• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2019

09:59

VUČIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE: Obožavate da vodite kampanju protiv Srbije i mene lično i RADUJETE SE ČEKAJUĆI DAN KADA ĆE NEKO DA ME SRUŠI S VLASTI! NEĆE SE TO USKORO DOGODITI!

Politika

VUČIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE: Obožavate da vodite kampanju protiv Srbije i mene lično i RADUJETE SE ČEKAJUĆI DAN KADA ĆE NEKO DA ME SRUŠI S VLASTI! NEĆE SE TO USKORO DOGODITI!

Podeli vest

Srbija je u prethodnih godinu dana u potpunosti ispunila 23 od ukupno 26 zahteva hrvatske zajednice u Srbiji, izjavio je u Minhenu predsednik Aleksandar Vučić

On je naglasio da je to naš doprinos poboljšanju odnosa sa Hrvatskom, a da napad na srpske sportiste u Splitu to svakako nije.

Na pitanje novinara iz Hrvatske o čemu je razgovarao s Plenkovićem, čemu je slučajno bio svedok, Vučić je rekao da se sa Plenkovićem kratko video, "u prolazu". 

- Sreli smo se dva puta kratko u prolazu i to je sve - dodao je Vučić. 

Vučić kaže da nije čovek koji mnogo očekuje u principu, ali da u Hrvatskoj najmanje vole da čuju racinalne reči. 

- Jer, valjda obožavate da vodite kampanju protiv Srbije i mene lično i radujete se čekajući dan kada će neko da me sruši s vlasti. Neće se to uskoro dogoditi, jer je narodna volja mnogo drugačija od one koju bi neki želeli od vas - naglasio je Vučić. 

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ MINHENA: Zahvaljujući odgovornom ponašanju Beograda, imamo mir i stabilnost!

Poručio je da će Srbija da radi sve što je moguće da izgradi što bolje odnose sa Hrvatskom. 

- Rekao sam to bezbroj puta, ali to ne volite da prenesete, to vam ne odgovoara, iz nekog meni nepoznatog razloga. Mi i Hrvati, ako se ne budemo bolje rauzmeli i ne budemo podržavali jedni druge, pitanje je da li ćemo opstati i jedni i drugi. Ako smo glupi toliko da to ne razumemo, onda nemam nikakav problem. 

Vučić pita: "Ako mislite da je resenje naših odnosa da se svaki dan nesto kaže protiv Srbije i srpskog naroda, to ne razumem. Kao što ponekad ne razumem ni neke naše reakcije". 

Na pitanje hrvatskog novinara da oceni da li je došlo do poboljšanja ili pogoršanja odnosa dve zemlje od poslednje posete Vučića Hrvatskoj pre godinu dana, Vučić je istakao da ne može da kaže da je napad na srpske sportiste u Splitu poboljšanje, "naprotiv", ističe. 

- To što se dogodilo je užas. Kod nas vaši sportisti nisu napadani. To što rade navijači, to je jedna stvar, ali da se to dogodi vašim sportistima to je nemoguće u Srbiji - naglasio je predsednik Srbije. 

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA TV PINK: Svi oni iz opozicije što duvaju u istu tikvu sa fašistima, ZA NAS NE MOGU DA BUDU DOBRI!

Istakao je da je ponosan na nešto što je sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović dogovrano i dodao da ona ima zasluge, jer se borila za prava hrvatske zajednice u Srbiji. 

- Mi smo od 26 zahteva hrvatske zajednice do sada u potpunosti ispunili 23... asfaltirali smo ulice, do izgaradnje doma kulture u Tavankutu, do davanja Kuće Bana Jeliačića u Petrovaradinu, do plaćanaj dodatne cene za kuću Bana Jelačića, do finansiranja Hrvatske rječi, zatim hrvatskog kulturnog društva, do finansiranja više katoličkih crkava i drugog, sve smo to uradili pre godinu dana. 

Vučić kaže da je ponosan, jer su to građani Srbije koji su lojalni državi Srbiji i za koje mi želimo da budu ponosni što su rodom Hrvati i građani Srbije. 

- Voleo bih da to mogu da kažem i za srpski narod u Hrvatskoj, ali plašim se da to nije slučaj. Ipak,verujem da će do toga doći kod svih nas, do neke promene svesti i promena, i da ćemo drugačije da gledamo jedni na druge u narednom periodu. 

Na pitanje istog novinara ko bi mogao da bude kriv što nije došlo do poboljšanja odnosa, Vučić je rekao da činjenice sve govore. 

- Nismo ni mi anđeli, niti bih govorio o anđelima i đavolima. Kako kažete, kada mi kupujemo helikoptere - vi napišete 'Vučićevi vražji helikopteri'. Ove godine nam stižu ruski helikopteri. Znate li kako su to lepi helikoptreri, vas ću Hrvate prve da pozovem, sada nam stižu ruski mi 35 da vidite kako su to divni helikopteri, nikakve to vražije kočije nisu. 

PREDSEDNIK VUČIĆ ODBRUSIO HRVATSKIM NOVINARIMA: Nismo mi anđeli, ali niste ni vi! Kad već naše helikoptere zovete Vražijim kočijama, pozvaću vas da ih vidite!

Poručio je da Srbija želi najbolje odnose sa Hrvatskom i da Hrvati to razumeju. 

- I ni na koji način vas ne ugrozavamo niti ćemo, a sasvim smo sigurni i da u Hrvatskoj niko nema nameru da na bilo koji način ugrožava nas. Pogledajte šta se dešava u BiH, gde su Srbi i Hrvati sve bliži jedni drugima, ako vam je teško da to vidite - ja vidim. Ne mogu da se pravim da sam ćorav, bliži su, jer moraju da rade zajedno da bi opstali. A i Srbija i Hrvatska će morati da rade i žive zajedno da bi opastali - poručio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gojko

pre 5 godina

Hrvatski novinari zavide što Srbija pretiče Hrvatsku po mnogo čemu.

Lela

pre 5 godina

Predsednik Vucic je dobro odgovorio Hrvatskim medijima....

srbin iz srbije

pre 5 godina

Srbski neprijatelj br.1 je Hrvatska , treba to zapamtiti za sva vremena.

Jana

pre 5 godina

Hrvati nas ne vole, smeta im nas napredak, boljitak, borba koju vodimo, to moramo svi da shvatimo.

slađa

pre 5 godina

Srbija i Vučić pre svega gledaju u budućnost. I to na pozitivan način.

Jeca

pre 5 godina

Hrvatska iznova dokazuje kolika je njihova mrznja prema Srbiji.Nece docekati da Vucic padne.

aha

pre 5 godina

ne kontam... ko je napravio pobunu protic svoje drzave Hrvati u Srbiji ili Srbi u Hrvatskoj

vera

pre 5 godina

Stvarno su toliko ostrasceni da prosto covek ne poveruje.Ne samo da nas mrze nego su nas ubijali i klali kroz celu istoriju,,isli uz ludog Hitlera i pravili koncentracione logore.Bolesna nacija!

Nikola

pre 5 godina

Hrvatima, ali i mnogim drugima je vise odgovarala prethodna vlast u Srbiji, koja im se nije suprostavljala, koja im se izvinjavala i koja je cutila na prekrajanje istorije, sto potvrdjuje da je Srbija danas na pravom putu i da aktuelna vlast radi u interesima Srbije .

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Hrvati pataloški mrze sve što je srpsko.

Jovana

pre 5 godina

Sposobnost vođenja države koju Vučić poseduje nema svako, takođe nije svako toliko vredan kao on. Srbija sada ima pravog predsednika na vlasti.

Anti

pre 5 godina

Neka se on slobodno provoza sa onim hrvatskim Mi17 na Kosovo od hrvatske vojske koja je već tamo ma nema problema i preko Gazivoda ako hoće da pokaže da je veći car nego Haradinaj na gliseru... Hrvati nisu nikoga provocirali kad su dobili od svog pakta BESPLATNO onih 16 Kajova voriosr helikoptera i to novih iz 2013g a eto on ne može bez hrvata nikako ma teški su to kompleksi em ratni poraz em more i milijarde od turizma em hrvatska vojska na Kosovo... Opsjednut je on sa hrvatima još od Gline 95g....pa ko ne bi bio da mu se još tada razotkrile sve laži i obmane koje je govorio svom narodu?

Jessy

pre 5 godina

Sve je to ljubomorno na Srbiju u razvoju. Njima ne odgovara jaka Srbija zato im ni Vučić ne odgovara!

Branko

pre 5 godina

Gospodine Vucicu Hrvati su: NAJGLUPLJI NAROD NA SVETU U 2017 i 2018 g!!!!?????? Kako vi mislite da oni mogu da shvate ovo sto vi pricate, pa to ne mogu da shvate i ovi nasi ZUTI OLOS LOPOVI-CIRKUSANTI posto si isti kao i Hrvati a imaju i njihovu pdrsku uzajamnu !!!!!!???????

SKANDALČINA

pre 5 godina

Moja je majka Hrvatica, a porijeklom je iz istog kraja odakle je i Luka, zato sam i sretan. To je dio moje krvi - rekao je Zlatan..... ZBOG MODRIĆA Srpski mediji optužili Ibrahimovića da veliča ustaštvo

Milutin

pre 5 godina

Hrvatska politika je oduvek bila antisrpska. Cim Zagreb navija protiv Vucica, znaci da Vucic radi dobre stvari za Srbiju.

Grlica

pre 5 godina

Da li bi neko od nasih medija mogao da na nekom medjunarodnom forumu pita ptedstavnike okolnih kolonija, slkakav je njihov stav i koga podrzavaju u sukobu Ceo svet protiv Kosova. Da vidimo kako ce izdati svoje velike prijatelje.

Steva

pre 5 godina

Predsednik Vučić ima najveću podršku građana i Hrvati mu skoro neće videti leđa

Tifani Rok

pre 5 godina

Između Srbije i Hrvatske je došlo do još većeg pogoršanja odnosa posle incidenta koji se dogodio u Splitu, kada su napali srpske sportiste!

Zdenko

pre 5 godina

Posle Vucica ce doci neki drugi politicar a njihov odnos ce biti potpuno isti. Pljuvace ga isto kao Vucica a mozda i gore. Nema tu leka, to je jesnostavno tako.

miroslav moric

pre 5 godina

Mi smo prijatelji tj najbolje se razumijemo oko bosne i hercegovine.ali tudjman nas izda vasigonslim sporazumom ali na kraju krajeva kum nije dugme jer je jedan od tri kuma koji nam parafirase entitet RS.nazalost zabetoniran u drzavu pih.

Lela

pre 5 godina

Predsednik Vucic je sjajno odgovorio Hrvatskim medijima.....

Nikola

pre 5 godina

Bolje da gledaju u svoje dvorište..mržnja će ih ubiti

Miki

pre 5 godina

Vidite ovako. Ne smetaju Srbi samo hrvatima, vec svima u okolini. Dobro se zna gde su sve Srbi ziveli od pamtiveka. Da ne nabrajam u lijepoj njihovoj bili su starosedioci. Nisu se oni doselili tamo. Tamo su na tim prostorima ziveli i pre hrvata kojih nije bilo ni 0,5%. Istorijske cinjenice potvrdjuju da su se Srbi dizali u najgorim trenucima svoje istorije, od Lazara pa na ovamo kada smo skoro u tri navrata nestajali. Pa je svet to gledao u cudu kako je moguce da se Srbi obnove u tako kratkom roku. Mnogi ne znaju cinjenicu istorijsku, da su nas Grci u ono vreme istrebili na podruciju danasnje Makedonije. Svi su pokusali ali nisu uspeli. Mnogi znaju pricu o nebeskom narodu. Srbi kao nebeski narod, mozda nesto tu i postoji. Mnogi bitrebalo da udju u istoriju i prouce cinjenice i fenomen opstanka Srpskog naroda. Kosovo jeste kolevka Srpstva. Ne bi rekao samo Srpstva, ima tu mnogo vise . Kolevka cele Evrope. Otkrivanjem velikih ruda i bogatstva na podruciju juzne Srbije , jake sile nas vise nece ostaviti na miru. A dali cemo ovaj put biti pametni ili se unositi opet u prsa vecem od nas, ostaje da se vidi.

Miloš

pre 5 godina

Hrvati mrze sve što je Srpsko i što ima veze za Srbijom pa uostalom zato i podržavaju opozicione proteste!

Bane

pre 5 godina

Hrvati samo da provociraju,ali im Vucic uvek lepo odgovori!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59