• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2019

08:56

DANAS ISTIČE PRITVOR TROJICI SRBA osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, SUD DONOSI NOVU UDLUKU!

Politika

DANAS ISTIČE PRITVOR TROJICI SRBA osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, SUD DONOSI NOVU UDLUKU!

Podeli vest

Nakon razmatranja da li i dalje postoje razlozi za pritvor, sud u Prištini pritvor može da im produži, da ga ukine, a može i da im odredi neku od mera za obezbeđenje prisustva, kao što je jemstvo ili kućni pritvor

Nova odluka suda u Prištini o pritvoru trojice Srba osumnjičenih u istrazi prištinskog tužilaštva za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, biće doneta danas, pošto im sutra (u subotu) ističe pritvor koji im je ranije određen.

Nakon razmatranja da li i dalje postoje razlozi za pritvor, sud u Prištini pritvor može da im produži, da ga ukine, a može i da im odredi neku od mera za obezbeđenje prisustva, kao što je jemstvo ili kućni pritvor.

Osumnjičeni u ovom slučaju su pripadnici KPS Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić.

Sva trojica se nalaze u Podujevu u pritvoru koji im je određen 24. novembra 2018. i u međuvremenu je bio produžen.

Marković je osumnjičen za krivično delo odavanje službene tajne jer je navodno viđen na mestu ubistvu kako priča mobilnim telefonom.

Foto: A. Grbović

Spasojeviću se na teret stavlja "teško ubistvo u pomaganju", kao i nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je pronađeno u kući na tavanu.

Treći osumnjičeni u ovoj istrazi, Marko Rošić, nedavno je otkazao pumonoćje srpskim advokatima i angažovao advokata Albanca.

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su uhapšena druga trojica.

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, oko 9.00, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59