• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

02.03.2019

22:00

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! SVI DETALJI TAJNOG SASTANKA U SKOPLJU! Kod Zaeva dogovoren plan za Vučićev pad!

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! SVI DETALJI TAJNOG SASTANKA U SKOPLJU! Kod Zaeva dogovoren plan za Vučićev pad!

Podeli vest

Tajkun Dragan Đilas se 8. februara u Skoplju sreo sa Zoranom Zaevim, američkim diplomatom Erikom Bernsom i Zoranom Bašanovićem * Na sastanku dogovorena strategija za haos u Srbiji

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas 8. februara se u Skoplju tajno sreo sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, američkim diplomatom Erikom Bernsom i Zoranom Bašanovićem, sa kojima je dogovorio detalje plana za rušenje vlasti u Srbiji, ekskluzivno otkriva Informer.

Sastanak je održan u jednoj od skopskih rezidencija Zaeva, a prisutni su detaljno razradili strategiju koja treba da dovede do Vučićevog pada. Tom prilikom usvojen je i plan u pet tačaka koji će, kako je procenjeno, u narednih šest meseci dovesti do opšteg haosa u Beogradu i Srbiji. 

Bugari ih provalili

Do preciznih informacija sa ovog tajnog sastanka došli su bugarski obaveštajci, a vlast u Sofiji je izveštaj o sastanku prošle nedelje prosledila Beogradu

Do preciznih informacija sa ovog tajnog sastanka došli su bugarski obaveštajci, a vlast u Sofiji je izveštaj o sastanku prošle nedelje prosledila Beogradu. Informer je preko svojih diplomatskih izvora imao uvid u ovaj poverljiv izveštaj.

Podrška Zapada

Prema ovim informacijama, Đilas, Zaev i Berns su se najpre dogovorili da preko firme 'Dajners klub internešenal' opoziciji u Srbiji u narednih mesec ili dva dana bude isplaćeno 4,2 miliona evra na ime finansijske podrške za jačanje protesta. Transakcije bi trebalo da budu obavljene preko 'Dajnersa', a dogovoreno je i da deo tog novca bude isplaćen preko računa štamparije 'UFO medija' iz Skoplja.

Na sastanku je rečeno i da će američki ambasador u Beogradu Kajl Skot javno podržati Đilasa i njegove proteste, a da SAD očekuju da tajkun zauzvrat po dolasku na vlast prizna Kosovo i po ubrzanom postupku uvede Srbiju u NATO pakt.

"Zoran Zaev je tokom sastanka naglasio svoje prijateljske kontakte sa Ramušom Haradinajem, ukazujući da bi i Haradinaj bio spreman da finansira Vučićev pad i promenu režima u Beogradu, ukoliko bi opozicija po dolasku na vlast priznala Kosovo bez ikakvih uslovljavanja. Takođe, Berns je naveo da je Đilas najpogodnija ličnost za lidera opozicije i da sam mora da podnese deo finansijskog tereta, kao što je to učinio i Zaev u Makedoniji. Zaev je obećao da će pokušati da ubedi Vuka Jeremića i ostale opozicione lider da prihvate Đilasa kao vođu cele opozicije", navodi se u poverljivom dopisu obaveštajaca.

Osim finansijske, logističke i političke podrške stranaca Đilasu i njegovim protestima, dogovoreno je i da SAD i Velika Britanija 'stvore značajan prodor i saradničku mrežu u bezbednosnom sektoru Srbije'!?!

ŠTA JE SVE DOGOVORENO:  

Foto: Informer DN

Nasilničke operacije

"Može se očekivati rad na vrbovanju ključnih generala u vojsci i policiji koji bi u datom trenutku trebalo da otkažu poslušnost državnom vrhu. Pojačaće se pritisak na Srbiju preko opozicije, a postoji i mogućnost izazivanja planskih sukoba sa organima bezbednosti", piše u izveštaju u kome se dodaje da će za koordinaciju svih ovih aktivnosti biti zadužen Zoran Bašanović jer "poznaje slabe tačke predsednika Srbije Vučića i vrha SNS, kako u privatnom, tako i u političko-poslovnom životu"!?!

Na 'konsultacije' kod Zaeva išli i Jeremić i Sandulović...

Foto: Informer DN

Kako smo već objavili, Đilas se pre dve nedelje u Skoplju zvanično sreo sa Zoranom Zaevim. Đilasovi saradnici saopštili su da je razgovarano o "povezivanju socijaldemokrata" (!?!), međutim nezavisni makedonski mediji javili su da su glavna tema razgovora bili protesti u Beogradu i rušenje Aleksandra Vučića.
Da je to zaista tako, dokazala je i činjenica da su prethodno na "konsultacijama" kod Zaeva bili i Đilasov koalicioni partner Vuk Jeremić, kao i Nikola Sandulović.

I dok juče niko od zvaničnika nije hteo da komentariše naša saznanja, bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da postoje ozbiljni operativni podaci da američka CIA i britanski MI-6 biraju saradnike sa kojima će pokušati da sruše Vučića.

- Amerikanci su svesni da Vučića ne mogu ukloniti legalnim sredstvima, odnosno izborima, pa planiraju nasilničke operacije koje mogu da izazovu ozbiljne sukobe u Srbiji. Ucenjuju Zaeva da učestvuje, jer je na vlast došao delovanjem šiptarskog lobija u Makedoniji. S druge strane, Haradinaj hoće da investira u projekat 'Đilas' jer bi tako najbrže zaokružio nezavisnost lažne države. Amerika očigledno novac za Vučićevo rušenje drži u Makedoniji, jer malo-malo pa opozicioni lideru putuju u Skoplje po 'finansijsku injekciju'. Svakako treba očekivati radikalizaciju protesta, jer finansijeri očigledno nisu zadovoljni dosadašnjim efektima - upozorava Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 5 godina

Dzaba su krecili! Onis u toliko jadni i bedni da ne mogu nista predsedniku, koji sve cini za svoj narod i svoju zemlju!

nenad

pre 5 godina

Ko je savetnik sadasnje clade, Toni Bler. On je bio premijer Velike Britanije kada se bombardovala SRJ

ana

pre 5 godina

Takvi koji kuju planove protiv srpskog naroda i nepretka mogu macku o rep da zakace

predrag jaksic apatin

pre 5 godina

pod punim imenom i prezimenom jebem vam mater bolesnu, mrsupickumaterinu... ni N od novinara niste....

Lazni bot

pre 5 godina

Nemoj opet drzavni udar tu ti niko ne veruje,daj nesto novo izmisli.

Vlado

pre 5 godina

Ne mislite valjda da ćemo skrštenih ruku čekati "ozbiljne sukobe" ovih izroda?!

Marija

pre 5 godina

Djilasovcima je jedini problem Vucic i kako njega srusiti, boli njih uvo za nas narod na KiM kojem je trenutno najgore.

Olja

pre 5 godina

Vucic je ljudina i car! I da dodje do izbora, bice ponovo Srpski predsednik i ujedinitelj Srpskih drzava.Samo napred, gospodine Predsednice, ne obracajte paznju na jajare i petokolonase. Cela Srbija je uz Vas. Zelimo Vam dug zivot , uspeh u radu, kao i licnu i porodicnu srecu.

vesko

pre 5 godina

Kako kaze narodna ko drugome jamu ukopa u nju sam upada.Uskoro ce mo gledati apd ove makedonske vlade.

Draganče

pre 5 godina

Mislim da se Đilas baš zaigrao. Ne znam da li mu je baš toliko potrebno da se dokopa vlasti , pa i po cenu da ga neka budala odrobija. Zna se koliku srdžbu u Srbima izaziva saradnja sa okupatorom i kako to ovde obično, na žalost, završava. Ko zna o kavim se tu ucenama radi, kad on radi ono što upravo radi?! Srbi nisu Makedonci. To se pokazalo kroz čitavu istoriju, od kada se ona beleži.

mladen

pre 5 godina

Nadam se da Srbi nisu više tako naivni kao nekada da nasednu na takve provokacije. I bosanski Srbi su pokazali, da nisu više ovce u slučaju Dragićević.

Goran

pre 5 godina

Uz Đilasa je Zapad a uz Vučića srpski narod.

Verica

pre 5 godina

Kooridinira Djiki to lepo po celom regionu, ali je zaboravio da spomene zasto bezi od izbora koji mu se nude?

Marcco

pre 5 godina

A sve bivši saradnici DB-a.... mada, s tom DB čovek ne zna ko je bivši a ko sadašnji, ko je BIA a ko je paralelna struktura

Vojin

pre 5 godina

Mogu samo da smisljaju i da prave planove, na tome ce i ostati! Vucic ima ogromnu podrsku naroda i od njegovog pada nema nista!

Elena

pre 5 godina

Se nadevam nema da uspeat,no ete sto se sluci kaj nas,so apsolutno nepocituvanje na narodot i zakonite si pravat sto sakaat.

Miki

pre 5 godina

Nasim susedima ne odgovara jaka Srbija, pa su nasli ove nase veleizdajnike, kako bi Srbiju doveli u polozaj marionetske drzave, kakve su Makedonija i nepriznata drzava Kosovo.

Nikoletka

pre 5 godina

Pogresili su u startu,Srbija nije Makedonija,tako da im makedonski scenario nece proci da ga gledaju u svojoj reziji

Nina

pre 5 godina

Predsedniku ovo nece nauditi,dzabe se udruzuju.

Igor

pre 5 godina

A zašto ne izađete na izbore pa da vidimo koliko ste jaki?! Leleleeee, pa protesti neće da vide ni dinar, ako su dali Djilasu pare.

Ju Es Ej Ju Es Ej

pre 5 godina

Ma nije moguće? Pa i da jeste, a nije, pa šta? U USA vec dve godine "ruse Trampa" pa nisa. To i jeste zadatak opozicije, da kritikuje i"rusi" poziciju. Jel tom Vučiću to radno mesto dedovina, jel to njegova privatna firma, pa ne sme niko da ga "ruši"? Bolje je njemu da se bavi svojim poslom, pa da završava polako tu priču sa tim Kosovom, a onda da traži članstvo u NATO i sve po redu, umesto što se svi derete po ceo dan gluposti. Valja se.

Kalimero

pre 5 godina

To bi možda i uspelo kad bi naše bezbednosne službe bile kao za vreme DOS/DSS/DS vlasti. To im je možda uspelo jednom u Beogradu ali sam siguran da nema šanse da im to pođe za rukom dva puta.

Aaaa

pre 5 godina

Opoziciji je samo bitno da Vucic vise ne bude na vlasti.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59