• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

23.02.2019

22:22

ŠIPTARI SA KOSOVA POSTAJU SVE LUĐI I LUĐI! Tači traži ceo JUG SRBIJE! A nudi nam "ceo Kopaonik"!?!

Politika

ŠIPTARI SA KOSOVA POSTAJU SVE LUĐI I LUĐI! Tači traži ceo JUG SRBIJE! A nudi nam "ceo Kopaonik"!?!

Podeli vest

Takozvani predsednik lažne države objavio da će u platformu za pregovore ubaciti i zahtev za pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe

Ratni zločinac Hašim Tači, takozvani predsednik lažne države Kosovo, i zvanično će zatražiti pripajanje opština Preševo, Bujanovac i Medveđa!

Ovo tvrdi Špend Ahmeti, koopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog sa Beogradom, koji kaže da će Tači zatražiti da se u platformu za dijalog uključi i rezolucija za pridruživanje opština Preševo, Medveđa i Bujanovac teritoriji Kosova. Tači je istovremeno, kako saznajemo, diplomatskim kanalima poslao poruku zapadnim liderima da je zauzvrat spreman da preda Srbiji 'ceo Kopaonik', dok o severu pokrajine neće ni da priča!?!

Nepristojna ponuda

Špend Ahmeti objašnjava da će parlament lažne države predložiti nacrt rezolucije o pridruživanju tri opštine sa juga centralne Srbije.

Haradinaj: Nikada nećemo ukinuti takse!

Samozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj izjavio je da ukoliko su takse na robu koja se uvozi iz Srbije i BiH značajnije od dijaloga, onda ih Priština nikada neće ukinuti.

- Neću dozvoliti da ukidanje takse bude uslov za nastavak dijaloga. Ako taksom pokazujemo gde je Srbiji mesto, zašto da je ukinemo? - rekao je Haradinaj.

- Hašim Tači je zatražio od tima da u platformu za dijalog uključimo rezoluciju za spajanje opština sa juga Srbije državi Kosovo. Nemam informacije kada će se održati sednica parlamenta o tom pitanju, ali spremni smo da odmah podržimo takvu rezoluciju - 'objasnio' je Ahmeti.

Tači je istovremeno diplomatskim kanalima u zapadne prestonice poslao poruku da je spreman da Srbiji "ustupi ceo Kopaonik"!?!

- Od 1999. Srbija ne kontroliše ceo Kopaonik. Na 300 metara od Pančićevog vrha patroliraju vojnici Kfor. Tači nudi Beogradu da se ta, kako kaže, "granica" koriguje i da Srbiji pripadne ceo Kopaonik, a da zauzvrat Kosovu pripadnu tri opštine sa juga centralne Srbije. O severu Kosova neće ni da priča... - objašnjava naš izvor.

Nova kazna za Prištinu

Amerika je otkazala poziv Prištini da njeni predstavnici učestvuju u osam programa Evropskog centra za bezbednosne studije "Džordž C. Maršal" u Nemačkoj, objavio je list "Zeri".
Otkazivanje poziva je usledilo nakon odbijanja Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije. Ovo je potvrđeno i u Ambasadi SAD u Prištini.

Šef diplomatije Ivica Dačić, na drugoj strani, kaže da politika Srbije treba da bude dijalog i kompromis, ali da ultimatume i ucene moramo čvrsto da odbijemo.

- U tome moramo da budemo jedinstveni, jer još smo mnogo daleko od dogovora. Imamo paradoksalnu situaciju da evropske zemlje hrabre Haradinaja da ne ukida takse, dok se Americi žuri jer Tramp hoće poen u spoljnoj politici... Srbija ima svoju platformu, naš parlament je utvrdio da Kosovu nudimo najviši stepen autonomije. Naša polazna pozicija je da je Kosovo u okviru Srbije, a njihova je da je Kosovo nezavisno, videćemo šta će biti... - podvlači Dačić.

Apsurdna ideja

Marija Đorić, analitičar i stručnjak za borbu protiv terorizma, kaže da Bujanovac, Preševo i Medveđa pripadaju južnom delu centralne Srbije i da Šiptari mogu samo da sanjaju o ovim opštinama.

- Ova apsurdna Tačijeva izjava i ponuda upravo pokazuju da je albanski separatizam najveći faktor destabilizacije u našem regionu - upozorava Đorićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Ovo samo znači da ni Tači ne želi rešenje. Međunarodna zajednica treba to da zna i jasno osudi.

aleksandarmatic5

pre 5 godina

Slušajte šiptari, Vaše neusklađene želje su besmislica, Srbija će biti do prizrena, a onda će vam biti i Albanija mala. Ne dirajt mečku ......

Maja

pre 5 godina

Šiptari postaju sve nervozniji,ni sami više ne znaju hoće,ali sigurno je da jedno neće,a to je kompromisno rešenje.

ALO

pre 5 godina

Tako je to kad narod može da veruje svojim političarima pa su lepo obećali vojsku Kosova eto je tu pa su obećali takse eto ih tu pa sada obećavaju Jug Srbije i biće njihov jer tamo ni NEMA SRBA!!! Onaj Dača kmeči o nekom razugraničenju a granica Kosova 100% jasna dok nije ona sa RH i BiH...

Ateista

pre 5 godina

Pitate li se nekada šta bi bilo i kako bi bilo da se nije desio raskol crkve u 11veku? Odvojili ste se od braće u 11veku posebno u 13veku(1219g) kad je Vizantija priznala SPC pa su vas zato muslimani pregazili i porobili i 500g držali u ropstvo za kaznu od Boga i vas i SVE pravoslavne zemlje na Jugu Evrope a Vizantiju su i izbrisali sa lica zemlje koliko je bila pravoslavna i eto još se niste opametili pa posle tog ropstva se dizali sa lažima i mitovima i satanističkom SPC i huškanjima na rat i zlo pa vam sada opet dolaze muslimani eto ode Kosovo i Preševačka doline i Sandžak pa će polako cela Srbija ma još od 11veka ste preodređeni da budete muslimanske sluge i robovi. A hrvatima katolicima treba samo da se divite jer nisu odbacila Boga i Gospu i Papu od 7veka i zato ih se tako male i katoličke 1000g pokušava svim silama izbristati ali eto odbacili su oni i muslimane i vas? Pa eto namesto genocidne i mitomanske pravo(krivo)slavne Velike Srbije će Evropa dobiti muslimansku Veliku Albaniju bez ispaljenog metka uz Božju/Alahovu pomoć a šta tu reći nego fala ti Bože pravde? Srbi su jedini narod na svetu koji ima sveca i toliki hram svetog Save zato jer ih je on odvajao od rimskog Pape u vreme kad se Crkva cepala a eto hrvati imaju sveca Stepinca koji je i život dao i postao mučenik i blaženik samo da to NE URADI i.

Tresimesi1

pre 5 godina

Nivo njihove političke gluposti je toliki da se ne može izmeriti racionalnim sredstvima.

REZOLUCIJA

pre 5 godina

Dobro pa ko je tu lud a ko se tu pravi lud jer albanca jena Kosovo 95% a na celom Jugu Srbije u svim gradovima ih je oko 80% šta NITI JEDAN srpski medij neće da piše jer se iselilo 330 000 Srba sa Juga Srbije u EU i još toliko za Beograd i veće gradove i CELA JUŽNA SRBIJA JE IZGUBLJNA! Biće to na pravdu Boga da gde god da žive Albanci tu bude i Albanija!? Dok srpski političari i mediji i dalje kukaju i kmeče i hrvatima i albancima i teraju propagande eto Tači i Hari rade Rezoluciju... Tači traži da se "Preševska dolina" pripoji tzv. Kosovu: Nacrt rezolucije o pridruživanju 3 opštine uskoro u prištinskoj Skupštini

Ateista

pre 5 godina

Došlo je do toga da nemasto Velike i krivoslavne i genocidne Srbije imamo na pravdu Boga novu muslimansku državu u Evropi, Republiku Kosovo? A šta da tu sada radimo ili da kukamo i lažemo ili da kažemo samo fala TI, Bože pravde!? Fala Mu i za 250 000 živih Srba koje posle 4g genocida pusti onaj krivousti a koji idioti bez mozga dođoše pa se vratiše kad videše gde su došli?

Stojan

pre 5 godina

U pravu ste ali oni to rade po zapadnjackim pravilima. Na primer kad traze povecanje plate 100 dolara, dobro znaju da ce dobiti mozda 5 dolara ali pregovaraju da bi imali od cega da odstupaju. Tako i Siptari, oteli su celo Kosovo i Metohiju ali traze jug Srbije jer misle da mozda imaju sansu i sa time a ako ne onda ce to upotrebiti da bi imali sa cime da negotiate i odstupaju. Ali, nebi se iznenadio da zaista i dobiju ono sto zele jer americki i evropski fasizam plamti, hteo to neko priznati ili ne.

milos

pre 5 godina

Siptar nam nudi nesto nase i zeli da uzme nesto nase,koji je on debil.

Peca

pre 5 godina

Nije in debil,mi smo p..ke.zato sto imnudimo . To samo treba gurati ustav I rzoluciju 1244 I to be to.

Milioni

pre 5 godina

Srbiju takse Prištine do sada koštale 66 miliona...Procenjuje se da mesečno roba vredna oko 33 miliona evra ne stigne na Kosovo i Metohiju. Šteta bi 2019. mogla da bude 400 miliona evra... Ali nije to najveći problem nego to šta celo vreme to malo srpskih firmi na Kosovo porpada pa će da ih na kraju sve preuzmu albanske firme koje ovako jačaju jer sve uvoze iz Albanije i to onako ko nekada Agrokor one u Srbiji a nikoga za to nije briga?

Pobednici i gubitnici

pre 5 godina

Dok su neki umrli a neki u Hagu na doživotne robije a neki čekaju takve presude a neki ćekaju hapšenja i suđenja eto firma od Ante Gotovine za prodaju tunjetine iz najčistijeg mora na svetu povećala prihod sa 5 na 10miliona evra! A šta reći eto svakome po zasluzi ili neka pati koga smeta... Dnevno.hr DOBRO MU IDE: Generalova tvrtka narasla na 96 milijuna kuna: Otkriveno i koliku plaću primaju Gotivinini radnici

GOGO

pre 5 godina

Dokle idu bolesne ideje ovog coveka, ratnog zlocinca1 Da li ce iko stati na put iz medjunarodne zajednice ovom ludilu i spasiti covecanstvo od ovakvih kao sto je on i njemu slicni

Milo

pre 5 godina

A i vi piše te gluposti...svaki sat -dva šiptari ovo ili ono...ajde bre dosadni ste

Gagag

pre 5 godina

Šiptari znaju da njihove ideje nikad neće biti realizovane.

Petar

pre 5 godina

Pa kad Predsednik Srbije nudi Kosovo, kaze da ne moze to da bude vise naše, veli čovek da se tako deli daj da uzme jos koji deo

Mika

pre 5 godina

Kako je moguce da Albanci diktiraju uslove!? NIsu oni ni SAD , ni Rusija.

Bubamara

pre 5 godina

Nece zapad doveka biti mirodjija, a onda ce ne samo Kosovo, nego i Skadar jednog dan biti nas, ... polako, tiha voda breg nosi ... i Turci su vladali nama skoro 5 vekova, a gde su sad?!!!

Tomislav

pre 5 godina

I treba da traži. Da sam na njegovom mestu, ja bih tražio čitavu Srbiju. Ova generacija Srba ne zaslužuje ni jedno selo u svom katastarskom vlasništvu. Ovoliko izdajnika, kukavica i ljudskog otpada, ovoliko pizdi i ljudskog ološa, ovoliko gamadi i gramzivih štetočina od običnih ljudi do intelektualaca i političara nema ni u jednom narodu na kugli zemaljskoj. Da sam vojvoda Mišić sve bih vas prokleo iz groba! Srpske jajare - svito govnarska, amoralna kugo i kolero!!! Ustaše se iživljavaju nad zatočenim kapetanom Draganom, a čitava Srbija ćuti. Karadžić i general Mladić trunu u Hagu, a čitava Srbija ćuti! ...Pa, ko će sutra da gine za Srbiju koje su se odrekli i Srbi i Bog?! A, tek vi prodane i nepismene novinarske duše što radite za svoje dželate, da bi guzici svojoj debelo govno priuštili! Grom Vas, dabogda, spalio sve odreda!!! Tomislav Crnojević, novinar p.s. Hajde, pustite ovaj meil ako frtalj grama časti imate!

Ćomi

pre 5 godina

Luđi od njih su samo ovi naši što sa njima uopšte pregovaraju

Dec

pre 5 godina

Ako vi stalno pominjete da je to lažna država, zašto vaš ljubimac Vučić vodi pregovore sa njima podguzne muve? Sram vas bilo novinarske diplome ako je uopšte imate!

Marko

pre 5 godina

A, vi zaista verujete da su to sve ideje Tacija i Haradinaja..??? Dajte ljudi uzobiljite se vise. USA stoji iza taksi, iza svih planova u vezi Kosova. Nisu oni postavili Bondstil da bi pravili novogodisnje zabave na tom mestu, vec za ciljeve koje mi trenutno ni da sanjamo ne mozemo. Ono sto se velike sile dogovaraju, to niko zivi ne zna. To su igre u kojima se niko od nas na Balkanu ne pita za jedno slovo.

Kosovka

pre 5 godina

Šta Šiptari imaju da nude? - nije to Albanija, već Srbija! Možete u miru da imate aitompmiju pod ingerencijom države Srbije. Treba Vučić, tj Parlament Srbije da raspiše referendum na celoj svojoj teritoriji o dtatisu KiM.

Dobi

pre 5 godina

Oni mogu da nas zezaju do mile volje kad ovaj nas izigrava strinu i seka persu,manji je od makovog zrna i i razume se u politiku kao Marica u kriv k.rac ,sve se nesto snebiva pred evropskim diletantima koji hoce da menjaju sudbinu celog jednog naroda samo zato sto im istice mandat, da ne poverujes u takav debilizam a misle da rade nesto mnogo vazno i mnogo tesko, dovoljno je samo pogledati ovaj marketing sto gospodar vasione preferira, gde mu cak ni tragedije i sahrane nisu suvisne.

Peca

pre 5 godina

Pa kad mi njima kazemo ko zenetine da moze malo onda oni muski oce sve do kraja pa I dublje .

Mirjana

pre 5 godina

Šta se sada čudimo kada smo to prvi put čuli od Vučića. Ima jedno godinu dana kada je Vučić rekao da treba razmeniti teritorije tj dati jug Srbije i uzeti sever Kosova. Niko se tada nije pobunio a sada se čudimo kada Tačić traži i jug Srbije...

Mile

pre 5 godina

Šta ovom bolesniku sve neće pasti na pamet. On se razume u politiku kao Marica u kriv .....

Mitar Odović

pre 5 godina

Kada bi se Tači pitao, on bi i Beograd pripisao Kosovu.

SS

pre 5 godina

Pričam ja odavno,dok mi tolerišemo njihove provokacije,vređanja,maltretiranje i napade na Srbe,oni će da traže teritoriju do Niša.Krajnje je vreme da im se otvoreno pripreti i da do znanja da se neće dobro provesti ako nastave ovako,jer od tolerancije više nema vajde gospodo političari.Moderne "praćke"u današnje vreme su moderne....

Desa

pre 5 godina

A izlaz na more ne nudi? Onda od platforme nema nista . Mora da stoji koridor od 15km i izlaz na more.

Saradžogla

pre 5 godina

Pošto više nemaju totalnu zaštitu amera okrenuli su se pravim gazdama a to su ružni,podukli i zli englezi.Blerova supruga je advokat i od albanaca je stekla ogromne novce da brani Haradinaja.A TO SU PROKLETE PARE!Njen suprug Bler izazove rat a onda mu supruga uzima novce da brani zločince.Nit stida a ni srama.GRADONAČELNIK LONDONA JE PAKISTANSKI MUSLIMAN KAN! Engleska je puna muslimana i indusa i sada znate kakva im je sudbina.

Saradžogla

pre 5 godina

Pošto više nemaju totalnu zaštitu amera okrenuli su se pravim gazdama a to su ružni,podukli i zli englezi.Blerova supruga je advokat i od albanaca je stekla ogromne novce da brani Haradinaja.A TO SU PROKLETE PARE!Njen suprug Bler izazove rat a onda mu supruga uzima novce da brani zločince.Nit stida a ni srama.GRADONAČELNIK LONDONA JE PAKISTANSKI MUSLIMAN KAN! Engleska je puna muslimana i indusa i sada znate kakva im je sudbina.

anatodorovic

pre 5 godina

Od dijaloga ne zavisi samo buducnost Srbije i Kosova, vec i buducnost celog Balkana.

Maja

pre 5 godina

Pocinjem da se zabrinjavam, da li ce Taci naci adekvatnu bolnicu za njegovo lecenje.

Saradžogla

pre 5 godina

Pošto Srbija renovira puteve koji vode sa Kosmeta za Srbiju neko vreme albanski šoferi svih vozila će ići kanjonom Morače i serpentinama Hrvatske.Kako će se radovi vršiti traljavo,sporo i nestručno albanci će najzad ucapirati o čemu se radi.I onda Haradinaj će ostati bez gaća!Mi srpski seljaci znamo najbolje ono ... OBRATI NA PONAŠANJE JER PRELAZIŠ PREKO MOJE LIVADE!Inače sa traktorom ćeš ići deset kilometra okolo a ta skalamerija ne ide na pedale!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Ne treba obraćati pažnju na ove retardirane pećinske ljude iz Prištine, verovatno je uzrok konzumacija njihovog jedinog proizvoda -BELOG.

caca

pre 5 godina

Taci je davno puko!!!!Covek vise nezna sta pica,jos malo ce ispasti da je ceo svet njegov!!!!

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Neznam dali omima noge smrde ili su bez mozga kada ne veruju da če šiptari tražiti sve do Niša a ne samo Preševsku dolinu Bujanovac i Medveđu. LJUDI svatite da su oni dobro naoružani i da smo mi u okruženju sa dva bonstila jedan u Makedoniji a drugi na KiM, a treći je u hrvatsku sa ustaše. Oni čekaju proleče i nećev dozvoliti da ih u HAGU zatvore i sude za zločine koji su načinili na svom narodu i nad Srbima. anato želi da prikrije bombardovaanje KiM i njihovu kolonu koja je glumila izbeglice. Da ne govorimo Žutoj kuči gde su učestovali i svi koji su bombardovali tadažnju Jugoslaviju.Treba to sve prikriti a mi im pomažemo u tome jer nemamo dobre sudije,tužioce ( celokupno tužilaštvo je porodično bez znanja), No čudi me da vlada dozvoljava da Tači (šiptari u NU i EU iznose takozvane njihove žrtve koje su nastradali od njihovih zlikovaca i nato bombardovanje a dokazano je da je klećka bila odbrambena borba od napada UĆK.Ne zaboravite da to iznesete u svetu sa dokazima,i pokrenite postupke protiv našeg sudstva koje pokriva istinu o ratnim zločincima od straneŠiptara, i dokle čete razgovarati sa ratnim zločincima valjda ima i onih šiptara koji nisu učestovali u ratne zločine

Milan

pre 5 godina

Siptari su totalno izgubili kompas.Znaju da nemaju prava na jedan jedini deo Kosova ,a traze ceo jug.Treba uhapsiti Tacija i sprovesti ga pravdi !

Djoka Vatreni

pre 5 godina

Pa svinjoglava Ivica Dacic je im obecao da ce priznati Kosovo.

mita

pre 5 godina

Tači očito nije pri zdravoj pameti!Srbija neda ni jedan pedalj svoje zemlje nikome!

Raja

pre 5 godina

Izgleda da su im se izjalovile nade u srpsku opoziciju oličenu u SzS pasu nervozni. KiM je bogata rudom i srpska teritorija kada se kaže da i Srbi treba nešto da dobiju a ne sve da izgube onda se ne misli na razmenu teritorija, već na razgraničenje na KiM.

hag

pre 5 godina

Ili recimo ovakav naslov....Četnici iz srbije postaju sve ludji....traže cio sjever Kosova!!! ha ha ha Pa šta ste mislili???Uzeti sjever Kosova,jer kao tamo žive srbi,a ne dati jug srbije gdje žive albanci?! Jel to opet -srbi nebeski narod-? Ta politika je dovela do nestanka srba i cjepanja srbije i nastavlja se politika kao i cjepanje srbije.... Cirkus :)

arsa

pre 5 godina

Без обзира што од овога нема ништа није ми јасно на основу чега шиптари траже Бујановац а нарочито зашто Медвеђу.По тој логици могу да траже и Београд јер и у Београду живе албанци.

milan

pre 5 godina

Šiptari imaju ludake i mučke ubice u svom političkom vođstvu ali sam potpuno siguran da i dalje za svoje ludačke ideje i objave imaju potpunu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Nemačke.

Roos

pre 5 godina

Suvišno je prodavati pažnju albanskim kriminalcima, cq. ratnim zločincima, biti treba pregovarati sa njima zločincima kojima je mesto u zatvoru!

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija