Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2019

10:59

(VIDEO) NAJVEĆA DELEGACIJA DO SADA IZ JAGODINE OTPUTOVALA ZA BEČ! Palma u prestonicu Austrije poveo 850 ljudi!

Politika

(VIDEO) NAJVEĆA DELEGACIJA DO SADA IZ JAGODINE OTPUTOVALA ZA BEČ! Palma u prestonicu Austrije poveo 850 ljudi!

Podeli vest

Sinoć je iz Jagodine za Beč otputovala do sada najbrojnija delegacija studenata, privrednika i prosvetnih i zdravstvenih radnika, predvođena predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsednikom parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Draganom Markovićem Palmom


Ukupno 850 ljudi, od toga je najveći broj studenata iz Jagodine koji studiraju u svom ili drugim gradovima u Srbiji, a studiraju ukupno na 66 fakulteta i studenata iz drugih gradova koji studiraju u Jagodini, a ima ih iz 34 grada Srbije. Pored studenata, u delegaciji su i prosvetni i zdravstveni radnici, vaspitači iz jagodinskih vrtića, zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Standard" u Jagodini, privrednici, odbornici.

Oni će od 4. do 6. marta boraviti u Beču u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora. Studenti će obići jedan od najprestižnijih svetskih univerziteta - Bečki univerzitet na kome inače studira najveći broj srpskih studenata u Evropi van Srbije, kao i kulturno istorijske znamenitosti austrijske prestonice.

Prosvetni radnici će obići nekoliko škola, a zdravstveni radnici bolnice u glavnom gradu Austrije. Privrednici će razgovarati sa svojim austrijskim kolegama o proširenju i uspostavljanju novih vidova saradnje.

Šef srpske delegacije, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsednik parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma imaće više sastanaka u Beču.

Foto: Informer

Marković će se sastati sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Ludvigom, sa potpredsednikom Skupštine pokrajine Beč, sa predsednikom parlamentarne grupe austrijsko–srpskog prijateljstva u Skupštini Austrije. Na dnevnom redu će biti odnosi Austrije i Srbije, kako Austrija može pomoći Srbiji na evropskom putu i Kosovo i Metohija.

Foto: Informer

Studenti su izrazili veliku zahvalnost Draganu Markoviću, gradu Jagodini i donatorima što im je pružena prilika da vide Beč, grad koiji je poslednjih desetak godina više puta proglašavan za najbolji grad na svetu za život mladih, za ekonomski i ekološki razvoj.

- Cilj je da naši mladi ljudi vide kako se studira i radi u Beču, ali da ostanu da žive u svojoj zemlji Srbiji i tu stvaraju porodice - rekao je Marković i istakao da će sa čelnicima u Beču razgavarati i na temu podrške srpskim studentima u Beču, u smislu olakšica kada su u pitanju školarine i o tome da srpska nacionalna manjina, koja je najbrojnija u Austriji, jer Srba prema poslednjim podacima ima oko 200 000, ne bude samo važna glasačka mašina kada su izbori, već i da se obećanja koja su im data budu i realizovana.

Marković je rekao da nijedan dinar za ove svrhe nije plaćen iz budžeta grada i da su ceo trošak ovog putovanja platili donatori.

Povratak srpske delegacije iz Beča zakazan je za sredu 6. marta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija