• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2019

23:49

DRUGI DAN BEZBEDNOSNE KONFERENCIJE U MINHENU: Predsednik Vučić sa Lavrovom, Ron Džonsonom i Hanom!

Politika

DRUGI DAN BEZBEDNOSNE KONFERENCIJE U MINHENU: Predsednik Vučić sa Lavrovom, Ron Džonsonom i Hanom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu nastavlja sa učešćem i bilateralnim razgovorima na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti u glavnom grdu nemačke pokrajine Bavarske

Vučić je prvog dana konferencije, imao niz bilateralnih susreta, sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, sa politickim direktorom u Forin ofisu Ricardom Murom, kao i šefom nemačka diplomatije Hajkom Masom.

Drugog dana boravka u Minhenu Vučić će imati bilateralne razgovore sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, delegacijom Kongresa SAD - senatorom Ronom Džonsonom i senatorkom Džin Šahin, kao i delegacijom Kongresa predvođenom senatorom Rodžerom Vikerom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom, poslanicima nemačkog Bundestaga Johanom Vadefulom, Jirgenom Hartom i Peterom Bajerom, te i sa šeficom norveške diplomatije Ine Eriksen Soreide.

Predsednik Srbije učestvovaće i na panel diskusiji „Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedna korak nazad“, koju će voditi „šef“ Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger.

Na kraju prvog dana presednik Vučić je rekao da je sa sagovornicima razgovarao o evropskom puti Srbije, situaciji na KiM i odnosima Beograda i Prištine.

Kako je rekao, preneo je svoju zabrinutost zbog aktuelnih dešavanja.

"Mislim da su dobro razumeli poziciju Srbije i da ce zajedno sa nama pokušavati da pronadu rešenje za to. Jer, ako to ne budemo uradili, ako se stvari ne budu smirivale, imacemo svi zajedno problem, a cini mi se da to niko ne želi i da to ni za koga nije dobro", rekao je Vucic za srpske medije u Minhenu.

Konferencija u Minhenu ove godine izuzetno je posećena i na njoj učestvuje oko stotinu političkih i ekonomskih lidera iz celog sveta.

SAD su na konferenciji u do sada najbrojnijem sastavu, a delegaciju predvodi potpredsednik Majk Pens.
 

PREDSEDNIK VUČIĆ SA DRŽAVNICIMA SVETA U GLAVNOM, GRADU BAVARSKE: Počela 55. Minhenska bezbednosna konferencija!

 

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ MINHENA: Zahvaljujući odgovornom ponašanju Beograda, imamo mir i stabilnost!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Spale

pre 5 godina

Evropa ovakva korumpirana i bez moci ne moze uraditi nista. Posebno imajuci u vidu da nema ni koncenzusa.

Mira

pre 5 godina

Predsednik će uraditi sve što je u njegovoj moći da poboljša poziciju Srbije.

Nensi

pre 5 godina

Veliki dan za ugled nase drzave, predsednik Srbiju predstavlja u najboljem svetlu.

Draško

pre 5 godina

Srbija uspeva da ima dobre odnose i sa Rusijom i sa SAD.

Miki

pre 5 godina

Još jedan naporan dan za predsednika,nema odmora za njega!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija