• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: istraga.rs

01.03.2019

12:18

JEREMIĆEV ČLAN GLAVNOG ODBORA BAHATIJI OD SVOG ŠEFA! Evo kako živi  Andrej Bajec... BRZA KOLA, STANOVI, PUTOVANJA!

Politika

JEREMIĆEV ČLAN GLAVNOG ODBORA BAHATIJI OD SVOG ŠEFA! Evo kako živi Andrej Bajec... BRZA KOLA, STANOVI, PUTOVANJA!

Podeli vest

Andrej Bajec u delu javnosti važi za skromnog doktora, hirurga, člana Narodne stranke koji se najoštrije zalaže za borbu protiv korupcije. Međutim, šta se zapravo stvarno zna o njemu?

Ko je ustvari Andrej Bajec i zašto oni koji ga malo boje poznaju smatraju da je on osoba koja nikako ne bi smela da spominje reč "korupcija"?

Kada govorimo o Andreju Bajecu, moramo prvo spomenuti njegovog oca. Đorđe Bajec bio je direktor Kliničkog centra Srbije za vreme vlasti Dragana Đilasa, Borisa Tadića i Vuka Jeremića. Poznato je da je upravo za vreme dok je Đorđe Bajec bio direktor, pronevereno više stotina miliona evra koji su bili namenjeni za kupovinu medicinskih uredjaja i lečenje pacijenata. Ono što je posebno interesantno je to što se imovina Đorđa Bajeca procenjuje na više desetina miliona evra. Većinu te imovine on je stekao dok je bio na poziciji direktora Kliničkog centra Srbije, ustanove kroz koju godišnje prođu stotine miliona evra koje su namenjene za lečenje najtežih bolesti. Možda slučajno.

Foto: istraga.rs

Andrej na skijanju

Ali, kad god je prethodnih godina neko u javnost pokušao da iznese njegovu imovinsku kartu, Đorđe je veoma oštro reagovao i pretio tužbama. Portal istraga.rs će se likom i delom Đorđa Bajeca baviti u nekom od narednih tekstova, ali tema je trenutno njegov sin Andrej.

Foto: istraga.rs

Andrej na Tajlandu

Andrej Bajec je član glavnog odbora Narodne stranke, predsednik opštinskog odbora Narodne stranke na Vračaru i jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića. Osim toga, on je i finansijer Narodne stranke. Zvanično se zalaže za borbu proti korupcije, ali neke stvari krije od očiju javnosti.

Naime, ono što nas zanima jeste kako je hirurg čija plata u Kliničkom centru Srbije iznosi oko 90.000 dinara uspeo da stekne višemilionsku imovinu? Andrej, koji ima samo 32 godine, živi u luksuznom stanu od 250 kvadrata koji se nalazi u centru grada. Osim toga, on je vlasnik jedne popularne beogradske teretane.

Foto: istraga.rs

Andrej sa Vukom Jeremićem

Izreka "kakav otac, takav sin" može se potpuno primeniti kada je porodica Bajec u pitanju. Andrej, poput svog oca koji vozi Porše "Kajen", uživa u skupocenim automobilima i jahtama. Njegov BMW X6 vredan je oko sto hiljada evra.

Mlađi Bajec vlasnik je luksuznog apartmana na Kopaoniku, na kojem provodi veći deo zime, uživajući na skijanju ili vozeći snoubord. Naravno, to samo u slučaju da zimu ne provodi na nekoj egzotičnoj destinaciji. Leto ipak provodi dosta "skromno" - u svom stanu u centru Budve ili na svojoj jahti "Jeanneau Prestige 42" (registracija DL 3887 AJ, brod registrovan u američkoj državi Delaver).

Foto: istraga.rs

Andrej na jahti

Istražujući o životu Andreja Bajeca portal istraga.rs saznao je da dosta vremena provodi sa Vukom Jeremićem. Njih dvojica su često viđeni gosti najskupljih beogradskih restorana. Kako je i sam Vuk poznat kao neko ko uživa u skupim stvarima i luksuznom načinu života, svima je jasno zašto je za svog saradnika i prijatelja odabrao baš Andreja Bajeca.

Za kraj, jasno je samo da "iver ne pada daleko od klade" i da je, osim ljubavi prema medicini, Andrej od svog oca nasledio i ljubav prema novcu i lagodnom životu. Kako bi bilo vrlo neobično da je ovaj novac stečen poštenim radom i platom, želimo da pitamo Andreja Bajeca odakle mu sva navedena imovina i zašto smatra da on uopšte sme da u javnosti izgovori reč korupcija?

Foto: istraga.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MINJA

pre 5 godina

Ima se može se,samo neka se opozicija razbacuje a ovaj bedan narod koji još uvek oseća posledice nihove vladavinue neka grca.

Goran

pre 5 godina

Treba stati na put bahatim tatinim sinovima poput Andreja Bajeca.

Nina

pre 5 godina

Pa mora da se nije dobro oznojio da zaradi ovoliki novac!

kudini

pre 5 godina

Sta vam je ljudi? Covek ima platu oko 750e, sigurno je radio bar 50ak godina kako bi sve to priustio sebi

neph

pre 5 godina

Koliko li je bogatstvo Vuka Jerimica kad njegov clan glavnog odbora ima stotine hiljada eura?

Marija

pre 5 godina

A kako drugacije kada ga je otac naucio da moze mnogo lako i lepo da se zivi na tudj racun.

Nikoletka

pre 5 godina

Lepo su udesavali Srbiju,samo da se vise nikad ne ponove oni koji ce na narodu da zaradjuju

crnooka

pre 5 godina

код нјих смо навикли на гала и бахатост

Sofija

pre 5 godina

Ima li mozda, pitam vlasnika ,, lista,, taj Andrej Bajec majku?.... Da li je ta majka, ako je za zacece to uopste od znacaja, imala oca?.....

Cefta

pre 5 godina

Gazda Jermic junior ( Pozderac ) odresio kesu !

Ana

pre 5 godina

Cela opozicija bila je na vlasti .Pa da li nam je bilo bolje ? Naravno da nije,a oni samo traze nacine da sebi obezbede funkcije i pokradu sve sto mogu.

Tina

pre 5 godina

Nasao je sa kim da se druzi i od koga da uci. Strasno!!!

caca

pre 5 godina

Sigurno da nije ni prstom mrdnuo,a zaradio toliki novac!!!!

Bravo

pre 5 godina

Tako je, sve su ovo Đilasove pare, nisu Bajecove.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija