• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2019

12:57

LINTA: Incident u Kaštelima još jedan dokaz srbomržnje!

Politika

LINTA: Incident u Kaštelima još jedan dokaz srbomržnje!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao "jedan od mnogih dokaza srbomržnje (u Hrvatskoj) činjenicu da je na tradicionalnom karnevalu u Kaštelima blizu Splita glavna zabava bio kamion s vaterpolistima Crvene zvezde koji se bacaju u more i koje tuku pendrecima"

 

- U proustaškoj karnevalskoj povorci provezao se (sinoć) kamion s maškarama obučenm u crveno-bele dresove a sve je bilo propraćeno Bajaginom pesmom "Zvezda", pri čemu je jedan tzv. zvezdaš skočio u more što je bila jasna aluzija na nadavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi - naveo je Linta u saopštenju za javnost.

Kako prenosi Savez Srba iz regiona, prema njegovim rečima, cilj sramne predstave bio je da se ismevaju i omalovaže vaterpolisti Crvene zvezde i da se pošalje jasna poruka da su pretnje, uvrede i fizički napadi na Srbe opravdani i dozvoljeni.

(VIDEO) BACALI VATERPOLISTE ZVEZDE U MORE, SPALILI PUPOVCA! Novi ustaški skandal u Kaštelima kod Splita!

Linta, koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za Srbe iz dijaspore, ističe da je okupljeni narod na karnevalu u Kaštelima "sa oduševljenjem pratio navedenu šovinističku predstavu, što potvrđuje nespornu tezu da je većina Hrvata ustaški nastrojena".

On podseća i da je anketa hrvatske televizije RTL iz avgusta prošle godine potvrdila da većina Hrvata podržava glavnog promotera zločinačke ustaške ideologije Marka Perkovića Tompsona, a time i izvršeni genocid nad Srbima u NDH i proterivanje pola miliona Srba devedesetih godina prošlog veka.

Linta posebno naglašava tragičnu činjenicu da je velika većina hrvatske omladine proustaški orijentisana što je potvrdilo istraživanje koje su 2015. godine sproveli Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i hrvatska nevladina organizacija GONG, a čiji rezultati pokazuju da 71 posto učenika završnih srednjih škola u Hrvatskoj smatra da NDH nije bila fašistička tvorevina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija