• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.02.2019

11:32

ÐURIĆ ODGOVORIO PACOLIJU: Konačno ste na pravoj adresi!

Politika

ÐURIĆ ODGOVORIO PACOLIJU: Konačno ste na pravoj adresi!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić odgovorio je predstavniku privremenih prištinskih institucija Bedžetu Pacoliju na otvoreno pismo upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poručivši da je Srbija i država Albanaca, te da pozdravlja to što se lider Alijanse za bolje Kosovo konačno obraća na pravu adresu

U odgovoru objavljenom na svom fejsbuk profilu, Ðurić u 15 tačaka upozorava na ozbiljnost trenutka i posledice koje, kako kaže, može imati Pacolijevo maliciozno poigravanje životima i sudbinama stotina hiljada ljudi.

- Umesto što pišete sastave za zidne novine, pokušajte da barem na trenutak budete na visini istorijske uloge koja vam je očigledno sasvim neopravdano pripala. Od vašeg besmislenog zavitlavanja i otvorenih pisama neće biti bolje ni Albancima ni Srbima na Kosovu i Metohiji - upozorio je Ðurić Pacolija za slučaj da razmišlja o tome da uputi još neko bizarno otvoreno pismo zvaničnicima Srbije koja je i država Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Pozvao je Pacolija da se seti Ðurađa Kastriotija Skenderbega, Esada Paše Toptanija i drugih koji su, kako je naveo, sa Srbima i Srbijom gajili odnose poštovanja i razumevanja.

Ðurić sa žaljem konstatuje da je Pacoli već u naslovu pisma otkriva svoju neiskrenost, nazivajući to pisanje pismom dobre volje. 

- Ni u vašem pismu, ni u vašim delima nikakve dobre volje nema. Zbog vaših pritisaka, pretnji i svakodnevnih laži vaših kolega sam, kao i veliki deo mojih sunarodnika, posebno Srba na Kosovu i Metohiji, veoma loše volje. Tako vam i odgovaram, iskreno, ali kako zaslužujete - naveo je Ðurić.

Njegovo pismo Pacoliju je, kaže Ðurć, pismo loš volje, jer niko ozbiljan ne može biti odobrovoljen načinom na koji se prištinska privremena administracija poigrava sa sudbinom i albanskog i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Ja ću vas, upravo zbog toga što više i iskrenije marim za dobrobit stanovnika Kosova i Metohije, podsetiti zašto ste vi i vaši saborci iz šume nekredibilni sagovornici i najveća pretnja stabilnosti regiona - naveo je Ðurić i dodao da prištinska administracija sistematski čini sve da uništite dijalog sa Beogradom i svaku šansu da se do pomirinja dva naroda dođe na miran i civilizovan način.

Ðurić dalje navodi, kako ističe, samo neke od dokaza neodgovornosti i prevrtljivosti privremenih prištinskih institucija.

ŠIPTARSKOJ DRSKOSTI NEMA KRAJA: Pacoli otvorenim pismom od Vučića traži da prizna tzv.Kosovo!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nadica

pre 5 godina

Ne treba odgovarati , najvise dobijamo ako odcutimo .

Rade

pre 5 godina

Kompromis je ono za šta se Srbija zalaže ali da bi bio postignut dogovor mora i Albanci da se uključe u njega. Glavni problem leži u Prištini a ne u Beogradu. To i EU mora što pre da razume.

ana

pre 5 godina

Dobro je što mu je Đurić odgovorio sa argumentima, a loše je što to Pacoli sigurno nece razumeti to, jer za to treba imati malo mozga.

Mika

pre 5 godina

Albanci se bore za svoje ciljeve samo i da je njihovom narodu dobro, a za Srbe na Kosovu uopste ne brinu.

Tifani Rok

pre 5 godina

Ovo je pismo zle volje! Čista ucena i provokacija!

Nikola

pre 5 godina

Ne pomaže Pacoliju ni svo blago kojim raspolaže da spreči talas povlačenja priznanja Kosova.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Ako im je ovo pismo dobre volje,kako li izgleda ono koje to nije kuku meni!??

Bojan

pre 5 godina

Pacoli je jedan provokator koji ništa sem toga ne zna da radi.

anatodorovic

pre 5 godina

Nece biti sporazuma sve dok se Pristina ovako ponasa.

hfc

pre 5 godina

Pozvao je Pacolija da se seti Ðurađa Kastriotija Skenderbega, Esada Paše Toptanija i drugih koji su, kako je naveo, sa Srbima i Srbijom gajili odnose poštovanja i razumevanja. A Ðurađ Kastriot koga turci prozvase Skenderbeg, pociva sa svojim ocem Ivanom na Hilandaru ovoga momenta, ujedno i najveci zaduzbinari Hilandara A nas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić po ovome sta izvali ocigledno ni ne zna da je Ðurađ Srbin

Nk

pre 5 godina

Pacoli moze slobodno da se obrati onima koje zastupa

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija