• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2019

19:54 >> 19:57

DODIK "IŠAMARAO" IZETBEGOVIĆA ZBOG SRBIJE I KOSOVA: Bakir da ućuti i da se vodi zvaničnom politikom BiH prema KiM!

Politika

DODIK "IŠAMARAO" IZETBEGOVIĆA ZBOG SRBIJE I KOSOVA: Bakir da ućuti i da se vodi zvaničnom politikom BiH prema KiM!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik podsetio je danas lidera SDA Bakira Izetbegovića da je Kosmet sastavni deo Srbije i da BiH nije priznala Kosovo, poručivši mu da bi trebalo da se rukovodi tom zvaničnom politikom BiH

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu za "Glas Amerike" da su Srbija i zvanični Beograd problem za dešavanja na Kosovu i u BiH, Dodik je istakao da, ukoliko se neko bavi politikom i želi da neko poštuje teritorijalni integritet BiH, onda politika BiH treba da bude poštivanje teritorijalnog integriteta Srbije. 

"Umesto da zahvali Srbiji kao zemlji koja drži do stabilnosti u regionu i koja se ne meša u unutrašnja pitanja BiH, Izetbegović se drznuo da prekraja granice Srbije i da govori o tome šta će Srbija da učini", izjavio je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, a prenosi SRNA. 

Dodik je napomenuo da nema naznaka da će Srbija priznati Kosovo, "kako to mnogi kod Bošnjaka, a pogotovo Izetbegović, priželjkuju". 

RUSI NE BRINITE! NATO NEMA ŠANSE U SRPSKOJ, DŽABA UCENE I PRETNJE! Vojna neutralnost ostaje, bez obzira na pritiske!

Dodik kaže i da Izetbegovićeva izjava ne doprinosi razumevanju i pomirenju, već naprotiv vređa svakog Srbina u Republici Srpskoj i BiH, te Srbiju kao državu i Republiku Srpsku. 

- Tretirati Srbiju kao glavnog krivca, što Izetbegović čini duže vrijeme, nije ni korektno, ni tačno, a ni istorijski održivo. Neodrživa je i tvrdnja da su Srbi agresori u BiH jer to nije tako -istakao je Dodik. 

(ANKETA) AMERIKU OPASNOM SMATRA 74 ODSTO SRBIJE, Priština prva među onima koji vole SAD!

On je odlučno negirao da Srbija modelira šta će da radi Banjaluka, ali je i poručio da niko ne može da povuče nikakvu - ni gvozdenu, ni vizuelnu, ni verbalnu granicu na Drini, jer ona, kaže, ne postoji. 

Kako je primetio, nemoguće je da Srbi u BiH pitanja u Srbija ne doživljavaju kao svoja, pa tako i pitanje Kosova. 

- Kosovo kao emotivno, nacionalno, narodno i istorijsko pitanje kod Srba nije samo pitanje uređenja države, nego i pitanje kolijevke srpske nacionalne kulture i nacionalnog bića. Mi Srbi koji živimo van Srbije sasvim relevantno imamo pravo da učestvujemo u svakoj oceni o tome na koji način može i treba da bude rešavano to pitanje u budućnosti - primetio je Dodik, upozorivši da Izetbegović ovakvim izjavama dovodi u pitanje svaki aranžman koji se pokušava uraditi da bi funkcionisao sistem, kao što je formiranje vlasti.

Bilo bi bolje da se okrenemo formiranju vlasti u BiH, ali je očigledno da to Izetbegović ne želi, poručio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hag

pre 5 godina

ha ha ha dodik išamarao :))) Ne lupajte budalaštine.....pogledajte intervju Izetbegovića da vidite ko je koga išamarao :) Jel ovo ko pobjeda na kosovu? :))) buhuhahahahahahaha

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Izetbegović mora da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije ,

Janko

pre 5 godina

Uvek smo imali podršku od predsednika Dodika.

Bojan

pre 5 godina

Bravo gospodine Dodik. Tako se brani Srbija, tako se brane srpski interesi.

Nikoletka

pre 5 godina

Izetbegovica u logor poslati pa tamo neka pise svoje memoare.Bravo,Dodice postavili ste ga na mesto.

Natasa

pre 5 godina

Kosovo je Srbija! Ovu činjenicu svet treba da prihvati u potpunosti!

slađa

pre 5 godina

Hvala Miloradu Dodiku što poštuje i voli Srbiju. Izetbegović sam destabilizuje BiH ovakvim izjavama. Srbiji to nije ni cilj ni interes. A Republiku Srpsku nikada neće izuzimati iz bilo kog pitanja koje se tiče zaštite interesa srpskog naroda u celini. Drina nas spaja, ne razdvaja. To važi za sve normalne ljude i političare.

Danilo

pre 5 godina

Trebao je to neko Bakiru da kaze, no Bakir kao i vecina njemu slicnih razmislja i rezonuje kao i Haradinaj, otuda se tako i ponaša

Miki

pre 5 godina

Izetbegoviću ti si prošlost i ne javljaj se više!

Lepa

pre 5 godina

Ne mogu se oni usaglasiti, Bakir vuce muslimansku zajednicu u proslost.

Jahorina

pre 5 godina

Ovakve izjave Izetbegovića samo RS približavaju Srbiji.

malisa

pre 5 godina

Svaka cast milorade Srbija je uz tebe.Rep Srpska i Srbiaj se drze zajedno i odnosi su bolji nego ikad.

Milena

pre 5 godina

Sve pohvale Moloradu Dodiku, tako se brane nacionalni interesi celog srpskog naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija