• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2019

20:25

PREMIJER SRPSKE VIŠKOVIĆ U MOSKVI: Balkan jeste bure baruta, ali oružani sukob nikome ne bi koristio!

Politika

PREMIJER SRPSKE VIŠKOVIĆ U MOSKVI: Balkan jeste bure baruta, ali oružani sukob nikome ne bi koristio!

Podeli vest

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Balkan jeste bure baruta, ali da se nada da međunarodna zajednica, uključujući i Rusiju kao ključni faktor na svetskoj političkoj sceni, neće dozvoliti bilo kakav oružani sukob u regionu

- Balkan je bure baruta i to nije novost i odražava dugogodišnje tendencije u regionu. Svi događaji u BiH - terorističke pretnje i migracijska kriza, kao i sa Kosovom i drugo, sve to potvrđuje tezu o Balkanu kao buretu baruta - rekao je Višković za "Rusku gazetu", prenose Nezavisne.

On je izrazio nadu da se nada da na Balkanu neće ponovo doći do krvoprolića, pošto to nikome ne bi donelo korist, već samo stradanje i dodao da veruje da će sva otvorena pitanja na Balkanu moći da se reše mirnim putem i zaključivanjem uzajamno prihvatljivih dogovora.

- Ali, ključ za uklanjanje nesuglasica je ne samo u rukama naroda koji naseljavaju Balkansko poluostrvo, nego i u rukama globalnih igrača, što je više puta potvrđeno istorijskim procesima - rekao je Višković.

On je rekao da je uveren da konflikt u regionu ne može da donese korist geopolitičkim silama, nego samo štetu.

- Nadam se da Rusija, SAD, Nemačka, EU neće dozvoliti usijanim glavama da isprovociraju bilo kakav novi sukob na Balkanu - rekao je Višković.

Višković je, govoreći o opasnosti od terorizma i povratnicima sa stranih ratišta, naglasio da u BiH postoji teroristička pretnja i istakao da je nemoguće identifikovati izbeglice, jer ne poseduju dokumenta, a među njima su i teroristi i potencijalni teroristi.

- Osim toga, u BiH postoje i organizacije koje propagiraju verski ekstremizam. Mi u Republici Srpskoj smo uznemireni onim što se dešava i preduzimamo sve neophodne mere da se suprotstavimo toj pretnji - rekao je Višković.

MILORAD DODIK BEZ DVOUMLJENJA: Odvojićemo se od BIH ako se promeni ime REPUBLIKE SRPSKE

 

ZAPADNA SRBIJA ZNAČI - NE DAMO KOSMET I ŽELIMO NEZAVISNU SRPSKU: Evo odgovor na dvostruke standarde Zapada!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija