• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.02.2019

16:57

SKOTE, SKOTE, BAŠ SI SKOT! Američki ambasador kaže da je Srbija NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE!

Politika

SKOTE, SKOTE, BAŠ SI SKOT! Američki ambasador kaže da je Srbija NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE!

Podeli vest

Srbija je na pogrešnoj strani istorije, smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, komentarišući poziciju Srbije po pitanju trenutne političke krize u Venecueli

- Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije - napisao je na tviteru Skat, čija zemlja takođe podržava Gvaida.

On je uz tu poruku "linkovao" vest o susretu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića i zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila, koji boravi u poseti Srbiji.

 

 


Dačić je juče u razgovoru sa Hilom zahvalio na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju KiM, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Takođe je preneo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem. 

Sagovorniku je preneo da Srbija pozdravlja dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji.

Pa dobro Skote, što si toliki skot?!

Da li je Srbija ikada bila na pogrešnoj strani? Da li smo bili na pogrešnoj strani i kad se naša zastava vijorila pored američke na Beloj kući?

Da li smo ili na pogrešnoj strani u Prvom svetskom ratu? Ili u Drugom? Kada to, Skote?!

Ako si nešto naučio za sve ove godine koliko si proveo u Srbiji, treba da ti je jasno - Srbija je uvek na pravoj strani istorije! Bila i biće!

 

SKOT NAS OPET PROVOCIRA! AMBASADOR SAD OTEO KOSMET SRBIJI - ne mari za stav UN da Kosovo NIJE DRŽAVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Спољну политику Србије води председник Србије и Влада Србије а не неки страни амбасадор.

Saradžogla

pre 5 godina

Alhemičaru,oš da ti nacrtam ko je Predsedniku Srbije Vučiću NAREDIO da smanji penziju? Kada donese pogrešnu odluku on to kaže DONEO SAM TEEEEEŠKU ODLUKU! A onda mi članovi SNS damo se u laganje naroda KAKO JE TO MORALO.

Marija

pre 5 godina

Srbija u niciju unutrasnju politiku ne zeli da se mesa jer to je postovanje suvereniteta drzava pa ni Venecuele.

Smrad

pre 5 godina

Zato i nije napala sve komšije šta je miroljubiva i vodi ispravnu politiku.

Marko

pre 5 godina

Srbija dobro zna zasto se SAD toliko uplice oko problema u Venecueli,da ova zemlja nema naftu,ne bi je ni pogledali.

Nadica

pre 5 godina

Neka on brine o svojoj strani ,mi ce mo svojoj.

Vanja

pre 5 godina

Skot se i tu petlja. Nek gleda svoja posla. Kao da je opsednut nama.

dušan petrović

pre 5 godina

Politika dvostrukih aršina i sprovođenje sile nikada nikome dobro nije donela. Postavlja se pitanje šta ćemo sa ostalih skoro 150 zemalja koje ne dele mišljenje ovih 50 država. Jel su te države manje vredne ili je ispravno samo šta misli ovih 50. Ovakva politika nije dobro donela ni narodima Jugoslavije, Iraka, Sirije, Libije a neće ni narodu Venecuele.

Leonida

pre 5 godina

Ako vi gospodine Skote i vaša drzava postavljate uličara za predsednika neke države, onda i nije čudo što smo na pogrešnoj strani.

Dejan

pre 5 godina

Niko od susednih država ne vodi samostalnu politiku kao Srbija, zato nas valjda Amerikanci i ne vole.

Smrad

pre 5 godina

Jašta, zato svako malo idu na instrukcije u Moskvu. Baš smo samostalni

Rajko

pre 5 godina

Nemojte samo vi da brinete za sudbinu naroda,jer je tada taj isti narod stradao.Bili su zabrinuti za narod Avganistana,intervenisali , pa sada kontrolišu najveće tržište opijuma na svetu,bili su zabrinuti za narod Iraka,pa su pobili nekoliko stotina hiljada ljudi i sada Američke i Britanske kompanije kontrolišu eksplataciju nafte u Iraku.

Zoki

pre 5 godina

Skote ko je sa vama on je na pogresnoj strani, ali i vama dode kraj opet cete se igrati kauboja i indijanaca.

Mirjana

pre 5 godina

Pa sta smo drugo i mogli ocekivati ipak je on amerikanac

Mila

pre 5 godina

Ma pazi da nije!! Neko jeste na pogresnoj strani ali to nije Srbija!

Janko

pre 5 godina

Pa i vi ste na pogrešnoj strani po pitanju Kosova pa onda smo kvit!

Coka

pre 5 godina

Ja bih rekla da je on na pogresnooj strani, a ne Srbija.

Nikola

pre 5 godina

Da li je moguce da ambasador Skot ,koliko je vec u Srbiji nije upoznao Srbiju i uvideo sta i na koji nacin Srbija radi ,zivi i ponasa se.. Dozvoljava sebi previše...

Deda Nole

pre 5 godina

Skot ocigledno ima problem sa istorijom ko je kad i gde ratovao i na cijoj strani ali je srbija bila na strani pravde i uvek se borila za istinu sto u slucaju SAD tesko da se moze reci .

Mladen Mladenovic

pre 5 godina

Zar je zaista teško shvatiti koja je strana ovde „PRAVA“ strana? Kome to još nije jasno? Nije u pitanju naš izbor?! Ovde se radi o poštovanju prava, zakona i volje jednog naroda. Nije na Srbiji, niti bilo kome drugom, da odredjuje koja je strana „prava“ a koja „kriva“ i to na osnovu toga ko nam je simpatičan a ko nije ili, ko je više za naše interese a ko ne?! Zar ne postoji neko medjunarodno pravo, neki zakoni koji to regulišu? Ako se ovako nastavi ovaj svet će ličiti na sveopšti haos u kome će se izgubiti granice izmedju dobra i zla, izmedju zakonitosti i kriminala, izmedju pravde i „krivde“, izmedju slobode i ropstva, izmedju demokratije i tiranije, i to, baš zahvaljujući državi, koja se permanentno poziva na demokratiju i ljudske slobode?! Ja se divim ovim „velikim“ evropskim nacijama koje se ponašaju kao poslednje prostitutke, kao porobljeni narodi koji bez pogovora moraju da izvršavaju sve naredbe pa, i da misle, onako kako misli njihov „makro“. Užas?! Da li mi težimo takvim „novim vrednostima“?

Milenko

pre 5 godina

Kaže čovek čija zemlja nema ni 300 godine postojanja i istorije..

Dehan

pre 5 godina

Neka on brine o svojoj strain a mi cemo o svojoj

AMatić

pre 5 godina

Šta da očekujemo od ovakvog skota nego neprimerne izjave.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija