• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2019

18:59

GALIJAŠEVIĆ: Država Srbija je kičma Balkana, to je ONO ŠTO BOLI OSTALE DRŽAVICE REGIONA!

Politika

GALIJAŠEVIĆ: Država Srbija je kičma Balkana, to je ONO ŠTO BOLI OSTALE DRŽAVICE REGIONA!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević smatra da mnoge zemlje pod uticajem Zapada pokušavaju Srbiju da gurnu u drugi plan, što, prema njegovom mišljenju, može da izazove problem stabilnosti u regionu

On smatra da Srbiju ne treba zanemariti kao ozbiljnu državu. 

- Srbija je ozbiljna država i to jeste problem i Crnoj Gori i podeljenoj BiH, i Hrvatskoj koja je na neustaškoj ideologiji izgradila svoju državnost, a takode dolazi u sukob sa objektivnim tendencijama. Srbija je kičma Balkana, bila je i kičma Jugoslavije. BiH je nekada bila kostur socijalizma, ali važnost Srbije se ne sme zaboraviti - rekao je Galijašević za TV Pink. 

Prema njegovim rečima, kvazi državice koje su nastale raspadom Jugoslavije nisu sposobne da same vode svoju unutrašnju politiku. 

- Manipulisanje ljudima dovodi do sukoba. Još uvek smo u vakuumu gde Zapad može da odlučuje o miru i ratu na ovim prostorima - rekao je Galijašević. 

Prema njegovom mišljenju, mnogi su ostali u 90-im godinama, a takođe imaju podršku određenih velikih sila. 

Ističuci da je važno da političari budu svesni i odlučni kakvu državu žele, on je ocenio da je ovo i dalje nesabilno područje.

PUTIN PRELOMIO, SRBIJI SEVER KIM I SRPSKA, Hrvatima Herceg-Bosna, tu je mini država za Bošnjake, ovo su nove granice na Balkanu?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija