• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srpskidnevnik.com

23.02.2019

12:16

ANTONIĆ OTKRIVA: IZA PROTESTA I SzS STOJI ZAPAD, A "SPORAZUM SA NARODOM" JE TEŠKA PREVARA!

Politika

ANTONIĆ OTKRIVA: IZA PROTESTA I SzS STOJI ZAPAD, A "SPORAZUM SA NARODOM" JE TEŠKA PREVARA!

Podeli vest

Dešavanja oko Sporazuma sa narodom potvrđuju tezu da protestima u Srbiji ne upravljaju suverenisti, tvrdi sociolog, politički analitičar i kolumnista Slobodan Antonić

Premda u protestima "1 od 5 miliona" učestvuju i suverenističe stranke - Dveri, Narodna stranka i Zdrava Srbija, ipak je utisak da, nekako, ton demonstracijama poglavito daju prozapadne (atlantističke) partije i ideologije - piše Antonić i nastavlja:

To se možda može videti, između ostalog, i po tome što predloženi Sporazum s narodom uopšte ne sadrži reči "Kosovo" ili "Republika Srpska".

Štaviše, tačka 4 ovog Sporazuma koja je, prema uveravanjima što ih je autor ovog teksta dobio od suverenista iz SzS, trebalo približno da glasi: "Ne priznajemo nijedan državni ili ekonomski sporazum koji ova nelegitimna vlast bude potpisala, te upozoravamo druge države, međunarodne organizacije i institucije, kao i kompanije, da ovo prime k znanju", preformulisana je kao: "Obavezujemo se da ćemo obelodaniti i preispitati sve akte koji su do sada usvojeni i koje bi sadašnji nedemokratski režim usvojio, a koji ugrožavaju državne, nacionalne i ekonomske nterese".

IZBORI NISU NI RASPISANI, A ĐILASOVCI UNAPRED TRAŽE ALIBI ZA PORAZ! Opozicija napravila tzv. "Sporazum s narodom" - BEZ NARODA!

Suštinska je razlika između javnog i upozoravajućeg odricanja prava "nelegitimnoj vlasti" da sklapa sporazume koji se tiču državnih, nacionalnih i ekonomskih interesa - uključiv i ugovore o statusu Kosmeta, i onoga što je na kraju završilo u Ugovoru s narodom, a što je samo slaba i mlaka najava da će takvi sporazumi biti - tek "preispitani" (?!).

Tako se posredno, po mom mišljenju, potvrđuju procene iz krugova ozbiljnih beogradskih analitičara da, kakva god da je namera učesnika, najopasniji učinak ovih protesta može biti, zapravo, jačanje atlantističkog pritiska na Aleksandra Vučića kako bi što pre potpisao "Pravno obavezujući sporazum", odnosno, omogućio "Kosovu" dobijanje stolice u UN.

Da događaji, izgleda, idu u tom pravcu pokazuje ne samo izjava srpskog ministra inostranih poslova da je "sada povoljan momenat za rešavanje kosovskog pitanja" jer će, u trenutnoj konstelaciji, "SAD podržati dogovor Beograda i Prištine", već i razmišljanja koja, iznebuha, čujem iz izvora koji komuniciraju s vlastima, da "stolica u UN za Kosovo možda i nije tako strašna", budući da su "Belorusija i Ukrajina, kao deo jedne države (SSSR), bile u UN", te da "i Republika Srpska može istu priliku da iskoristi da i ona uđe u UN".

(FOTO) POSLE PROPASTI "SPORAZUMA S NARODOM", ZBRISAO U LONDON DA SE BAHATI! Đilas pravi nove biznis dilove u jednom od NAJLUKSUZNIJIH RESTORANA NA SVETU!

Tačno je da je Dodik više puta rekao da "ako Kosovo bude primljeno u UN, Republika Srpska će preduzeti korake u tom pravcu" (ovde i ovde), pozivajući se, između ostalog, i na duh Rezolucije Skupštine RS od 22. februara 2008. godine.

Ovu vezanu nameru nedavno je afirmisao i Dragomir Anđelković, analitičar blizak SNS-u. Ali, hajde da vidimo da li beogradsko puštanje Kosova u UN može biti praćeno i, istovremenim, ulaskom Republike Srpske u svetsku organizaciju.

Ideja da se "Kosovo", "po modelu Belorusije, Ukrajine i SSSR", može slobodno primiti u UN, a da i dalje pravno ostane deo Srbije (?), javila se još 2006. godine. Nju je, kao alternativu, izneo Srđan Srećković, tadašnji potpredsednik SPO, ukazavši da je "lider naše stranke, Vuk Drašković, analizirao veliki broj mirovnih sporazuma" i zaključio kako su "različita rešenja moguća" - poput činjenice da je "SSSR bio stalni član SB UN, ali su Belorusija i Ukrajina imale posebne stolice u UN" - zaključuje Antonić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vukasin

pre 5 godina

Da ... ali su sada Belorusija i Ukrajina nezavisne države .

Tina

pre 5 godina

Opozicija zna jedino prevarama da se sluzi, tako su obmanjivali narod i u vreme svoje vlasti zarad sopstvenih interesa i ciljeva, sramota..!

Jana

pre 5 godina

Od pocetka se znalo da zapad finansira proteste i da su Djilas i Jeremic placenici zapada.

Miki

pre 5 godina

Pitanje je da li bi opozicionari, ako se tako mogu nazvati, ispostovali taj sporazum sa narodom, znajuci njihovo delovanje do sad, oni to ne bi ucinili, tako da je taj sporazum puka prevara.

Vera

pre 5 godina

Naravno da je prevara,ali gradjanima je to jasno.

Vera

pre 5 godina

Naravno da je prevara ali gradjani to vec znaju

Daki

pre 5 godina

SzS ima jasan cilj da dodje na vlast i nastavi da unistava Srbiju

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Споразум са народом су имали и 2000 године, па смо видели где су нас довели у дужничко ропство.

Mima

pre 5 godina

Opozicija se samo time i bavi,prevarama i lazima.

mihajlo

pre 5 godina

Imali smo već , sporazum sa narodom, sa DOS-om, posle petog oktobra, pogledajte šta je sve ispalo, SNS ne može posle dužeg vremena da slopi sve kockice ovog društva, neće opoziciji ovo proći ponovo!!

Marija

pre 5 godina

Zapadu ne odgovara stabilna i jaka Srbija vec ulizice i oni koji bi da klece i mole.

Kalla

pre 5 godina

Stranci, pogotovo Amerikanci, vole da gledaju tuđa posla, a u Srbiji takvih poslova ima na pretek!

Vlaki

pre 5 godina

Naravno da stoji zapad, opozicija dobija pare da bi srusila legitimno izabranu vlast na zadnjim izborima. Zato ce i da bojkotuju sledece izbore kad ih bude bilo.

Tanja

pre 5 godina

To je njihov isprobani recept ali ovog puta nelekovit i sa kontraindikacijama.

Jova

pre 5 godina

I dosadašnji njihovi "izleti" su nas skupo koštali! Srbija više nema vremena da se bakće sa njima, njihovim lažnim sporazumima niti želi da im puni džepove!

Milan

pre 5 godina

Свима нам је јасно да је ово једна велика организација запада који покушава преко својих полтрона да унесе немире и раздор у Србију која се напокон опоравила од њихове владавине протекле деценије.

Boka

pre 5 godina

Znamo mi to mogu sebe lagati i zavarati,al narod ne...

Sandro

pre 5 godina

Svima je kristalno jasno da iza protesta stoje zapadne sile. Nista novo.

Nevena

pre 5 godina

Poruka protesta SzS je poziv na nasilje. Osim nje SzS nema nista drugo da ponudi.

Mare

pre 5 godina

Djilas, Bosko i Vuk sistemski unistavaju svoju zemlju, za to su i placeni.

Nadica

pre 5 godina

To su i bile pretpostavke i nismo iznenadjeni.

Mare

pre 5 godina

Strani sponzori finansiraju SzS kako bi destabilizovali Srbiju jer im je krivo kad vide koliko brzo ona napreduje.

Maja

pre 5 godina

Nista smesnije nisam video od tog sporazuma sa narodom,kakve gluposti.

Nale

pre 5 godina

Opozicija trazi saveznike u regionu i sire kako bi zajedno delovali protiv vlasti i Srbije.

slađa

pre 5 godina

SzS je formula laži i prevare. Kao i ugovor sa narodom. Važno je da građani to shvate, a shvatiće.

caca

pre 5 godina

Iza SzS i svega loseg sto se desava u nasoj zemlji,uvek stoji nek ko mrzi Srbe i Sbiju!!!!!

ANA

pre 5 godina

Pa oni su samo otkrili da je sporazum cista prevara!

Milica Milicic

pre 5 godina

Opet isti scenario, opet opozicija radi u interesu drugih, a ne svoje drzave.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija