli praktično znanje i iskustvo.

Stefanović je istakao da je u poslednjih godinu i po dana posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobilo 420 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Reforme koje je sprovelo Ministarstvo, kako je naveo Stefanović, omogućile su da svaki pripadnik Ministarstva ima važnu ulogu u sistemu bezbednosti, kao i mogućnost da se tokom karijere školuje i napreduje isključivo zahvaljujući radu i rezultatima.

Foto: MUP Srbije

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Dane Subošić istakao je da je ova visokoškolska institucija krajem prošle godine uspela da se akredituje kao univerzitet.

On je ukazao da je KPU podnela zahtev za članstvo u Konferenciji univerziteta Srbije i da očekuje skori prijem kao 18. članica tog uglednog tela.

Rektor je zahvalio ministru Stefanoviću na prijemu u radni odnos u Ministarstvo studenata koji su diplomirali prošle godine na osnovnim studijama i izrazio nadu da će se politika zapošljavanja nastavi u ovoj i narednim godinama.

Povodom Dana KPU, najboljim diplomiranim studentima ove visokoškolske ustanove uručene su srebrne značke ovog Univerziteta.

U ime nagrađenih studenata Igor Čukić je zahvalio profesorima na prenesenom znanju i pravim vrednostima koje treba da neguju u budućem radu.

- Zahvaljujemo se ministru što je nama, koji smo zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dao priliku da pokažemo naše znanje i posvećenost policijskoj profesiji time što nam je omogućio prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova - rekao je Čukić, koji je u ime nagrađenih obećao da će ukazano poverenje opravdati i dati sve od sebe da poslove koji su im povereni obavljaju stručno, časno i predano.

U sklopu obeležavanja Dana Kriminalističko policijskog univerziteta otvoren je i kabinet informatike koji nosi ime dr Igora Uroša, prvog profesora na predmetu Osnovi informatike ove visokoškolske ustanove, koji je preminuo 2008. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Obezbedjivanje ovim kadrovima radna mesta, gradjanima uliva vecu sigurnost.

Kristina

pre 5 godina

Saradnja i povrzanost bi donosila samo korist za bezbednost naroda.

Draško

pre 5 godina

Srbija ima dobre obrazovne instutucije za školovanje oficira policije.

Igor

pre 5 godina

Ovo je odličan predlog,nadamo se da će se i usvojiti!

Stevan

pre 5 godina

Iz škole pravo na posao to je cilj da nam policija bude obučena i spremna.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija