• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2019

15:39 >> 15:53

VUČIĆ ZA ITALIJANSKE MEDIJE: Podržite nas u rešavanju pitanja Kosova i putu ka EU, a mi ćemo da vam uzvratimo!

Politika

VUČIĆ ZA ITALIJANSKE MEDIJE: Podržite nas u rešavanju pitanja Kosova i putu ka EU, a mi ćemo da vam uzvratimo!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je podrška zvaničnog Rima ključna za ekonomiju Srbije, evropski put naše zemlje ali i rešavanje pitanja Kosova

- Podrška Italije Srbiji je veoma važna na planu ekonomije i investicija, za evropski put Beograda, ali za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo - rekao je Vučić u intervjuu za Ansu pred posetu italijanskog premijera Ðuzepea Kontea u sredu.

 

Vučić je podsetio da su Srbija i Italija pre 10 godina potpisale Sporazum o strateškom partnersrvu.

- A kada je neko partner on se i pomaže. Podržite nas najjasniji i najsnažniji način na evropskom putu i mi ćemo znati na koji način treba da uzvratimo - rekao je Vučić.

(FOTO) VUČIĆ DAO INTERVJU AGENCIJI ANSA: Predsednik Srbije uoči posete italijanskog premijera Kontea razgovarao sa novinarima vodeće italijanske novinske agencije

Predsednik Srbije kaže i da za ekonomiju Srbije poseban značaj ima uspešno iskustvo italijanskih malih i srednjih preduzeća.

- Iz Italije stižu mnoga preduzeća koja podučavaju Srbiju jedan novi poslovni model - rekao je Vučić i dodao smatra da je mudra odluka predsednika italijanske Vlade Ðuzepea Kontea da poseti Srbiju i Balkan uprkos problemima sa kojima se suočava Unija, pogođena izvesnim zamorom i slabim entuzijazmom za dalje proširenje.

- S velikim poštovanjem i interesovanjem očekujem premijera Kontea - rekao je Vučić za italijansku agenciju ANSA uoči Konteove posete Beogradu u sredu.

Predsednik Srbije je rekao da je ta poseta od izuzetne važnosti. 

PUTIN JE NAJJAČI SRPSKI ADUT U BORBI ZA KOSOVO! Šiptari priznaju diplomatski poraz, BEZ NJEGOVOG ODOBRENJA NEMA DRŽAVE KOSOVO!

- Učinićemo sve kako bi bila uspešna - rekao je Vučić.Prema njegovim rečima, postoji volja za rešavanje konkretnih problema, dalje poboljšanje ekonomske klime i privlačenje novih italijanskih investicija.

- Sve naše vezu su u usponu. Dolazak Kontea u Beograd predstavlja veliku čast i događaj je od velikog značaja - poručio je Vučić.

Konte, inače, prvi put od stupanja na dužnost dolazi u posetu Zapadnom Balkanu, a poseta Srbiju mu je prva bilateralna poseta jednoj evropskoj zemlji od početka godine, podseća ANSA. Vučić je posebno naglasio značaj posete sa ekonomskog aspekta jer je Italija Srbiji drugi ekonomski partner.

Prošle godine obim robne razmene je premašio četiri milijarde evra.Poseta je važna i zbog podrške koju Italija pruža Beogradu na putu evropskih integracija. Vučić je takođe rekao da je Italija jedna od velikih zemalja EU i da ne sme da prepusti političku inicijativu drugim evropskim zemljama.

- Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Italije ali smatram da Italija, zajedno sa drugim zemljama, treba da donese odluke koje se tiču budućnosti Evrope - dodao je Vučić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 5 godina

Ako neko radi punom parom, to je nas predsednik.

Avram

pre 5 godina

Italija je nas partner za zajednicki problem koji Imamo I potreban je najvisi stepen saradnje I kordinacije,vecito.

Nikola

pre 5 godina

Italija i Srbija poslednjih godina odlično sarađuju.

milan306

pre 5 godina

Treba nam razumevanje i podrška..važna poseta

Ljuba

pre 5 godina

Očekujemo italijanskog premijera i radujemo se daljoj saradnji naše dve zemlje!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Dolazak italijanskog premijera za Srbiju je velika čast.Ako se Italija konciznije izjasni za podržavanje Srbije na njenom evropskom putu, to će biti dosta poena na našoj strani!

miroslav moric

pre 5 godina

zamislite da je nekas u velikoj jugi preds. broz ovako javno nesto molio talijane ili nekog drugog.nezamislivo zato je gradjanstvo i nezadovoljno ako cemo iskreno.

caca

pre 5 godina

Vucic je pametan covek,koji zna kada i kako koji potez da povuce!!!Oduzicemo se i uzvraticemo zahvalnost na najbolji moguci nacin!!!

Lidija Mileusnic

pre 5 godina

Srbija itekako zna da uzvrati dobrim za dobro.

luzeri

pre 5 godina

Ako nas podrže kako dolikuje,dobiće najjboljeg prijatelja koji će znati da ceni i poštuje.

JOYCE

pre 5 godina

Živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija....

Aleksa

pre 5 godina

Podrska Italije kao i dobra saradnja su od velikog znacaja kako u ekonomskom smislu tako i na nasem evropskom putu.

Alhemičar

pre 5 godina

Нама је свака помоћ добродошла, савет , помоћ или дипломатска активност.

SNEŽA

pre 5 godina

Italija je naš strateški partner. Njena podrška nam mnogo znači.

Sandra

pre 5 godina

Srbija i Italija podizu bilateralnu saradnju na jos visi nivo .

Helena

pre 5 godina

Srbija je spremna za uspesne saradnje sa svima za dobrobit srpskog naroda!

zivorad

pre 5 godina

Dogovoriti se sa Italijanima o podeli Jadranske obale , njma Istra nama od Rijeke do Skadra plus Albaniju na pola. Moze Albanija na tri dela sa grcima i italijanima. I da vidis mira , harmonije i prosperiteta na ovom delu evrope bez ustasa i siptara.

Bojana

pre 5 godina

Ne bih kao neki, potcenjivala značaj Italije kao zemlje članice EU. Ne samo da je velika po broju stanovnika i po prostranstvu, već ima svoj stav o mnogim pitanjima kada brani svoje stavove u Evropskom Parlamentu. Sa Italijom smo ušli u prva veća ulaganja u Kragujevcu, dobili njihovo poverenje i nastavilo se sa novim insvesticijama, zar je to malo, za nastavak uspešne sradnje.

Tina

pre 5 godina

Italija je nas istinski prijatelj i verujmo da ce nam pomoci u ovome!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija