• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.02.2019

18:26

STEFANOVIĆ REAGOVAO NA VESELJIJEVE IZJAVE: U Prištini nedorasli funkcijama koje obavljaju!

Politika

STEFANOVIĆ REAGOVAO NA VESELJIJEVE IZJAVE: U Prištini nedorasli funkcijama koje obavljaju!

Podeli vest

Potpredsednk Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas, povodom poziva Kadrija Veseljija da se „svi okupe protiv Srbije“, da je to još jedan pokazatelj da prištinsko rukovodstvo nije doraslo funkcijama koje obavlja i upozorio na odsustvo reakcije EU i međunarodne zajednice.

- Veselji u svojoj izjavi više puta poziva na rat, preti Srbiji i poziva druge zemlje da se, kako kaže, okupe protiv Srbije. Iako je jasno da Veselji nema nikakve kapacitete da ugrozi bezbednost Srbije, zabrinjavajuće je što međunarodna zajednica dopušta ovakvu vrstu ratnohuškačke retorike - rekao je Stefanović za Tanjug.

Stefanović ističe da treba, međutim, uzeti u obzir da ozbiljnije reakcije Evropske unije i međunarodne zajednice nije bilo ni kada je, pre nekoliko dana, Edi Rama u svojim izjavama počeo da prekraja granice u regionu govoreći da je za njega „Kosovo deo Albanije“.

- Zato ne treba previše da čudi ni odsustvo reakcije na izjavu mnogo manje značajnog i uticajnog političara poput Veseljija - zaključuje Stefanović.

VESELJI POZVAO NA "UJEDINJENJE PROTIV SRBIJE", a Dačić mu EKSPRESNO ODGOVORIO: To mogu da smisle samo poremećeni umovi!

 

On je reagovao na izjavu predsednika vlađuće DPK i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

- Rekao sam nemojte vršiti pritisak na Ramuša (Haradinaja), ja sam predlagač te mere...Nismo mi ovde da njega nadmudrimo, nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića - rekao je Veselji sinoć u emisiji Rubikon na KTV. 

Kako je rekao, vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog taksi.

"Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije", rekao je Veselji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tijana

pre 5 godina

Nedorasli su oni svemiu sto ima veze sa politikom i buducnosti svih nacija !

Nikola

pre 5 godina

Davno su presli granicu politicke ,pa i ljudske tolerancije.Pristinska administracija dokazuje da se ponasa kao klan/ banda , a ne kao nekog ko treba da odgovorno vodi ,, drzavu,,

Goran

pre 5 godina

U Prištini su na vlast došli bivši teroristi OVK.

Sonja

pre 5 godina

Kad su im funkcije poklonjene necasnim zaslugama, drugacije ponasanje nije za ocekivati.

SS

pre 5 godina

E moj dečak,nisu dorasli,a ti ne smeš na kročiš na KiM.Možda kad odrasteš.

Dejan

pre 5 godina

Veselji je jedan ljigavac i provokator koji ništa sem toga ne zna da radi.

milica milicic

pre 5 godina

Na ovakve izjave Pristine EU bi trebalo da reaguje.

Rade

pre 5 godina

Veselji poziva u rat a EU I medjunarodne zajednice cute. Srbija ne zeli rat vec mirno razresenje!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija