• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2019

16:12

ĐURIĆ: Haradinajev ministar poljoprivrede ne predstavlja Srbe!

Politika

ĐURIĆ: Haradinajev ministar poljoprivrede ne predstavlja Srbe!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas novoimenovana ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi ne predstavlja srpski narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima

 

Takozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj je danas imenovao Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, koja je na tom mestu zamenila smenjenog Nenada Rikala.

Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu.

Ðurić kaže da "novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim".

- Ovaj podmukli potez Prištine za ciljima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan - kaže Ðurić.

Ðurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nestor

pre 5 godina

Ako Haradinaj misli da nastavkom ovakve politike može nešto da postigne, silno se vara.

Maja

pre 5 godina

Nece izdajice srpskog naroda da brane nase interese.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Dusa me boli,nasi mladi stručnjaci deluju u kandžama šiptarskih uzurpatora! Ovu mladu devojku ne smemo gledati kao izdajnika srpskog naroda!

SS

pre 5 godina

Glasnogovorniče,od šipaca je svaki potez odavno podmukao,pokvaren,bezobrazan,surov,lažan,besmislen,da li to shvatate više.Nemoj te da vas žedne prevode preko vode,vidite da i dalje hapse i maltretiraju Srbe,kako kažu na "stranoj teritoriji".Tuga.

Mara

pre 5 godina

Haradinaj ovim zeli da podeli Srbe na Kosovu ali Srbi nikad nisu bili slozniji.Nece mu uspeti.

Nina

pre 5 godina

Pa on je Haradinajev ministar i radi u njegovu korist naravno!

hag

pre 5 godina

Ti nisi srpkinja!!! Vidiš,i ja mogu to da kažem za tebe!!!

caca

pre 5 godina

Djuric je u pravu!!!!Nista sto je vezano za Haradinaja,nemoze da predstavlja Srbe,jer on gleda svoj interes,i gleda da na svaki moguci nacin provocira Srbiju!!!!

Jovana

pre 5 godina

Nista sto dolazi od Haradineja nema veze sa Srbima a pogovo ne da njegov covek predstavlja Srbe.

Sara

pre 5 godina

Koliko god se šiptari trudili da naruše slogu Srba i mir neće uspeti.

Gresni pop Milorad

pre 5 godina

A koga predstavljaju ministri iz redove Srpske liste?

Lejla

pre 5 godina

I kod Haradinaja i kod ove nazovi gospodje su samo interesi u pitanju i narocito ovu g-dju treba da bude sramota

Dejan

pre 5 godina

Srbi ce uvek biti slozni, nikada ih se nece moci lako otarasiti. Srbi su veoma inteligentni i znaju kako stici do cilja. A to je pametnim resenjima, mirom i stabilnoscu.

Aleksandra

pre 5 godina

Koliko li košta obraz Dijane Živić, izgleda da je mnogo novca u pitanju. Zaboravlja, da lek za prodatu dušu još nije pronađen i da je to najteži oblik bolesti, kome nema leka, već bruka i sramota, dok je sveta i veka za sva njena, buduća i prošla pokolenja.

Marija Lazic

pre 5 godina

Haradinaj je jos jednom pokazao svoje pravo lice.

mimi

pre 5 godina

siptari propasnici,sve ce to o glavu da im se olupa ,nisu ni svesni,a da znaju da smo im sve zapamtili

Tina

pre 5 godina

Treba ostati miran i nakon ove provokacije. Ne trebaju nam novi sukobi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija