• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2019

21:16

DAMJAN JOVIĆ KANCELARIJA ZA KIM: Slobodu smo uvek osvajali kroz sabiranje i okupljanje!

Politika

DAMJAN JOVIĆ KANCELARIJA ZA KIM: Slobodu smo uvek osvajali kroz sabiranje i okupljanje!

Podeli vest

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je večeras u Zubinom Potoku da je Srbija tačka okupljanja za svakog građanina koji dušu hrani ljubavlju, a ne mržnjom, i da je srpski narod slobodu kroz istoriju uspešno osvajao isključivo kroz sabiranje i okupljanje

Jović je, na Sretenjskoj akademiji, srpski narod na KiM pozvao da bude složan, i da kroz zajedništvo, strpljiv i posvećen rad, i ljubav prema otadžbini, ugradi deo sebe u buduće uspehe Srbije.

- Premalo nas je danas, posebno ovde na KiM, da bismo se delili i međusobno mrzeli. Štaviše, ne smemo sebi dozvoliti da mrzimo ni druge, počevši od naših komšija Albanaca pa nadalje, jer nas mržnja prema tuđem nikada neće učiniti jakim kao ljubav prema našem - rekao je Jović. 

Srbija, prema njegovim rečima, danas odlučuje da li će za nekoliko decenija imati dva i po ili deset miliona stanovnika, i da li će imati ko da je hrani, brani, razvija i sopstvenim znanjem unapređuje.

- Naše opredeljenje je da izgradimo Srbiju kao najjaču i pouzdanu tačku oslonca za svakog njenog građanina, ma gde on živeo, ma kakvog socijalnog statusa bio, ma kakvog zdravstvenog stanja bio, nezavisno od nivoa obrazovanja, sve dok i svaki taj pojedinac nesebično ugrađuje deo sebe, svog rada, ljubavi, kreativnosti i znanja u sadašnjost i budućnost Srbije - rekao je Jović.

Kako je istakao, Srbija je počela da jača i da se uspravlja, ali Srbija danas ne govori o svojim uspesima arogantno i trudi se da se ne odnosi bez poštovanja prema onima koji od nje, uprkos svemu, imaju manje uspeha u ekonomskom razvoju, jačanju međunarodnog ugleda i drugim postignućima.

- Tako i ovde na KiM mi ne želimo da se takmičimo sa našim komšijama Albancima u međusobnoj mržnji, već ulazimo u fazu kada želimo da se takmičimo u tome čije su škole, fakulteti, bolnice i sistem socijalne zaštite bolji, čiji su proizvodi kvalitetniji i kompanije bolje, čija je kultura naprednija uz uvažavanje svih razlika, čije su institucije bolji servis građanima, čije su ideje i projekti bolji - objasnio je Jović. 

U Zubinom Potoku večeras je održan i Sretenjski koncert, a pokrovitelji oba događaja u okviru centralnog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u južnoj pokrajini su Kancelarija za KiM i Opština Zubin Potok. 

 

DEBAKL ĐILASOVACA U GRAČANICI: Šetnja nije održana jer transparente nije imao ko da nosi, DOŠLO IH SAMO DEVETORO!

 

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA TV PINK: Svi oni iz opozicije što duvaju u istu tikvu sa fašistima, ZA NAS NE MOGU DA BUDU DOBRI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija