• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

22.02.2019

21:23 >> 21:27

MOSKVA BRUTALNA U PODRŠCI NAŠOJ ZEMLJI: REŠENJE ZA KOSOVO ĆE BITI PO ZAKONIMA SRBIJE i nikako drugačije!

Politika

MOSKVA BRUTALNA U PODRŠCI NAŠOJ ZEMLJI: REŠENJE ZA KOSOVO ĆE BITI PO ZAKONIMA SRBIJE i nikako drugačije!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da je stav Rusije o ideji o razgraničenju na Kosovu ostao nepromenjen - rešenje kosovskog problema treba da odgovara interesima srpskog naroda, da bude zasnovano na međunarodnom pravu i u skladu s unutrašnjim zakonodavstvom Srbije

Odgovarajući na pitanja novinara da li će Rusija podržati sporazum o razgraničenju na Kosovu ukoliko on bude zaključen i da li je ideja o razgraničenju u skladu s Rezolucijom 1244, Marija Zaharova je ponovila zvanični stav Rusije po pitanju situacije na ovoj srpskoj teritoriji.

- Naš stav je nepromenjen. On se odlikuje ne samo postojanošću nego i logikom. A ta logika je veoma prosta: pitanje kako će biti rešena ta situacija jeste pre svega pitanje da li to rešenje odgovara interesima srpskog naroda. Ono, takođe, definitivno treba da bude zasnovano na međunarodnom pravu i da odgovara unutrašnjem zakonodavstvu Srbije - objasnila je Zaharova.

Ona je dodala da je stav Rusije s jedne strane sastavljen od mnogo komponenti, a s druge zasnovan na jasnom i nedvosmislenom pristupu rešenju tog pitanja.

NEMAČKI LIST: EU I SAD DELE KIM, SRBIJI BI DA OTMU AUTOPUT, GAZIVODE, TREPČU I SEVERNU MITROVICU...

Podsetimo, nemački list "Frankfurter rundšau" piše da je procureo plan za podelu KiM koji kroje SAD i EU. 

 "Povlačenje nove granice između Albanaca i Srba na severu Kosova i pripajanje Kosovu nekoliko sela iz Srbije pretežno naseljenih Albancima. Grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodosnabdevanje ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizovani na 99 godina i podeljeni među stalnim članicama Saveta bezbednosti UN. Auto-put kroz Srbiju na koridoru 10 bio bi pod međunarodnom zaštitom", između ostalog se navodi u dokumentu koji je navodno procureo, a prenosi nemački "Frankfurter rundšau".

SRBIJA U OPASNOSTI! HARADINAJ IMA NOVOG GAZDU, SADA JE PION LONDONA: Pale sve maske, Britanija igra prljavu igru!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milemalivuk

pre 5 godina

Srbija treba da razvija vojsku I da vodi racuna da sacuva sto vise Srba na Kosovu da mudro razvlaci sa pregovorima da se dobije na vremenu. Sad vrijeme radi apsolutno za Srbe. Treba samo sačekati da se monstrumi zapadni iskrve izmedju sebe a mi cemo onda siptare lako uputiti preko Prokletija jednom za sva vremena. Kakva podela I dogovori to je demagogija s tom bagrom samo puška resava sve.

Vladdimir

pre 5 godina

Ako te čuje Predsednik, isključiće te iz stranke. Doduše, načelnik će te pohvaliti, a možda i sačuvati.

goran

pre 5 godina

Bas me zanima ko sme to da potpise u ime srpskog naroda

1234567

pre 5 godina

Ваљда знаш и сам ко би ово потписао. Па ови што суботом предводе некакве шетаче и паламуде улицама Београда !!!

mihailovic

pre 5 godina

NI PEDALJ SRPSKE ZEMLJE KOSOVO I METOHIJE¨ KOSOVO I METOHIJA CELA JE SRBIJA !

Mr Radomir Scepanovic

pre 5 godina

Vladimir Putin cuva Srbiju od srpskih politicara!Kosovo i Metohija su u Srbiji!SIptari u Albaniju!Drac je srpski grad!

Ivan

pre 5 godina

Potpisace zivi bili pa videli i to bas onaj ko se ponasa kao da drzi tezgu na pijaci svi znamo ko je.

goran

pre 5 godina

Jeli treba jos sta ,Vucicu nemas prava da potpisujes nista bice to opet nase ali bez siptara pa ako treba i 50 god da prode

Zola

pre 5 godina

Jel to sve iz jednog centra pisu ove nasovi svi su brutalni i Moskva i JK i Nole haha

Pera srbistanac

pre 5 godina

Znači oni bi mi - narod Srbije da im platimo ili kupimo a oni da upravljaju sa našom imovinom i ubiru dobit eeejj kakva bezočnost i drskost, more dajte vi vašim separatistima tako nešto a nama i ostalim bivšoistočnim banana državama na korišćenje vaše formirane resurse i imovinu.

KORISNIK1960

pre 5 godina

Hvala g. Putinu na principijelnoj i racionalnoj podrsci.

SS

pre 5 godina

Uz njih i ne dati šiptarima KiM,možda samo autonomija u granicama Srbije,bez pogovora.

Mile lala

pre 5 godina

Vlast siptara na KiM opstaje zahvaljujuci doznakama svoje dijaspore i svercu droge. Srbija treba (pored svega sto sad radi) da formira posebna odelenja za demotivisanje njihove dijaspore ( svim raspolozivim sredstvima) i za razotkrivanje sverca droge. Time ce preseci dotok novca, a to ce srusiti uck na KiM.

Milenko Mihajlović

pre 5 godina

Vučiću šta čekaš? Sad je vreme da vratiš Kosovo Srbiji po Ruskim propisu! Nikad nećeš imati bolju priliku!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija