• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2019

17:20

LINTA: Kolinda nastavlja jasnu proustašku politiku!

Politika

LINTA: Kolinda nastavlja jasnu proustašku politiku!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenjuje kao nastavak proustaške politike najnoviju izjavu Kolinde Grabar Kitarović da treba tobože razlikovati "za dom spremni" koji je bio zvanični pozdrav genocidne NDH od pokliča "za dom spremni" koji su koristili pripadnici hrvatskih jedinica u građanskom ratu devedesetih godina

Navedeni skandalozni stav zastupa i tzv. Savet za suočavanje sa prošlošću koji je formirala hrvatska Vlada, piše u saopštenju. 

Prema mišljenju navedenog Savjeta "za dom spremni" se može čak koristiti u određenim prilikama i treba ostati na zastavama i u grbu HOS-a koji je bio sastavni dio Hrvatske vojske.

To praktično znači da su Vlada Hrvatske i hrvatska predsednica amnestirali ovaj koljački pozdrav iz vremena nacifašističe NDH pod kojim je ubijeno stotine hiljada Srba, Roma i Jevreja. 

Pored toga, prekršajni sudovi su doneli niz presuda prema kojima je "za dom spremni" izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj.
 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Linta ističe da je navedeni proustaški stav Vlade Hrvatske i hrvatske predsednice jedan u nizu dokaza rehabilitacije genocidne NDH. Tu rehabilitaciju je započeo Franjo Tuđman koji je na prvom saboru HDZ-a, uoči prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj 1990. godine, rekao da je NDH bila izraz želje hrvatskog naroda za svojom slobodom i nezavisnošću od jugoslovenske države. Ta želja hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću završila se u genocidu nad srpskim narodom. 

Takođe, želja hrvatskog naroda za slobodom i nezavisnošću devedesetih godina prošlog veka dovela je do proterivanja pola milona Srba, brutalnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljencima i sistematskog pljačkanja, otimanja i uništavanja srpske imovine, piše u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija