• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2019

09:03

VESIĆ: Važna međunarodna inicijativa predsednika Vučića

Politika

VESIĆ: Važna međunarodna inicijativa predsednika Vučića

Podeli vest

Albanci su uvođenjem taksi uspeli ono što su hteli, a to je da prekinu svake pregovore i zato je međunarodna inicijativa predsednika Aleksandra Vučića veoma važna, rekao je danas član predsedništva SNS Goran Vesić

 

On je gostujući na TV Pink naglasio da je cilj Albanaca bio da na ovaj način naprave bezizlaznu situaciju, jer oni su jedina strana koja ne želi pregovore.

Plan Albanaca već nekoliko decenija je da se polako Srbi iseljavaju sa Kosova i Metohije, da se vrši pritisak na njih kako bi jednoga dana mogli da kažu da tamo ni nema srpskog naroda. Predsednik Vučić je svestan tog plana i zato je i pokrenuo inicijativu da se pregovorima trajno reši status Kosova i Metohije iako to nije popularno, kazao je Vesić.

Mogao je Vučić, kao i neki drugi lideri pre njega, da ćuti i da čeka da to se neko drugi time bavi. Srbi su na isteku strpljenja i vide da Albanci ne žele nikakve pregovore i zato predsednik Aleksandar Vučić mora da nastavi sa konsultacijama u međunarodnoj zajednici, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, za razliku od prethodnih godina kada je međunarodna zajednica pred nas stavila samo dilemu priznajte tu lažnu državu ili ne, sada zahvaljujući velikoj diplomatskoj inicijativa predsednika Vučića i oni centri moći u svetu koji priznaju tu samoproglašenu nezavisnost, kao što su Berlin,Vašington ili Brisel, danas prihvataju činjenicu da do kompromisnog rešenja mora da se dođe tako što se moraju uvažiti srpski interesi.

I to je naša velika pobeda i to Albanci vide. Vide da se situacija menja u korist Srbije. Srbija nema samo direktnu podršku Rusije i Kine već i drugih velikih sila u smislu da se srpski legitimni interesi moraju uvažiti. Zato su Albanci nervozni i oni žele prekid pregovora i treba im incident, rekao je Vesić.

On ističe da predsdenik Vučić to dobro razume, ali je žalosno što nema dovoljnu podršku u samoj Srbiji.

- Ako bi u nečemu Srbi trebalo da se slože to je po pitanju Kosova i Metohije i tu ne bi smelo da bude strančarenja. Taj problem nije nastao juče i za to nije kriv ni Aleksandar Vučić ni Boris Tadić, ni Koštunica ni Ðinđić ni Milošević. Taj problem postoji oko stotinu godina - naveo je funkcioner SNS.

Nažalost, ukazuje Vesić, imate pojedine opozicione lidere koji misle da će se Vučić politički "okliznuti" na Kosovu i Metohiji i zloupotrebljavaju tu priču, nadajući se da će dobiti neki politički poen što je, pre svega nemoralno, jer radite protiv svoje države.

Zato je, kako je istakao, važno što je predsednik Vučić pokrenuo tu inicijativu i što on može da okrene direktno i predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Ðinpinga i da traži podršku ovih velikih sila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kiki

pre 5 godina

Predsednik Vucic radi sve sto moze na medjunarodnom planu za resavanje pitanja KiM.

Jasmina

pre 5 godina

Albanci nam žele zlo, ne žele da sarađuju i čine nam loše stvari.

nevena

pre 5 godina

Predsednik Vučić se zalaže da se mirnim putem nastavi dijalog sa Prištinom

Miki

pre 5 godina

Problem Kosova provlaci se vec stotinak godina, vreme je da se resi, time bi se sprecilo dalje iseljavanje Srba, povecala njihova sigurnost na toj teritoriji, omogucio ekonomski razvoj. Predsednik Vucic se nada u resavanju ovog problema u skorije vreme. Odnosi u svetu su se promenili, te s tim nasa pozicija postala je bolja.

Jana

pre 5 godina

Predsesnik se svim silama zalaze da se Srbika i nkeni interesi uvaze. Bori se i ne podleze pritisku.

Alhemičar

pre 5 godina

Jako je važno da uza sebe imamo Rusju i Kinu, koje imaju i pravo veta u UN-a.

dušan

pre 5 godina

Diplomatija i rad predsednika države vezano za spoljnu politiku je nikad bolji. Srbija mora svim diplomatskim sredstvima da se bori za što bolju pregovaračku poziciju. Takođe, jako je bitno da svaki naš čovek koji je preko prepozna istorijski trenutak i stane u odbranu naših interesa.

Luka

pre 5 godina

Podrska Kine i Rusije u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

Nikoletka

pre 5 godina

Predsednik medjunarodnim pozivima pokusava da preduzme nesto po pitanju Pristine.Vest drzavnik i govornik kao on nadamo se da ce uspeti da dokaze i pokaze koliko je Srbija jaka i koliko joj je stalo da se nadje resenje za razliku od druge strane koja sabotira.

Ana

pre 5 godina

Kosovo onemogucava dijalog i resavanje problema.

milan306

pre 5 godina

Verujemo u politiku koju vodi naš predsednik

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija