• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2019

15:19

ŠIPTARI U TEŠKOJ PANICI! Isa Mustafa otkrio njihov najveći strah: BEOGRAD ĆE PRIŠTINU DOVESTI DO TOGA DA SE ODREKNE DEKLARACIJE O NEZAVISNOSTI!

Politika

ŠIPTARI U TEŠKOJ PANICI! Isa Mustafa otkrio njihov najveći strah: BEOGRAD ĆE PRIŠTINU DOVESTI DO TOGA DA SE ODREKNE DEKLARACIJE O NEZAVISNOSTI!

Podeli vest

Bivši kosovski premijer i lider DSK Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica

On je optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

- Tači je verovatno stupio u neki aranžman s Mogerinijevom i sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ali mislim da je to potpuno neodgovorno i potpuno neprihvatljivo za DSK. Uveren sam da ako otvorimo pitanje granice, time otvaramo i pitanje statusa, pitanje državnosti Kosova, i onda se to pitanje ne može okončati - rekao je Mustafa, prenosi prištinska Gazetablic. 

MOSKVA BRUTALNA U PODRŠCI NAŠOJ ZEMLJI: REŠENJE ZA KOSOVO ĆE BITI PO ZAKONIMA SRBIJE i nikako drugačije!

Kako je rekao, "Beograd će Prištinu dovesti do toga da se odrekne Deklaracije o nezavisnosti". 

- Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti - rekao je Mustafa i dodao da je apsurdno napraviti sporazum o promeni granica, znajući da će Federika Mogerini okončati svoj mandat u maju ove godine. 

TAČI: Dogovor sa Beogradom je neizbežan, u suprotnom postoji opasnost od destabilizacije regiona

Kako je rekao, Priština bi trebalo da ima jake garancije za sporazum, ali da ni u kom slučaju ne sme da misli da menja ili koriguje granice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Izvini Mustafa deder podseti me kada ste vi to postali država i članica UN-a?

Goran

pre 5 godina

Polako i Šiptarima postaje jasno da je Srbija sada u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji nego pre dolaska Vučića na vlast.

peki

pre 5 godina

Pristina mora da shvati da mora razgovarati sa Beogradom jer bez dogovora otpada sve i dovodi se mir u pitanje.

Maja

pre 5 godina

Srecom pa se vi nista ne pitate,bice kako drugi kazu.

Boki

pre 5 godina

Haradinaj se već odrekao nezavisnosti kad je izjavio da se Kosovo pripaja Albaniji.

Mirko

pre 5 godina

Pritina nije u poziciji da pravi bilo kakve deklaracije, jer to nista nije u okvirima Ustava i zakona Srbije .

Kokan

pre 5 godina

Naša diplomatija radi odlično svoj posao, kako i Predsednik Vučić

Kokan

pre 5 godina

Naša diplomatija radi odlično svoj posao, kako i Predsednik Vučić

Miki

pre 5 godina

Srbi sa Albancima imaju problem, kao Jevreji sa Palestincima. Kakav ce biti rasplet kosovskog cvora ostaje da vidimo.

Marija

pre 5 godina

Srbija nece se odreci Kosova a Siptari neka razmisljaju sta ce.

Radovan

pre 5 godina

Prištini je dogorelo do nokata i nema više nikakvu alternativu, osim ukudanja taksi. Ukoliko to ne uradi, trpeće velike posledice od strane Amerike.

milica

pre 5 godina

Panika se siri medju albancima...ako i treba da ih hvata

SS

pre 5 godina

Vidimo da su u teškoj panici,kad ne j*bu ni amere ni ruse,za nas da i ne pričamo.

Vivijen

pre 5 godina

Osuđeni su na propast svi Albanski predstavnici

caca

pre 5 godina

Srbija se,samo posteno bori za svoju teritoriju!!!!

Nina

pre 5 godina

Sami sebi skacu u stomak!!Srbija im nista nije kriva!!

Maganik

pre 5 godina

Ovaj Isa Mustafa Kaže: "Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti." ????? Kako ih je to Srbija izdala? Ko im je to obećao pa ih izdao? Sad su jasniji protesti u Beogradu, paktiranje sa Skopjem, prizisci sa zapada.... Sad je potpuno jasno zašto Đilas, Šolak, Jeremić Boško, Veselinović, Sanda, Čeda i ostala bagra pljuju po Srbima i Srbiji pokušavajući da stvore haos, da sruše Vučića koji nije ucijenjen, priznaju Kosovo i nastave pljačku za račun zapadnjaka. Nećete gospodo moći kao ste htjeli. Smrt fašizmu!!!

esa

pre 5 godina

Siptari ce tek doziveti nesto sto su i oni priredjivali drugima.

bosanac

pre 5 godina

Srbi i Albanci imaju saglasnost po najvažnijem pitanju a to je da su granice nepromjenljive. Posebno ne silom (oružana pobuna, agresija i invazija). UN garantuju nepromjenljivost granica država članica UN. U ovom slučaju to je samo Srbija i njena granica sa Albanijom je nepromjenljiva. Međunarodna granica unutar teritorije Republike Srbije ne postoji i nikad nije postojala, mada se ona priviđa teroristima koji su za račun agresora i ilegalne genocidne raketne invazije NATO-a, uzurpirali ustavno pravni poredak zemlje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija