• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2019

13:44

BAKIROVA PARANOJA! Kuka po američkim medijima - AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO, krenuće na BiH!

Politika

BAKIROVA PARANOJA! Kuka po američkim medijima - AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO, krenuće na BiH!

Podeli vest

Pokušati završiti Karadžićev projekat koji je kulminirao genocidom, ne bih rekao da će se to usuditi, zaključio je lider najuticajnije bošnjačke stranke u BiH

Za lidera najuticajnije bošnjačke stranke u BiH Bakira Izetbegovića, koji je u intervjuu za Glas Amerike komentarisao mogući ishod na realaciji Beograd Priština, ali i odnosu BiH i Kosova, jedina veza između Kosova i BiH je to "što je ista strana napravila nasilje nad Albancima na Kosovu i u BiH nad Bošnjacima."

- Na to ne možemo ćutati i treba podsetiti na tu stvar kada se krenu povlačiti paralele. Stavili su ljude na vozove na Kosovu i pokušali da ga isprazne. Znamo šta je bilo u Bosni i šta je kulminiralo genocidom. To nije stvaranje kriza i započinjanje novih svađa. Problem počinju oni, ponovo iz Beograda - rekao je Izetbegović za "Glas Amerike", a preneo sarajevski portal Klix.

Izetbegović je dodao i da smatra da će se, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH.

- Propagandom će se uraditi sve da se ublaže efekti koji će imati na srbijansko društvo. To će biti problem u Srbiji ako se desi, a ne znam hoće li. Biće bura, galama i apetita prema BiH, a pritisak će biti podržan i iz Banjaluke -rekao je Izetbegović i dodao da će se i oprobavati i reakcije međunarodne zajednice, kao amortizer, pa će se onda odlučivati o novim koracima, ili će se stati.

- Mislim da se neće usuditi, zaista, da krenu u tom smeru. Pokušati završiti Karadžićev projekat koji je kulminirao genocidom, ne bih rekao da će se to usuditi - zaključio je Izetbegović.

Komentarišući najavu inicijative za preispitivanje imena Republika Srpska, Izetbegović kaže da je on samo "upalio svetlo i prozvao odgovorne za krizu koja je već postojala".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikoletka

pre 5 godina

Prpa uhvatila Bakira.Neka misle svi sad malo,Srbija misli i o sebi i o regionu.

Tika

pre 5 godina

Očigledno da i Izetbegović smatra da baš sve pripada samo BIH, po uzoru na Albance, koji takođe smatraju da sve pripada samo njima, čim je zapenio u nastojanju da unapred optuži Srbiju kako otima teritoriju BIH.

Nadica

pre 5 godina

Tesko je razumeti ovakvo izazivanje lazne uzbunei izazivanje necega sto ne postoji ni u tragu.

Miki

pre 5 godina

Srbija je potpisnica Dejtonskog sporazuma i obavezuje se da ga cuva. Nas predsednik uvek istupa sa stavom da se cuva celovitost BIH.

lena

pre 5 godina

Jado samo navikao da kuka kao njegov tata da se žali i jada.Neće mu ni Ameri pomoći .

Boško J

pre 5 godina

Bakire nema razloga da brineš. Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

JaBL

pre 5 godina

Kakav amater, naučio da može pričati budalaštine i ne odgovarati ni za šta, uz besramnu podršku drugorazrednih polupismenih evropskih zamjenika i jeftinih plaćenika.

Mila

pre 5 godina

Srbija nece da prizna Kosovo nikada, a i oni treba sebe da obezbede

Draško

pre 5 godina

Ako Kosovo može da bude nezavisno može da bude i Srpska.

Tanja

pre 5 godina

Zajednickim lobiranjem i laznom propagandom pokusavaju da poljuljaju ugled Srbije i da nas vrate u devedesete. Tesko ce to ici ovog puta, gospodo

Jelena

pre 5 godina

Srbi nisu teroristi i ne otimaju niciju teritoriju,vec postuju sve.

mimi

pre 5 godina

bakir ,mnogo je pametan sve na tatka,ugasicemo tu drzavu da je nema jer nikad nije ni bila

nikola

pre 5 godina

Pa Bakire Bosna je bila srpska od uvek . Sta tebe brine ako Srbija prizna Kosovo? Nemoj da se brines nista mi Republiku Srpsku proglasimo Drzavom Zapadnom Srbijom. I zbogom Bakire i jos cemo pokrenuti ime bosnjaka da tu naciju ukinemo ta nacija ne postoji u pederaciji.Postoje srbi hrvati i muslimani bosnjaci izmisljena nacija.....

Dejan

pre 5 godina

Bakira je skroz puko , zna da se to nikad neće desiti.

Marko

pre 5 godina

Izetbegoviću gubi se više,ti si smenjen i ne guraj više nos gde mu nije mesto!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija