• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.02.2019

12:14

VULIN: Linčovanje radnika nije politika!

Politika

VULIN: Linčovanje radnika nije politika!

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas da sinoćnji napad učesnika protesta na radnike JKP "Gradska čistoća" nije izražavanje političkog stava, već linč.

"Đilasove, Jeremićeve, Obradovićeve siledžije koje sebe zovu elitom, linčovale su radnike Gradske čistoće u Beogradu. Umišljena beogradska elita napala je komunalce, za njih su oni niža bića koja moraju da ćute i trpe dok se iživljavaju na njima", naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj medijima i ukazao da su "napadnuti vredni ljudi, koji samo rade svoj posao".

"Neradnici i huligani to ne mogu da razumeju i oproste, za njih je zakon diktatura, a rad sramota", istakao je Vulin.

Predsednik PS zatražio je od državnih organa da sačuvaju mir i red u našoj zemlji i da zaštite radnike Gradske čistoće u Beogradu i svakom drugom gradu u Srbiji.

"Dokle će svako nasilje biti proglašeno političkim stavom, a članstvo u partijama DOS zaštitom od zakona? Tražim da svi sindikati pokažu solidarnost i da glasno osude napad na radnike. Srbija ne sme sebi da dozvoli scenario Ukrajine ili Venecuele", zaključio je Vulin. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vns

pre 5 godina

Najyabavniji lik ikada na političkoj sceni, dobija stan od tetke , stranka mu ima članova da svi mogu u kombi stati a on m inistar vojske koju nije služio...alo koga vi zaje*avate?????

slađa

pre 5 godina

Napad na radnike Gradske čistoće, ljude koji svojim radom direktno održavaju prestonicu čistom i sređenom, je nešto nezamislivo. Sindikati zaista treba hitno da osude takav čin iživljavanja. To jeste direktna posledica politike linča koju organizatori protesta kriju iza građana okupljnih u šetnjama. Srbija neće dozvoliti huliganima da se sakriju iza zvučnih imena govornika, niti će nazovi opoziciji dozvoliti da bude zaštićena od zakona. Oni kojima su puna usta sistema direktno narušavaju i sistem i poredak, a kolateralna šteta su oni najranjiviji. Obični radnici, komunalci. Velika sramota za građansku svest, jer se ona u mržnji prema jednom čoveku, Aleksandru Vučiću definitivno pomračila i ušla duboko u vrednosni ćorsokak.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija