• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2019

14:01

TAČI PRETII: Podela Kosova samo preko mene mrtvog!

Politika

TAČI PRETII: Podela Kosova samo preko mene mrtvog!

Podeli vest

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, tvrdi da podele i razmene teritorije Kosova može biti samo preko njega mrtvog, te da o tome pričaju, kako je rekao, oni koji su pomagali Slobodanu Miloševiću i prijatelji su sa Milanom Radoičićem.

- Razmena teritorija se nikada neće desiti, razmena teritorija je pogodba i nikada neće biti dozvoljena, a podela Kosova se može dogoditi samo preko mene mrtvog - rekao je Tači u Tirani, gde je održan susret sa albanskom dijasporom.

Niko, tvrdi Tači, ne može da podeli Trepču, ni Mitrovicu ni jezero Gazivode, niti da uzme centimetar kosovske teritorije, prenela je Gazeta Blic.

- O podeli Kosova danas govore oni koji su pomagali Slobodanu Miloševiću i prijatelji su sa (Milaonom) Radoičićem - kazao je Tači i dodao da niko ne može da porekne njegovu posvećenost pripajanju Kosovu tzv. Preševskeke doline, odnosno trima opštinama na jugu centrane Srbije, Preševu, Medveđi i Bujanovcu, a da to ne utiče na celovist tzv. Republike Kosovo.

Tači je odbacio i bilo kakav oblik uspostavljanja Balkanske unije, jer, kako je rekao, to narušava "teritoriju Republike Kosovo".

- Albanska nacija mora biti osnažena. Kosovo ima prijatelje i partnere kao što su SAD-EU, ali ima i političke protivnika. Vojska Kosova će biti vojska mira... - rekao je Tači.

ŠIPTARSKA MAFIJA UBIJA DECU U BRITANIJI! London skupo plaća podršku lažnoj državi, KOKAIN NA ULICI NIKAD JEFTNIJI!

Izrazivši zahvalnost SAD koja podržava transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. vojsku, Tači je rekao da se Priština priprema za ulazak u konačnu fazu dijaloga sa Beogradom za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

- Nećemo dozvoliti organizaciju međunarodne konferenciju na kojoj bi bila Rusija, samo ćemo dozvoliti pdršku SAD - rekao je Tači i dodao da je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj već odustao od te ideje, sledeći njegove savete.

Tači je takođe rekao da neće dozvoliti rušenje odnosa sa SAD zarad, kako je rekao, uskih političkih interesa.

- Moramo raditi zajedno sa SAD bez ikakvih interesa i nećemo dozvoliti da dnevno politički interesi kompromituju naše odnose sa Sajedinjenim Američkim državama, koje su najzaslužnije za kosovsku nezavisnost - prenela je Gazeta Expres.

TAČI NAJAVIO OSTAVKU AKO NE DOBIJE BUJANOVAC, PREŠEVO I MEDVEĐU: Zmija ne odustaje, hoće da rastura Srbiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jana

pre 5 godina

Pa nismo ni mi za to da delimo KIM, ipak je sve to Srpsko

Jovana

pre 5 godina

Previse visoko leti , neka se prizemlji vec jednom.

Zikica

pre 5 godina

Prištinski političari moraju da prihvate dijalog kao jedino razumno rešenje.

Anastasia

pre 5 godina

Albanskim Zlocincima,ne sme da se tolerise bahato ponasanje.Vreme je da se urazume,i da se stane na put,divljaskom ponasanju.Moramo naci nacin,da sacuvamo mir.Za obe strane,je najbolje sacuvati mir.

Mima

pre 5 godina

Приштина наставља са озбиљним и опасним провокацијама, које драматично угрожавају опстанак српског народа на Kосову и Метохији.

minja03

pre 5 godina

Ono što je nase nećemo sa Šiptarima da delimo.

nevena

pre 5 godina

A jel ti e to tata ostavio pa se tako bahatiš rečima o Kosovu i ponašaš kao da je tvoja imovina? Batrgaj se još malo...

NatalijaM

pre 5 godina

Ma sta da delimo, mani se covece deljenja!

Darko

pre 5 godina

Pa mi I necemo nista na pola sa vama, ostavite nase Kosovo I pravac Albanija!

Cvrc Milojka

pre 5 godina

Vi bi ste uz vas Ameriku a nama da uskratite pravo na Rusiju. E, sad cemo da trazimo i Kina da ucestvuje u resavanju pitanja Kosova. Moze nam se, to su nasi prijatelji.

SS

pre 5 godina

Da imamo DB kao nekad,odavno bi ti šiptarčino otegao papke.

mihajlo

pre 5 godina

Da stvarno nebi ostao "mrtav", ne treba davati izjave za koje nisi nikada sto posto siguran!!

Srecica

pre 5 godina

Čas je za zadržavanje, čas za ukidanje taksi. Čas je da dogovor (koji podrazumeva razgraničenje), čas je protiv. Tači izgleda menja odluke i mišljenja kao vremenska prognoza.

Ivan

pre 5 godina

Ovaj covek za koji mesec odgovarace na medjunarodnom sudu.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Odlicno, to se onda lako resava!

Kristina

pre 5 godina

Taci jedno misli, drugo radi, trece govori .

Rada

pre 5 godina

Ni ne zelimo da delimo KiM to je sve na Srpskoj teritoriji .Tudje ne zelimo nase nedamo.

Bojana

pre 5 godina

Taci je prolupao,sta koga briga sta on misli!

caca

pre 5 godina

Ovaj Taci vise nezna sta prica!!!!Jedno misli,drugo prica,a sasvim nesto trece radi!!!!Samo mu je cilj jdan,da provocira i ucenjuje Srbiju!!!!

mimi

pre 5 godina

ma ko vas siptare nesto pita,pitace se vas tata iz amerike i braca svabe francuzi i smrdljivi englezi,a vas nece da pitaju nista,moze da se krutite kolko ocete

Tina

pre 5 godina

Crni Tači, o cemu ti pricaš, o kakvoj podeli? Kosovo je Srpsko tako ce i ostati, ni mi sa vama ne zelimo nista da delimo!

Aleksandra

pre 5 godina

Ne zna Taci vise sta prica i radi.Jedan dan jedna prica,vec sledeci druga.Jedno pricaju,drugo rade...ni oni vise ne znaju sta ce.

mića

pre 5 godina

Vojska mira hahah...gde to ima u svetu da imas vojsku mira sta ce da rade sade cvece...zna se cemu sluzi vojska ...sutra mogu da krenu u ofanzivu napadnu nasu teritoriju .... vucic nastoji da ojaca nasu drzavu i vojsku..

Maja

pre 5 godina

Nepravedno je kada se otme tudje. Bojim se da kada se podvuce crta nasa juzna granica mora da bude na Dracu.A navodni sukobi izmedju Siptara su samo farsa

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija