• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

01.03.2019

12:08 >> 12:14

PRIŠTINA OTIMA NOVAC SA RAČUNA "TREPČE", BEOGRAD NE SME DA OVO TRPI! Albanci prisvajaju srpskog giganta!

Politika

PRIŠTINA OTIMA NOVAC SA RAČUNA "TREPČE", BEOGRAD NE SME DA OVO TRPI! Albanci prisvajaju srpskog giganta!

Podeli vest

Priština pokušava da pravnim nasiljem onemogući rad "Trepče", a sledeća na udaru mogla bi da bude i "Brezovica", ali će Srbija učiniti sve da sačuva našu imovinu i da rudarska kompanija od koje zavisi ne samo egzistencija 2.400 zaposlenih, već u velikoj meri svih Srba na severu KiM, nastavi da funkcioniše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da niko ne može da predvidi iracionalne poteze lažne države Kosova i upozorio upravo na ovakav scenario - da posle "Trepče" Priština pokuša da otme i "Brezovicu". Vučić je rekao da država ulaže novac da zaštiti i sačuva određena imanja kao srpska i da se to nekada radi tako da se to vidi, a nekada "ispod žita" na različite načine:

Vrednost 100 milijardi evra

Procene kažu da kombinat "Trepča" s rudnim bogatstvima vredi oko 100 milijardi evra od čega je srpsko oko 85 milijardi evra.
Srbija upravlja rudnicima "Crnac" i "Belo brdo", Površinskim kopom "Koporiš", Flotacijom u Leposaviću, Metalurgijom olova u Zvečanu dok su privremene institucije u Prištini uzurpirale rudnike "Stari trg", "Ajvalija", "Kišnica" i "Novo Brdo", flotacije "Prvi tunel" i "Kišnica" i "Metalurgiju cinka", "Hemijsku industriju" i "Fabriku akumulatora" u Kosovskoj Mitrovici.

- Moramo tako, jer nemamo faktičku vlast na KiM, ali se dovijamo da bi pomogli našem narodu na sve moguće načine. Za to mogu jednog dana da odgovaram, kao i za podršku Republici Srpskoj, pošto je to jedino što nije apsolutno transparentno.

MILO NA GODIŠNJICU NATO NAPADA UZ HITLEROV SLOGAN PRAVI MITING DA SEBI SPASI GUZICU: Montenegro über alles - ČOVEČE STIDIŠ LI SE TI IČEG?!

Onog trenutka kada Priština, kako već duže najavljuje, registruje novo preduzeće "Trepča" a. d. kod svoje agencije za registraciju biznisa, preti opasnost da budu blokirani računi "Trepče sever" i da se konfiskuju sredstva koja se na njima nalaze i stopiraju izdavanje potrebnih izvoznih i uvoznih dozvola.

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, kaže da manevarski prostor Srbije nije veliki, a da u ovom trenutku niko ne može da predvidi šta će u Prištini tačno uraditi:

- Učinićemo sve da zaštitimo našu kompaniju, osiguramo bezbednost radnika i menadžmenta, kao i redovno isplaćivanje plata. I, naravno, da sačuvamo našu imovinu. 

Beograd će insistirati i na oštroj reakciji međunarodne zajednice s obzirom na to da "Trepča sever" funkcioniše u režimu Unmika odnosno po Rezoluciji 1244 SB UN, što znači da su sve dozvole za njen rad međunarodnog karaktera i da Priština nema pravo da ukida to preduzeće. 

(VIDEO) ZAPAD PRITISKA SRBIJU ZBOG JAČANJA RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA! Lazanski: NATO nas ucenjuje zbog "migova 29"!

Lideri Albanaca ne prestaju sa pokušajima otimanja "Trepče", a privremene institucije sa KiM pre mesec dana potvrdile su statut sa namerom da vlasništvo nad kombinatom pripišu sebi iako najveći udeo u vlasništvu ima Fond za razvoj Srbije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Sve će oni da otmu i proteraju,dok se mi smislimo i izmolimo da skinu takse,a ostalo ako ostane.

Nadica

pre 5 godina

Zadnji trzaji , ali i tome ce uskoro doci kraj.

MINJA

pre 5 godina

Pod hitno neko mora da zaustavi ovu bahatost šiptara.

Nikola

pre 5 godina

Zakoni koje donosi Priština ne važe za Trepču Sever.

Marija

pre 5 godina

Srbija nesme da dozvoli da Siptari otmu Trepcu jer time Srbi bi ostali bez posla sto znaci dalji progon Srba.

rada

pre 5 godina

Beograd neće dozvoliti da Albanci otmu Trepču!

Nikoletka

pre 5 godina

Pristina misli da sve moze da grabi zdravo za gotovo.Srbija svoje radnike ce zastititi na KiM,a osobito Trepcu.

ana

pre 5 godina

Srbija kao i do sada ce vervatno mirnim putem pokusati da zastiti svoju imovinu koliko god je to moguće.

Sara

pre 5 godina

Ma odakle im pravo da otimaju nase na ovakav nacin.Jel ima zakona,pravde.EU oglasite se

Igy

pre 5 godina

Ovo bi definitivno bila kap koja bi prelila čašu.

Lavica

pre 5 godina

To je krajnja bruka i sramota "pristinskih vlasti" jet je to jedan od vec unapred smisljenih scenarija da bi se naskodilo srpskoj privredi i da bi radnici srpske nacionalnosti kojih ima jako puno u Trepci sikcesivno ili postepeno ostajali bez posla. Pokusavaju da preuzmu sve sto je sveto i srpsko, Trepcu kao industrijskog giganta, a bore se i za Gazivode. To su dve institucije koje su Albancima ili Siptarima trn u oku i ne mogu da svate da je to Srpsko i ostace Srpsko!!!

Mila

pre 5 godina

Hoce Srbe da isteraju iz svih vaznih institucija!

Tifani Rok

pre 5 godina

Strašno šta nam rade! Ali, sve ima kraj...

Nina

pre 5 godina

Zele da nas precrtaju sa teritorije Kosova i Metohije. Hocemo im to dozvoliti???

Nina

pre 5 godina

Zele da nas precrtaju sa teritorije Kosova i Metohije. Hocemo im to dozvoliti???

Ognjen

pre 5 godina

Ne damo te zemljo Nemanjica, ne damo te zemljo Obilica !

Tina

pre 5 godina

Ovo je strasno sta rade a nadam se da ce tome doci kraj.

caca

pre 5 godina

Strasno je sta nam rade!!!!Ali,sve sto ima pocetak,ima i kraj!!!!

Dragan

pre 5 godina

VUCKO BAJO , NISI ODLUCAN , ZNAM DA TREBA OCUVATI MIR I STABILNOST ALI POTEZI PRISTINE KAO DA SU OPRAVDANA . AKO SU ONI SPREMNI NA SVE , DAJ DA IM MI POKAZEMO ZUBICE DA TAKO NESTO STO JE SROSKO , NIJE DOPUSTLJIVO. TO TI DODE KAO DA JS UDEM U NECIJU KUCU I POCNEM DA KRADEM A VLASNIK ME GLEDA I NESME DA MI SE SUPROSTAVI. SALJI BRE VOJSKU A NOROD CE STATI UZ TEBE. A I PITIN BI MOGAO NEKI BRODIC DA POSALJE U JADRAN PA DA VIDIMO STA CU ONDA.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija