• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.02.2019

21:49 >> 21:59

ČEPURIN OTKRIO NAJMOĆNIJE RUSKO I SRPSKO ORUŽJE! Da se naši neprijatelji ne muče, reći ćemo im - TO JE HRABROST!

Politika

ČEPURIN OTKRIO NAJMOĆNIJE RUSKO I SRPSKO ORUŽJE! Da se naši neprijatelji ne muče, reći ćemo im - TO JE HRABROST!

Podeli vest

U ambasadi Rusije u Beogradu svečano je obeležen Dan branilaca otadžbine, a tom prilikom ambasador Aleksandar Čepurin je rekao da Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rešenje kosovskog problema uz poštovanje međunarodnog prava

- Srbija će imati dovoljno snage i strpljenja da izdrži iskušenja - rekao je Čepurin na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čepurin je rekao i da Rusija pozdravlja unapređenje dobrih odnosa Srbije sa svim zemljama, ako to odgovara njenim interesima.

- Okupii smo se da obeležimo Dan branilaca otadžbine, već sedmi put ga dočekujem zajedno sa mnogima od vas. Hvala vam za takvu čast - rekao je Čepurin, prenosi Tanjug.

On je istakao da su Rusija i Srbija više puta morali da brane svoju nezavisnost i suverenitet i da je upravo to formiralo karakter naših naroda.

- Imamo jake vojske, ali najglavnije rusko i srpsko oružje je ipak hrabrost vojnika i oficira, snaga njihovog duha, to je aksiom. Pripadnike oružanih snaga Rusije i Srbije spajaju aktuelni zadaci. Aktivno se razvija i naša vojna i vojnotehnička saradnja - naveo je Čepurin. 

Prema njegovim rečima, ključni zadatak Rusije danas je osim osiguranja bezbednosti i energični razvoj privrede, povećanje životnog standarda ljudi.

MOGERINI, NA ČEMU SI TI?! SAMO TI VIDIŠ DA PRIŠTINA HOĆE DIL SA SRBIJOM! Šefica EU diplomatije šokirala Balkan!

Na to je usmereno 12 nacionalniih projekata, koji će za šest godina izvesti zemlju na apsolutno novi nivo, rekao je Čepurin dodajućio i da je to suština jučerašnjeg obraćanja predsednika Rusije Vladimira Putina Federalnoj Skupštini.

Ambasador je podsetio da se predstojeće jeseni obeležava i 75 godina otkako je zajedničkim snagama oslobođen Beograd od fašističkog okupatora. 

- Važno je zajednički obnoviti Spomen grobolje oslobodilaca Beograda na kojem počiva 1.395 boraca Narodnoslobodilačke armije Jugoslavije i 818 pripadnika Crvene armije - rekao je Čepurin i pozvao na jačanje bratstva ruskog i srpskog naroda kao i razvoj saradnje između oružanih snaga.

Svečanosti su prisustvovali predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Zoran Đorđević i Nenad Popović, kao i patrijarh srpski Irinej.

(VIDEO) SRBIJO, HELIKOPTERI NAM STIŽU, ALI OVO NAM TREBA: Rusi imaju novo oružje, PILOT SAMO TREBA DA ODABERE METU…

Proslava Dana otadžbine, koju su organizovali ambasador Čepurin i izaslanik odbrane pukovnik Andrej Sobakin, počela je intoniranjem ruske i srpske himne.

Ovaj praznik, ustanovljen u znak sećanja na dan kada je tek formirana Crvena armija 23. februara 1918. odbila nemačku invaziju na Petrograd, slavi se u svim državama nekadašnjeg SSSR-a. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 5 godina

Srbija i Rusija imaju neraskidivo prijateljstvo.Niko nece moci da unisti nase prijateljstvo.Rusija je uvek biti tu,da Serbiji pomogne.

Davor

pre 5 godina

Srpsko-rusko prijateljstvo postoji od davnina i trajaće zauvek.

slađa

pre 5 godina

Uz hrabrost, koja je urođena, potrebno je i dobro naoružanje. Mir i nezavisnost se brane na svim poljima. Naročito u današnjem svetu prepunom izazova. Zato Srbija i Rusija istrajno poštuju i brane takav pristup.

Tresimesi1

pre 5 godina

Dokle god Srpskom i Ruskom narodu u grudima bije junačko srce do tada nema brige za bezbednost.

Deki

pre 5 godina

Srbija i Rusija imaju mnogo zajednički osobina(istrajnost, izdržljivost)

Monika

pre 5 godina

Srbija i Rusija svakim danom sve vise razvijaju i jacaju prijateljske odnose i saradnju koja ide sve boljim tokom, u tom pravcu samo treba nastaviti.

Peki

pre 5 godina

Sva sreca pa imamo takvog prijatelja kao sto je Putin i ceo Ruski narod,hvala braco Rusi.

Marko Lučić

pre 5 godina

Srbi i Rusi su do sada više puta dokazali da su izuzetno hrabar narod.

milan

pre 5 godina

Podrška Rusije će nam svakako dobro doći u svakom slučaju!

Sara

pre 5 godina

Međusobno postovanje i saradnja Srbije i Rusije, danas su na veoma visokom nivou.

Rade

pre 5 godina

Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rešenje kosovskog problema! Ovakva podrska je od izuzetnog znacaja! Hvala bratskoj Rusiji!

Milenko

pre 5 godina

Naš mentalitet je naše najjače oružje.. Još srpski inat ..

Milan

pre 5 godina

Poštovanje i poverenje pre svega između dve zemlje.

Nikoletka

pre 5 godina

Slika,jacina i otmenost ovih instrumenata pokazuje vrh dostignuca Rusije u naoruzanju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija