• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

22.02.2019

23:59

AMBASADA SAD REAGOVALA NA  PISANJE NEMAČKOG LISTA O KIM: Bili bi zadovoljni sporazumom, ali NE PROPISUJEMO KAKO ĆE REŠENJE DA IZGLEDA!

Politika

AMBASADA SAD REAGOVALA NA PISANJE NEMAČKOG LISTA O KIM: Bili bi zadovoljni sporazumom, ali NE PROPISUJEMO KAKO ĆE REŠENJE DA IZGLEDA!

Podeli vest

"SAD bi bile zadovoljne ako bi sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova bio potpisan u 2019, ali ne propisuju i neće propisivati kako rešenje treba da izgleda"

To je saopštila američka ambasada u Beogradu.

- SAD bi bile zadovoljne da vide sveobuhvatni sporazum potpisan u 2019. godini, ali dijalog prvo mora biti nastavljen da bi se to desilo. SAD ne propisuju i neće propisivati kako rešenje treba da izgleda, ali veruju da ono mora da bude primenjivo i na Kosovu i u Srbiji i da mora da doprinese dugoročnoj stabilnosti regiona", stoji u pisanom odgovoru redakciji Bete iz američke ambasade, na pitanje da prokomentarišu navode da su EU i SAD spremne da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova. 

Ambasada SAD je navela i da je "na liderima i njihovim timovima da nastave pregovore pod okriljem EU da istraže šta je moguće i da transparentno komuniciraju sa svojim građanima". 


Nemački dnevnik "Frankfurter rundšau" (Frankfurter Rundschau) objavio je da su EU i SAD spremne da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova i da bi u Vašingtonu 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije. 

- Nedavno je procureo dokument koji sadrži plan podele Kosova. U 17 tačaka reč je o povlačenju nove granice između Albanaca i Srba na severu Kosova i o pripajanju Kosovu nekoliko, pretežno Albancima naseljenih sela iz Srbije - piše Frankfurter rundšau.

 

NEMAČKI LIST: EU I SAD DELE KIM, SRBIJI BI DA OTMU AUTOPUT, GAZIVODE, TREPČU I SEVERNU MITROVICU...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko Lučić

pre 5 godina

Ko ove Amerikance ne zna skupo bih platio.

SS

pre 5 godina

Sad ne dozvoliti otcepljenje KiM,samo dozvoliti autonomiju u granicama Srbije.Igrati kartu pokera sa njima.Šansa.

Sasasax

pre 5 godina

Prihvahvatljivo resenje za Kosovo,je samo ono koje je prihvatljivo Srbiji.

Maja

pre 5 godina

Daleko smo od dijaloga,a kamoli od sporazuma.Šiptari ne žele dijalog jer ne znaju da razgovaraju.Jedini jezik koji znaju je jezik otimanja!

Zoki

pre 5 godina

Priština na sve načine pokušava da uđe u pregovore o međusobnom priznanju dve države, ali ti njihovi snovi o velikoj Albaniji će ostati neispunjeni!

Goran

pre 5 godina

Priča za malu decu.Sam Haradinaj je priznao da rade po njihovim instrukcijama.

mara

pre 5 godina

Prvo da ukinu takse pa tek onda da pricamo dalje...

Marko

pre 5 godina

Dele našu teritoriju, bez da mi o tome znamo bilo šta. Malo sutra.

AleksMache

pre 5 godina

Sad svi počeli da pišu i izveštavaju onako kako se njima sviđa!

ddd

pre 5 godina

Pa i mi smo da se resi ova situacija oko KiM,ali neko treba naterati Albance da povuku takse,a to ne mozemo mi,vec bas SAD i EU.

Sanja

pre 5 godina

Kosovksi problem se moze resiti samo kompromisom izmedju Beograda i Pristine, a ne nametnutim resenjem, niti jednostranim aktima.

Nikoletka

pre 5 godina

Ako nr propisujete zasto onda Pristina igra na vasu muziku.

Miki

pre 5 godina

Kako su iz Amerike licemerni, podrzace oni bilo kakav dogovor, zar misle da im neko veruje.

Ana

pre 5 godina

Dogovor treba da se postigne. Svaka podrska nam znaci.

Isidora

pre 5 godina

Bilo bi dobro kada bi Pristina konacno shvatila da je nastavak dijaloga sa Beogradom jedino resenje da se dodje do sporazuma i kompromisa i da se pitanje KiM uspesno resi.

Vlada

pre 5 godina

Tesko cemo mi sa ovakvim ponasanjem Pristine doci uskoro do nekog resenja.

Marija

pre 5 godina

Srbija samo zeli neutralnost i nezavisnost ali bez mesanja stranih sila u unutrasnju stvar Srbije.

Ivan

pre 5 godina

SAD tacno znaju kako ce da izgleda sporazum i oni su glavni zagovaraci toga.

Nina

pre 5 godina

Sta li imaju od toga da izmisljaju stvarno ne znam!!

Milica Milicic

pre 5 godina

Dokument o resenju problema KiM ne postoji, jer su i pregovori stali.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59