• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2019

18:50

RAMA PRIZNAO: Šiptari dobili POLA MILIJARDE EVRA DA NAPRAVE KVAZI DRŽAVU!

Politika

RAMA PRIZNAO: Šiptari dobili POLA MILIJARDE EVRA DA NAPRAVE KVAZI DRŽAVU!

Podeli vest

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da istorija Kosova govori da je priča o ujedinjenju doprinela slobodi te teritorije, ističući da Kosovo danas nije Kosovo koje svi Albanci žele

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da istorija Kosova govori da je priča o ujedinjenju doprinela slobodi te teritorije, ističući da Kosovo danas nije Kosovo koje svi Albanci žele.

- Istorija Kosova je istorija ujedinjenja. U to je uloženo više od pola milijarde evra kojima su ljudi izvan kosovske i bogate albanske dijaspore doprineli oslobađanju Kosova. Ujedinjenje je doprinelo Kosovu koje imamo danas. Ali Kosovo koje želimo nije Kosovo koje imamo danas - rekao je Rama na skupu albanske dijaspore u Tirani, na kojem učestvuje i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

Kosovo koje Albanci žele bi trebalo da bude priznato od svih država sveta, Kosovo u članstvu UN, NATO i EU.

- To je izazov kojem svako od nas treba da da svoj doprinos - rekao je Rama, preneo je Telegrafi.

Ukazao je da se Kosovo danas suočava sa istorjskim izazovom, koji bi trebalo da definiše kako će za 30 godina živeti oni koji danas još nisu rođeni.

ZABRAĐENE DRŽAVNE SLUŽBENICE! Zaposlene u državnim službama u Crnoj Gori mogu da nose hidžab!

Pema njegovim rečima, ništa opasnije po Albance je kada su podeljeni i deluju jedni protiv drugih.

- Uvek je bilo i uvek će biti najopasnije kada Albanci deluju jedni protiv drugih zarad sitnih političkih interesa, pretvarajući se u ''zastavu'' i ''oružje'' koji bi se borili jedni protiv drugih, kada se dele na dobre i zle, na izdajnike i patriote, đavole i svece - rekao je Rama.

Osvrnuvši se na period između prošlog i današnjeg skupa dijaspore, Rama je ocenio da Albanci žive bolje ne samo u Albaniji, već i u Severnoj Makedoniji, gde se posle toliko godina, kako je rekao, govori albanski jezik.

- Zainteresovani smo da ta država postoji, da napreduje ka evroatlantskim integracijama i Albanci tamo da budu u boljem položaju nego što su bili. Bez Albanaca ne bi bilo ni Severne Makedonije - rekao je Rama.

Pozvao je Albance u Crnoj Gori da se ujedine i izađu na lokalne izbore, koji će nakon dve decenije biti održani 3. marta u samostalnoj opštini Tuzi, da glasaju za zajednicku Albansku listu i ostave po strani nepotrebne sukobe.

- Ujedinite se i ne dozvolite da budete poraženi zbog nepotrebnih sukoba - naveo je Rama.

PALE MASKE! TAČI PRIZNAO DA JE SVESNO PROTERAO MILANA RADOIČIĆA SA KIM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija