• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2019

17:54

AMERIKANCI POVLAČE VOJSKU S KOSOVA?! Tampovi izaslanici ucenili Tačija i Haradinaja: POVUCITE TAKSE, ILI VAS OSTAVLJAMO SRBIJI NA PUŠKOMET!

Politika

AMERIKANCI POVLAČE VOJSKU S KOSOVA?! Tampovi izaslanici ucenili Tačija i Haradinaja: POVUCITE TAKSE, ILI VAS OSTAVLJAMO SRBIJI NA PUŠKOMET!

Podeli vest

Ako Priština hitno ne ukine nametnute za sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije, Vašington će povući svoje vojne snage sa Kosova, rezime je dvodnevnih razgovora zvaničnika Saveta za nacionalnu bezbednost SAD sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija i predstavnicima kosovske opozicije

To piše prištinska GazetaExpres pozivajući se na pouzdani izvor, koji je, kako se navodi, prisustvovao sastancima sa američkom delegaciju koju čine glavni direktor i direktor za evropska pitanja u Savetu za nacionalnu bezbednost, Džon Erat i Bred Berkli.

SAD imaju oko 650 vojnika na Kosovu u sastavu Kfora, uglavnom smeštenih u Bondstilu, najvećoj američkoj vojnoj bazi u Evropi, a izvor Expresa kaže da je Vašington zapretio da će ih povući, ako Priština ne ukine nametnute takse na robu iz Srbije.

Zbog ignorisanja američkog zahteva za suspenziju nametnutih taksi na srpsku robu, SAD su već počele da primenjuju određene sankcije, a među prvima je bila zabrana izdavanja američke vize Haradinaju, koji je bio pozvan da prisustvuje ovogodišnjem tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu.

Foto: Reuters

Suspenzije nametnutih taksi i nastvak dijaloga s Beogradom su bile glavne teme razgovora dvojice Trampovih izaslanika sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Oni su se u dva navrata odvojeno sastali sa Hašimom Tačijem, jednom s Ramušem Haradinajem, kopredsednicima i članovima prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, te sa predstavnicima parlamentarne opozicije.

Prištinski mediji ističu da Veselji, koji inače slovi kao američki čovek, nije bio pozvan ni na jedan od tih sastanaka, kao ni predstavnik Pokreta Samoopredeljenje.

Politički lideri Albanaca su podeljeni po pitanju zahteva SAD za ukidanje taksi na robu iz Srbije i dok Tači i Veselji zagovaraju suspenziju te mere, Haradinaj te zahteve ignoriše i ponavlja da vladina odluka neće biti opozvana sve dok Srbije ne prizna tzv. nezavisno Kosovo.

IMAĆEŠ RAT, AKO PRISMRDIŠ SEVERU! Šef NATO-a BRUTALNO pokopao Haradinaja - Operativni plan za Kosovo znači KRVOPROLIĆE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DADSA

pre 5 godina

pa neka povuce to bice loso za Ameriku a ne za KOSOVA inace Kosova ima snage ga se suprostavi bilo koje drzave u balkanu a za srbiju nece ni da cuje deka postoi takva narecena pleme srbsko to za Kosova je lak zalogaj

yastreb

pre 5 godina

E jadniče jadni, pa koga ćete vi da pobedite? Sve zajedno sa Albanijom možemo da vas pregazimo k'o ladan potok.

Jeremija

pre 5 godina

American su na Kosovu zbog sebe, siptari im nikad nisu trebali kao ni bilo ko drgi.

Dragi

pre 5 godina

Priče za malu decu trećerazrednih diplomata iz State Departmenta. Prevedeno na jezik dečijeg vrtića: Treba se spremati za rat braćo Srbi.

Radomir Bojovic zvani Stepa

pre 5 godina

Kao da bi im tih 650 vojnika nesto i moglo da pomogne,Ameri su go k..ac bez podrske svoje avijacije u borbi.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Резолуција 1244...Ступа на снагу...!~

Petar JVetar

pre 5 godina

Šiptari već godinama čekaju da se Ameri povuku. I nije da čekaju - već su ih odavno pitali ali su im Kravari rekli da oni nisu došli da bi otišli. Sve ovo je nameštaljaka. Poenta je isprovocirati žarištre pa da imaju opet kao osnov za reakciju. Ali sad su ojačali i Kinezi i Rusi. Pa je sad malo drugačiji odnos snaga. Naša žrtva će biti cenjena u budućnosti kao prvog Davida koji se suprotstavio Golijatu. Golijat već pada - pitanje je koga će da zgnječi u tom padu?! Tako da su Šiptari loš policajac a glupi Kravari dobar policajac. Da nemaju toliku vojnu moć - odavno bi ih u svetu tretirali kao obične klovnove.

djordje

pre 4 godine

Kakve nebuloze, ljudi mili. Pa ko još veruje da su Ameri na Kosovu zbog šiptara? Ma boli njih za ceo svet a kamo li za šiptare. Oni su samo našli živu RATNU snagu a para i oružja ne žale kao što im nalaže i njihova ekonomija i takozvana duboka država. Hajde da vidimo s kojom se naprednom partijom udružila ta Amerika??? Naravno s nijednom naprednom i patriotskom stranom ili strankom u svetu. Naprotiv, uvek je tražila ekstremističe frakcije, partije, terorističke ćelije i zdušno ih pomagala zarad osvajanja drugih država. Neke zbog teritorija neke zbog bogatstava u tim državama.

Marija

pre 4 godine

Možete li vi da objavite bar jednu tačnu vest a da nije vremenska prognoza?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija