• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2019

22:29

KRAH SZS! POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: SNS NA ČAK 53 %! Đilas pada, Sergej raste!

Politika

KRAH SZS! POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: SNS NA ČAK 53 %! Đilas pada, Sergej raste!

Podeli vest

Naprednjaci i dalje ubedljivo najjači u Srbiji. SZS i SPS izjednačeni, imaju po deset odsto glasova, a Sergej Trifunović uspeo da podigne PSG iznad cenzusa

Kada bi u nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori, Savez za Srbiju tajkuna Dragana Đilasa osvojio bi tek deset odsto glasova, a to je za gotovo tri odsto slabiji rejting od onoga izmerenog u januaru. Istovremeno, glumac Sergej Trifunović svojim agresivnim javnim nastupima podigao je popularnost PSG na čitavih sedam odsto!

Ovo pokazuje najnovije istraživanje javnog mnenja velike agencije iz Beograda rađeno za potrebe zapadne ambasade. Prema rezultatima u koje smo juče imali uvid, SNS Aleksandra Vučića i dalje je ubedljivo najjača partija u Srbiji i ima podršku 53 odsto glasača. Iznad cenzusa je još samo SPS Ivice Dačića, za koga bi, prema ovoj anketi, baš kao i za Đilasov savez, glasalo deset odsto birača. Sve druge stranke i pokreti, kako stvari sada stoje, nalaze se ispod cenzusa.

SNS nedodirljiv

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da ovo istraživanje pokazuje da su naprednjaci i dalje ubedljivo najpopularnija stranka i da bi nakon izbora sigurno mogli samostalno da formiraju vladu.
- Interesantan je rast rejtinga PSG, koji je nedavno preuzeo glumac Sergej Trifunović. Sedam odsto uopšte nije loš rejting, koji pokazuje da bi PSG mogao da opstane na političkoj sceni - ističe Stanković, dodajući da su socijalisti stabilni pre svega zahvaljujući harizmi i medijskoj pokrivenosti njihovog predsednika i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića:
- Interesantno je i da među strankama koje bi prešle cenzus nema desnice, ali ni mnogih stranaka koje su trenutno zastupljene u parlamentu. I radikali i DSS su ispod cenzusa, tako da faktički u političkom životu imamo dve stranke vlasti, SNS i SPS, i dva opoziciona pokreta, SZS i PSG - zaključuje Stanković.

Foto: Informer

Opoziciji i ovo mnogo

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje takođe smatra da rezultati istraživanja pokazuju da SNS ima najstabilnije biračko telo, na koje ne utiču nikakve spoljne manifestacije i protesti zasnovani isključivo na mržnji prema predsedniku Vučiću.
- Opozicija ne nudi ništa, pa je ovakav rejting možda i prevelik. Ipak, oni se kreću oko 15 ili 16 odsto bez obzira na to kako se zvali. Toliko je imao i Janković na predsedničkim izborima... - podvlači Deđanski.


ALEKSANDAR VULIN: Ðilas neće na izbore, jer ga ne zanima mišljenje građana Srbije, ali bi zato makedonski scenario!
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draško

pre 5 godina

Sergejev dobar rejting će trajati još kraće od Radulovića ili Belog Preletačevića.

Igor

pre 5 godina

Opozicioni cirkus je zaista spreman za deponiju. Dosta su glumili pajace.

mimi

pre 5 godina

ovakve lidere opoyicije aktuelna vlas samo da pozeli,nezna se ko je ludji od koga ,a i nezna se sta ko radi ko na vasar

Samosvsna građanska

pre 5 godina

Od onih ,,ostali'' i ,,ne znam'' Srpskoj naprednoj stranci objektivno treba dodati nekoliko procenata a opozicionim strankama ostatak podeliti brojem opozicionih stranaka i pokreta, što znači da Srpska napredna stranka ima najmanje 60 procenata a opozicione stranke i pokret po nekoliko procenata više. To je dokaz da Srpska napredna stranka o p r a v d a n o ima poverenje većine građana.

Boka

pre 5 godina

Koliko su oni prihvaceni pokazuje broj setaca na ulici.sramota

Nevena

pre 5 godina

Predsednik državu vodi ozbiljno i odgovorno i razvija našu privredu, narod je to prepoznao i zato ga i podržava u ovolikom broju.

Tina

pre 5 godina

Opet se pokazalo ko je najbolji i uvek ce tako i biti! Oni dalje od toga i ne mogu.

Marcco

pre 5 godina

Ja sam sad skroz zbunjen.... kakve veze Sergejeva dreka ima veze sa rejtingom Paris Saint-Germain?

Ruki

pre 5 godina

Cist dokaz Djiki da treba da prestanes da se bavis politikom. Bolje covece i za tebe, da se vise ne mlatis.. Kada te jedan kvazi glumac pretekne u glasovima, cudno nije sto te narod nece..

Mašnica

pre 5 godina

Pa ako se sve uzme u obzir ovo je odličan rejting opozicije jer oni samo nude nasilje i nerede.

Grobar

pre 5 godina

Jednim normalnim fer i postenim istrazivanjem ustanovilo bi se da ovi preobuceni radikali ne bi imali vise od 15procenata ukupnog glasackog tela. .I ocekuje se da ce najvise do leta ovi gradjanski protesti uciniti da konacno dodje do smene vlasti i totalnog preokreta u funkcionisanju vlasti.Promena ustava,duboka sistemska rekonstrukcija sistema i drzave da se nikad vise ne bi desilo da jeran covek odlucuje o nasim zivotima i o buducnosti ove drzave.Inaravno lustracija od 90 godina do danas.

vuk

pre 5 godina

Koje sve tamo lider dobro su i skupili, sve su to tetke strine i ostala rodbina.

Ivana

pre 5 godina

Sve što ste napisali je 100% netačno, kao i uvek.

Glavnibaja

pre 5 godina

Softver zapadne ambasade? Jel iste one ambasade sto broji demonstrante :)

bora

pre 5 godina

"MAJKU ŠESTORO DECE HAPSE ZBOG NEPLAĆENOG RAČUNA"... Ako ste mudonje...dajte neki clanak u vezi sa ovom temom....!!! Dace BOG...jednog dana, nece vas biti vise.......normalno zajedno sa onim vasem govnetom od coveka....vas faraon !!!!

Maja

pre 5 godina

Osudjujem bahato ponasnaje Opozicije.Sada su maske pale.Ocito je da rade zajedno sa neprijateljima Srpskog naroda,na destabilizaciji Srbije.Samo nece im uspeti.I sama istrazivanja pokazuju,da ljudi i dalje imaju poverenja u Predsednika Aleksandra Vucica.Samo razocarana sam sto opozicionom nasilniku,Sergeju popularnost raste.Zgrozena sam,i zaista pitam se,kakvi smo mi to ljudi?Sergej je ljudsko dno,koje nema nikakve kvalitete.

Boško J

pre 5 godina

Opozicija nema nikakve šanse da na izborima zabeleži značajniji rezultat.Oni će se i dalje vrzmati oko linije koja označava cenzus.

minja03

pre 5 godina

Đilas je ojadio ljude.šta li misli i čemu li se nada.

Nikoletka

pre 5 godina

Sergej je popularniji po glupostima od skrivenog Đikija ali nema sansu.Narod i dalje istim procentom podrzava vladajucu partiju u svemu sto radi.

Dejan

pre 5 godina

Naravno da je ubedljiva podrška SNS-a , narod vidi rezultate.

deki

pre 5 godina

Opozicija nema nikakve sanase sa SNS odnosno sa Vucicem,jer rezultati predsednika sve govore.

mita

pre 5 godina

SNS zajedno sa našim predsednikom Vučićem podržava velika većina građana zahvaljujući njihovom predanom radu i odgovornoj politici!

Vodolija

pre 5 godina

Mislim da je PSG ispod cenzusa, jer ko bi normalan podržavao rečnik i voklabular propalog glumca.

Saradžogla

pre 5 godina

Gospodine Vučićeviću,sinko,davaj malo pameti i ne objavljuj gluposti u koje ne veruju ni stariji osnovci.OVAKO GLASI ISTINA ... 1606693 je broj beogradskih glasača.Mi iz SNS smo dobili 366461 glasova . Četvrtina od 1606693 je 401673 ... Znači da SNS nema podršku više od 3/4 glasača a to nije dobro za budućnost stranke koju polako razaraju mangupi iz naših redova.Predsednik Grocke!Onaj mangup koji ništa drugo nije radio sem pisanja ljubavmih poruka.Babić koji može biti da je vozio sam kako svedoci kažu ... I najzad ja imam podatke koje malverzacije čine NEMEDICINSKO osoblje u beogradskom Zdravstvenom centru koji samo oni mogu da pregledaju železničare.Direktor je već negativno isprozivan po poznatim novinama.A on je član SNS kome navodno ,,niko ne može ništa,,?PS.Ja sam autor ideje da se iz Železničke beogradske škole najuri prokleti bosanski izbeglica a direktor Banjanin.Od škole je napravio konc logor!

Ana

pre 5 godina

Dva baksuza.Srbija ima sanse samo sa AV na celu.

Mile

pre 5 godina

Građani će najveću podršku pružiti vladajućoj stranci

Andjela

pre 5 godina

SNS uvek broj 1! Sergej i Djilas prevaranti!

Vla

pre 5 godina

Koji debili glasaju za debil a trifunovica, zalosno za srbiju, za bolje I niste

Miloš

pre 5 godina

Građani znaju i pamte ko je Đilas i kako je vodio grad.. tek će da mu padne.. rejting..

Mila

pre 5 godina

Nasa opozicija je posebna prica! Rezultati su ocekivani!

obilicevi zavetnici

pre 5 godina

Opozicija I ne postoji..to su samo vojnici stranih sluzbi,potrosna roba I izvodjaci radova,poput,ukrajine,sirije,venecule,libije itd,itd...

Jelena

pre 5 godina

Djilas ce uskoro imati podrsku dve babe i tri zabe.

Sanja

pre 5 godina

Opoziciji je i to mnogo, obzirom da nista ne nudi, osim pretnji i mrznje.

Miki

pre 5 godina

Ovi borci za ljudska prava na izborima ne bi prosli cenzus.

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija