• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2019

16:06

ĐORĐEVIĆ: Više novca za osobe sa invaliditetom

Politika

ĐORĐEVIĆ: Više novca za osobe sa invaliditetom

Podeli vest

Za udruženja i saveze osoba sa invaliditetom ove godine iz budžeta je izdvojeno 270 miliona dinara, što je za 50 miliona više nego lane, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Ðorđević

On je dodao da su programski konkursi za osobe sa invaliditetom u završnoj fazi i da su održani pregovori sa savezima na koji način i koliko će sredstava kom udruženju pripasti.

Za ovu godinu obezbeđeno je 30 miliona više, rekao je Ðorđević i dodao da su sredštava za stalni konkurs uvećana za 20 miliona dinara, što ukupo čini da za su osobe sa invaliditetom sredstva u ovoj godini ta sredstva veća za 50 miliona dinara.

Ministarstvu su dostavljena 43 predloga za konkurs sa ukupnim iznosom oko 360 miliona dinara dinara, a odbijeno je devet. 

Ministar je pomenuo i da novac koji je dodeljen prošle godine jedno udruženje nije opravdalo, zbog čega će to biti sankcionisano, a novac će morati da se vrati u budžet.

Ove godine, rekao je još ministar, evidencija novca koji bude raspoređen biće dostupna na sajtu ministarstva, kao i evidencija o tome koliko je novca u prošloj godini dobilo koje udruženje.

ĐORĐEVIĆ: Prihodi PIO veći 18 odsto, dobar rezultat




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija