• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.02.2019

10:43

(VIDEO) PETKOVIĆ: Vučić u Minhenu pokazao da Priština minira dijalog!

Politika

(VIDEO) PETKOVIĆ: Vučić u Minhenu pokazao da Priština minira dijalog!

Podeli vest

Pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na jučerašnjem panelu u Minhenu "politički demontirao" izlaganje predsednika privremenih kosovskih insitucija Hašima Tačija i pokazao da Priština zapravo minira dijalog

Prema Petkovićevim rečima, predsednik Srbije je pokazao i da se Priština ni posle 11 godina nije pomerila u nastojanjima da Kosovo bude ono što žele - suverena država, a takođe razobličio ponašanje dela međunarodne zajednice koje se pravi "nemušto".

Petković je za tv Pink ocenio da je Vučić na Mihenskoj bezbednosnoj konferenciji, u okviru panela "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi", "politički demontirao" izlaganje kosovskog predsednika Hašima Tačija, rukovodeći se činjenicima da Priština ništa nije učinila kada je reč o postizanju dogovora.


- Predsednik je ukazao da Priština zapravo minira dijalog i da različitim jednostranim odlukama čini sve da oteža situaciju, ne samo u političkom smislu, već i na terenu - rekao je Petković za TV Pink.

Prema njegovim rečima, izlaganje predsednika je razobličilo i ponašanje onog dela međunarodne zajednice koje se pravi "nemušto" u celoj situaciji i koje glumi privid odgovornosti, a iza koje ne postoje konkrenti potezi i dela.

- Iako smo čuli od brojnih zvaničnika, šefova država i međunarodnih organizacija da Priština mora da ukine takse, to se nije desilo. Priština je nastavila i dalje da ide u pravcu zaoštravanja situacije i sada njihov tim za pregovore sa Beogradom ide sa novom platformom gde ucenjuju, napadaju i miniraju dijalog - naveo je Petković.

Kaže da Priština "minira" dijalog, zato što im je jasno da je vreme kada su kroz dijalog dobijali prošlo.

Nastup predsednika, ocenjuje Petković, pokazao je delovanje suverene države koja nezavisno donosi odluke i koja vodi politiku u interesu građana Srbije i ne dozvoljava da bude ponižena.

- Mi jesmo za dijalog, ali nećemo dozvoliti da budemo poniženi. Povećava se ugled Srbije, jer Srbija sama donosi odluke i jedino odgovara građanima Srbije - rekao je Petković.

Kaže da je prošlo vreme kada su, kao 2008. godine, naslovi u medijima bili da Vuk Jeremić, Boris Tadić i Dragan Ðilas pozdravljaju dolazak Euleksa kao neutralne misije koja će da pomogne vladavini prava.

- Oni su Prištini davali nezavisnost više nego brojni mentori kosovske nezavisnosti. Oni su pozdravljali dolazak Euleksa koji je 2011. stvorio granicu između Srba i Srba, koji ne samo da nije rasvetlio nijedno ubistvo Srba, već i gasio istrage - izjavio je Petković.

Ni posle 11 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti, kaže Petković, Priština se nije pomerila u nastojanjima da Kosovo postane država, niti su oni koji su "mentori" kosovske nezavisnosti, među kojima su, navodi, moćne države Zapada, učinili bilo šta kako bi tu "tvorevinu" priveli nekakvom pravnom poretku.

(VIDEO) VUČIĆ U MINHENU: Borio sam se kao lav, jer TAKO SE BORI ZA SRBIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikoletka

pre 5 godina

Dokazao je i razoruzao kredibilitet Pristine koja radi sve i vodi kontra smeru resavanje dijaloga.

poli

pre 5 godina

Vucici se svim silama borio za Srbiju iz ovako teske situacije ima da izvuce sto vise moze

Iki

pre 5 godina

То је свима јасно! Шитарима се не може веровати!

Ljilja

pre 5 godina

Vucic dokazao jos jednom da Srbiju niko ne moze poniziti.

Goran

pre 5 godina

Berba ušiju je pala da sam juče sav bio srećan i radostan što imamo Vučića za državnika.

Lela

pre 5 godina

Pristina ne zeli nikakav dogovor i to stalno dokazuju....

Maja

pre 5 godina

Pristinu ne zanima ocigledno dijalog sa Beogradom

Nina

pre 5 godina

Oni samo zele da nam otmu Kosovo,nikada i nsu bili za dogovor!!

Mihajlo

pre 5 godina

Konacno su svi uvudeli da samo pristinska strana sabotira dijalog u Briselu.

Tamy

pre 5 godina

To i jeste poenta, da svi vide sta nam Pristina radi!

Janko

pre 5 godina

Naš predsednik se borio kao lav i pokazao pravo lice Šiptara!

Marko

pre 5 godina

Ovo nije ništa iznenađujuće za prištinske političare, ponašaju se kao da žive na divljem zapadu.

Tina

pre 5 godina

Jasno je da oni ne zele nista sa Srbijom osim Kosova!

milica milicic

pre 5 godina

Nadam se da su svetski drzavnici uvideli da se Srbije sve vreme trudi da dodje do kompromisnog resenja problema KIM, a da Pristina samo namece sopstveni interes.

mimi

pre 5 godina

sad se moglo videti ko je ko i ko sta oce,siptar taci nepismen i anemican nezna sta hoce bez argumentacije

Mila

pre 5 godina

Vucic de svim dilama bori da pokaze zapada kakvu politiku vodi Pridtina i da izvuce najvise za Srbiju.

Dehan

pre 5 godina

Predsendik se bori svim silama da Srbiji bude sto bolje

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija