• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

16.02.2019

13:16 >> 13:19

RAMA SRBIJI OTEO KOSOVO, GRCI MU ODMAH ODVALILI ŠAMARČINU: Premijer Albanije najavio ujedinjenje Tirane i Prištine!

Politika

RAMA SRBIJI OTEO KOSOVO, GRCI MU ODMAH ODVALILI ŠAMARČINU: Premijer Albanije najavio ujedinjenje Tirane i Prištine!

Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama rekao je u intervjuu za televiziju Vižn plus da je ideja o "korekciji" granice između Kosova i Srbije jedno od mogućih rešenja kosovskog problema, a samo Kosovo je nazvao "delom Albanije", preneo je grčki portal Prototema

- O čemu govorimo danas sa Grčkom? O granici. O čemu su razgovarali Kosovo i Crna Gora i šta se sve dogodilo? O granici. Zašto se ne bi razgovaralo o granici između Kosova i Srbije? Razgovaraćemo i o njima, jer je reč o procesu demarkacije - rekao je Rama, pritom stavljajući Grčku u istu poziciju kao i zemlje Zapadnog Balkana koje imaju otvorena granična pitanja.

Albanski premijer je osudio sve one koji se protive ideji o "korekciji" kosovskih granica, nazivajući Kosovo "delom Albanije".

- Za mene je Kosovo deo Albanije. Ostalo su pitanja Ramuša Haradinaja - istakao je Rama reagujući na nedavnu izjavu kosovskog premijera da se Tirana meša u unutrašnje poslove Prištine.

Edi Rama je još jednom ponovio da je krajnji cilj ujedinjenje Kosova sa Albanijom, nazivajući to "planom A", i naglasio da dva kosovska člana u njegovoj vladi imaju za cilj da prenesu tu poruku, preneo je Tanjug.

- Unija između Albanije i Kosova nije 'plan B', već 'plan A' i ja ne zamišljam tu uniju u 21. veku kao folklorni čin", rekao je Rama.

Kako tumači grčka "Prototema", to znači da to ujedinjenje ne bi bilo samo kulturno ili jezičko, nego suštinsko i političko.

UZBUNA U SRPSKOJ! AMERI U BIH ŠALJU DESETINE DŽIHADISTA IZ SIRIJE: Sarajevo krije DOLAZAK OPAKIH UBICA!

Grčki portal ocenjuje i da te izjave albanskog premijera mogu dovesti do nepoznatih posledica za ceo region Balkana, s obzirom na to da će etnička grčka manjina koja živi u severnom Epiru (u južnom delu Albanije) definitivno tražiti rešenje za svoje pitanje poput predloga za Kosovo.

Reagujući na tvrdnje albanskog premijera da su Atina i Tirana u pregovorima o potencijalnoj korekciji granica, funkcioner grčke opozicione stranke Nove demokratije Jorgos Kumucakos je istakao da takve tvrdnje ugrožavaju bezbednost, prenosi ANA-MPA.

- Tvrdnje gospodina Rame da pregovara o graničnom sporu sa Grčkom, što je zapravo deo projekta šire korekcije granica na Zapadnom Balkanu, predstavljaju ozbiljnu pretnju za stabilnost i bezbednost regiona - istakao je Kumucakos.

AMERIKANCI NAREDILI VOĐAMA PROTESTA: Uvucite ekstremne desničare, pustite ih da divljaju, TREBA NAM HAOS U SRBIJI!

On zahteva od Vlade Grčke da pojasni i odgovori da li je uključena u razgovore sa albanskim zvaničnicima o prekrajanju granice između dve zemlje.

Takođe, Kumucakos je pozvao Vladu da zauzme zvaničan stav povodom Ramine izjave o korekciji granica u širem regionu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
faksa

pre 5 godina

Rama se direktno i bezobrazno mesa u uredjenje druge drzave,Srbije...da su drygi celnici ba vlasti vec odavno bi objavili rst Albaniji i pregazili je za svagda,ali su na vlasti umereni politicari koji ne zele sukobe

mimi

pre 5 godina

e bas volim sto se siptari ovako ponasaju,kad nam izadji iz volje da ih pocistimo pre,samo neka teraju ovako

Petar Golemi

pre 5 godina

Bliži se cas odlucnog obračuna sa Scipitarima na Balkanu.

Sasa

pre 5 godina

...au što su odvalili šamarčinu....ko piše ovakve tekstove nemaju veze sa naslovom

DADSA

pre 5 godina

ice i grcka i makedonija i crna gora i pola srbija

somborac

pre 5 godina

A kad se to bude desilo. Onda će Grčka, Crna Gora, Bugarska i Srbija da konačno koriguju granice i pokažu gde je Albancima mesto. A to je u užoj Albaniji ako vam i to ostane. Bez vas će Balkan biti miran.

SS

pre 5 godina

Samo polako,kakva će Srbija napokon biti država kad uzmemo Albaniju sa KiM,pa hrvatsku od Karlovca do Karlobaga,pa ujedinimo Republiku Srpsku,lele majko,al će to biti mala Rusija na balkanu.Dobar roman koji može dobro da se proda,šta kažete.

Senovic

pre 5 godina

Извините, а у ком делу су им тамо неки Грци купили шамарчину. Где то пише и вашем тексту.

nedo

pre 5 godina

pa kako oni to misle da osvoje druge delove drzava, bez rata?? ima da nas gadaju paketima droge dok ne popadamo ko blesavi

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija