• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2019

10:16

ĐURIĆ: Jeremić je profesionalni intrigant i mutivoda!

Politika

ĐURIĆ: Jeremić je profesionalni intrigant i mutivoda!

Podeli vest

Potpredsednik Glavog odbora SNS, Marko Ðurić, kritikovao je danas predsednika Narodne strane i jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Vuka Jeremića jer, kako ističe, česte boravke u inostranstvu koristi za napade na sopstvenu zemlju


U pisanoj izjavi dostavljenoj mediima, Ðurić smatra žalosnim to što je Jeremić iz, kako navodi, neizdržive želje spreman da laže o stanju o svojoj zemlji na svim meridijanima.

- Iz manijakalne mržnje Vuka Jeremića prema Aleksandru Vučiću proističe i njegova još manijakalnija potreba da svuda i u svakoj prilici pokuša da naudi svojoj državi, i to je jedini cilj Jeremićeve američke turneje - naveo je Ðurić.

Za Ðurića je Jeremić "profesionalni intrigant i mutivoda" koji česte boravke u inostranstvu koristi za napade na sopstvenu zemlju, maštajući "da bi neko mogao helikopterom da ga spusti na Andrićev venac".

- Pošto zna da ga narod ne želi, ostaje mu samo da mašta o helikopterskom desantu na fotelju - kaže Ðurić.

Prema Ðurićevim rečima, takva "bedna politička taktika" sigurno je naišla na podsmeh i prezir čak i u delovima američkog političkog establišmenta koji su najmanje naklonjeni Srbiji, a u kojima Jeremić nastoji da pronađe podršku i rame za plakanje.

- Niko u međunarodnoj zajednica ne ceni profesionalne mutivode i intrigante, i ljude bez trunke političkih principa i morala kakav je Vuk Jeremić, i zato je svako njegovo nastojanje da pronađe političke zaštitnike i mentore u SAD osuđeno na propast.

Iako je Jeremić zbog svega što je u prošlosti učinio stekao imidž sponzora kosovske nezavisnosti, Ðurić ističe da besmislice koje je izgovorio u SAD svrstavaju ga u red otrovnih, lažljivih i neuračunljivih ljudi, i zato će se, kaže, "mali od palube Patrika Hoa i katarskih magnata iz najmoćnije države sveta vratiti neobavljena posla i ponižen".

- I u vreme najveće političke moći Jeremić je bio samo krpa kojom su protivnici Srbije brisali patos, a danas je još manje od toga - naveo je Ðurić.

Jeremić, koji boravi u SAD, gde je, kako kaže, imao razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, tvrdi da "Vucic nudi nezavisno Kosovo odmah". U intervjuu za Glas Amerike, Jeremić je rekao da ne zna ko bi mogao da da bolju ponudu, te dodao da opozicija to, kako je rekao, svakao nije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Neka Jeremic radi sto zeli, ovaj narod nikada nije prihvatao vlast nametnutu od spolja.

Zoran

pre 5 godina

Sta drugo ocekivati od Jeremica osim pretnji i manipulacija?!?

Luka

pre 5 godina

Jeremic je sve samo ne covek koji ce da radi za interese Srbije, to je sada vec svima jasno.

Sara

pre 5 godina

Jeremić je oduvek radio protiv svoje zemlje i svog naroda.

viki

pre 5 godina

Jeremić kuda god da podje mora nesto zakuvti i smuckati kako bi stavio pare u dzep

Tifani Rok

pre 5 godina

Jeremić je mrzitelj naše države i naroda! Koristi svaku priliku da nas nipodaštava i bruka!

mimi

pre 5 godina

vuk bi nekako u neku fotelju i sve bi bilo u redu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija